Şimdi Ara

Appla Şarj Hakkında Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar
    mac için yeni bir kullanıcı sayılırım. Merak ettiğim konu şu. Eski windows işletim sistemli laptop umda pil sorunu yaşamıştım ve servis pili yenisiyle değiştirmişti. Bende yenisini alınca hiç kullanmamıştım devamlı pilsiz elektrikle kullanıyordum. Şimdi yeni mbp içinde aynı pil sorununu yaşamak istemiyorum istemiyorum. Sorum sizlere şu laptop şarjda iken pil %100 dolduktan sonra mac i hala şarjda tutmak pile bir zarar verir mi yoksa apple bunun icinde bir yol bulmus mu :)



  • Evet bunu bende merak ediyorum gerçekten.Çünkü mbp da pili çıkartamıyoruz yerinden.
  • Ben genelde bahsettiğin şekilde kullanıyorum ve pil döngülerinden yemiyor. System Profiler'a girerseniz, Power kısmında pil döngü sayısını bulabilirsiniz. Yeni MBP'ler 1000 döngüye kadar ilk ömrünün %80'ini koruyabiliyor(muş). Anlayacağınız sanırsam o durumda direk adaptörden kullanıyor. Öyle değilse ben yandım
  • Merak edilen bir soruya deginmisim sanırım :)
    Mastermind cevabın için tesekkurler bende bahsettiğin gibi duymustum fakat emin olamıyordum belki bu konuda baska arkadaslarda yorum yaparlar
  • Birde araya bir soru daha sıkıştırayım snow leopard kullanıyorm fakat masaustunde macintosh hd kısayolu yok birkaç mac kullanan arkadasımda direk masaustunde macintosh hd kısayolu var diye biliyorum ve iphone bagladıgım zaman da nedense masaustunde cıkmıyor sadece itunes altında gorebiliyorum
  • Maciontosh hd olayını nette araştırıp çözebildim fakat iphone sorunu devam ediyor sanırım snow leopard kullanıcılarının genel sorunlarından biri :)
  • iPhone u zaten göremezsin ki, niye göresin? Bellek olarak kullanmak için tasarlanmadığı için.. Fotoğraflara iPhoto'dan, müziklere de iTunes'dan ulaşabilir, sync edebilirsin.
  • Windows mantığıyla yaklaştığım için ondaki gibi olacağını düşünmüştüm sağol bilgi için
    Şarj olurken ki ısınma olayı normal bir durum mu?
  • Sanmıyorum, belki çok az ısınabilir, ama farkedilecek derecede değil. O sırada işlemciye yük bindirecek bir şeyler yapmadığına emin misin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OznB

    Merhaba arkadaslar
    mac için yeni bir kullanıcı sayılırım. Merak ettiğim konu şu. Eski windows işletim sistemli laptop umda pil sorunu yaşamıştım ve servis pili yenisiyle değiştirmişti. Bende yenisini alınca hiç kullanmamıştım devamlı pilsiz elektrikle kullanıyordum. Şimdi yeni mbp içinde aynı pil sorununu yaşamak istemiyorum istemiyorum. Sorum sizlere şu laptop şarjda iken pil %100 dolduktan sonra mac i hala şarjda tutmak pile bir zarar verir mi yoksa apple bunun icinde bir yol bulmus mu :)


    Pilin ömrünü uzatmak içi dikkat edeceğin noktalar var.
    - Sürekli sarjda bırakmanın pilin ömrünü kısalttığına genel bir kanı var. Ancak appledan bu konuyla ilgili bir açıklama görmedim.
    - Ayda bir macbook pilini calibre etmen gerekir (Tam sarj- Deşarj). Apple sitesinde ayrıntılı anlatır. (How to calibrate diye arat).
    - Malum yüksek işlemci gücü gerektiren işlemlerde/oyunlarda macbook fazla ısınır. Yüksek sıcaklık pilin ömrünü etkileyen faktörlerdendir. Uygun laptop platformlarından almaya çalış. Macbook'un altını serinletmek pil ömrüne uzun vadede olumlu etki eder.
    - Kalibrasyon harici bataryayı tamamen bitirmemeye dikkat et.

    Macbookları malesef pili çıkartıp direk adaptörden kullanamazsın. Performans yarı yarıya kısılır.
    Pilin döngülerini ve capasitesindeki değişimleri Coconut battery programı ya da iStat nano widgetinden takip edebilirsin.
    Benim 13 aylık MBP bataryası 209 döngüde ve 98% kapasitede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surur1 -- 12 Ocak 2010; 12:46:01 >




  • Bilgiler için ikinize de teşekkürler daha çok yeni kullanıcı olduğumdan çözemedim döngü kapasite kavramlarını yavaş yavaş artık :)
    Kalibrasyon olayı da bildiğim kadarıyla haftada bir tamamen pil bitene kadar kullanıp yeniden şarj etme durumu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OznB -- 12 Ocak 2010; 18:50:02 >
  • Bahsettiğiniz döngü ve kapasite olayı şu sanırım. Fakat yüzde olarak kapasiteyi göremedim
    Charge Information:
    Charge remaining (mAh): 89
    Fully charged: No
    Charging: No
    Full charge capacity (mAh): 5577
    Health Information:
    Cycle count: 4
  • Şarjdayken ısınma da soyle oluyor laptopun altı şarj aletinin girdiği kısım ve klaveyinin sol üst kısmı civarlarında bir ısınma oluyor. Mbp amerikadan geldi dolayısıyla bizim fişlere uygun değildi kuzenimin mb fişini aldım buna taktım kullanıyorum. Sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.
  • Dediğim gibi o kısımda işlemci var, onun ısınmasından kaynaklanıyordur. Pil sol alt tarafta.
  • o ısınmanın sebebi sarj dan değil. işlemcinin o bölgelde olmasından kaynaklanıyor. Macbook'umun içini açıp baktığımdada görebilmiştim. herhalde 3, 2, W tuşluarının tam altında CPU, Chipset ve bunları soğutan heatsink bulunuyor.
  •  Appla Şarj Hakkında Bir Soru


    bu kabloyu bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?(istanbul anadolu yakasındayım) Apple store'ları aradım fakat hepsi paket halinde sattıklarını belirtti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.