Şimdi Ara

appel microsoftu solladi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple’ın işletim sistemi Mac OS X’in yeni versiyonunun adı Tiger. Tiger’ın en önemli özelliği ise, işletim sistemine gömük ilk evrensel arama sistemi Spotlight. Spotlight arama sistemi e-posta, ofis dökümanları, fotoğraflar, şarkılar ve diğer tüm dosyaları tarıyor. Arama özelliğinin işletim sistemine entegre edilmesi açısından Tiger, böylece Microsoft’un 2006 sonu çıkaracağını açıkladığı Longhorn’un önüne geçmiş oldu.

    SPOTLIGHT
    Sağ üstte bir ikona tıklayarak Spotlight aramaya girilebiliyor. Kullanıcı arama satırına bir sözcük veya tamlama giriyor ve bilgisayar arama sonuçlarını anında çıkarıyor. Kullanıcı isterse ‘Show All’ opsiyonunu seçiyor ve aramanın çıkardığı tüm sonuçlarını toptan kategorilerine ayrılmış şekilde görebiliyor. Spotlight, Adobe PDF dosyalarında dahi sözcük araması yapabiliyor. Fotoğraflarda yapılan aramalar ise, istenirse slideshow olarak izlenebiliyor.
    Spotlight arama motoru, Google, MSN ve Yahoo’nun masaüstü aramaları gibi her seferinde sabit diski sıfırdan taramak zorunda değil. İşletim sistemine gömük olduğu için, yeni bir dosya eklendiğinde onu da kendi hanesine kaydediyor. Böylece aramalar yapılırken, Spotlight sonradan yüklenen masaüstü aramalara göre neyi nerede arayacağını önceden biliyor. Microsoft, Longhorn işletim sistemine de benzer bir arama motoru koyacağı açıklamıştı.

    DASHBOARD
    Tek tuşla kullanıcının en çok kullandığı programları birlikte gösteren şeffaf bir ekran. Şeffaf ekran mevcut ekranın üstünde gözüküyor, kullanıyor başka programlara atladığında dashboard beraberinde geliyor.

    VİDEO KONFERANS
    Tiger, anında mesaj teknolojisine benzer bir şekilde video konferans yapılmasına olanak veriyor. Video konferans üç kişiye kadar yapılabiliyor.

    GÜVENLİK
    Tiger işletim sisteminde yeni yazılımların bilgisayara yüklenmesi için kişisel kimlik numarası ve şifresinin girilmesi gerekiyor. Ayrıca, Safari tarayıcısı ile internetten indirilen içerik için Tiger kullanıcıya indirme izni soruluyor. Her yeni yazılım için Tiger telif numurası isteyecek.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintlauren -- 28 Nisan 2005, 16:03:31 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.