Şimdi Ara

Apple A18 Pro, rakiplerinin gerisinde kalabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Mantığına göre İPhone un çok satması İPhonu iyi bir cihaz yapıyorsa o zaman. 2023 yılında 1.36 milyar Android telefon satıldı bunun %41 i Qualcomm çipset taşıyor. 557 milyon yapar. O zaman Qualcomm Apple dan daha başarılı bir şirket?


    Yorumun bir şirkete olan sevgiden ibaret ve büyük resmi görmekten uzak. Olay Android ten ibaret değil, hiç bir zaman olmadı.


    Şimdi gelelim niye dua etmesi gerektiğine


    Apple telefonlar, bilgisayarlar, tabletlerdeki çipset de ARM ISA limitine ulaştı, şu anda, çipsetlerde önemli performans artışları elde edemiyor. Daha iyi sonuçlar almak için daha düşük nm üretim bandı, soğutma yöntemleri, daha fazla çekirdek, daha fazla güç tüketimi, çipset köprüleri, minor donanım güncellemesi, overlock ile göz boyuyor.


    Geekbench cpu


    iPhone 16 Pro Max için beklenen = %10

    iPhone 15 Pro Max vs 14 Pro Max = 13.55%

    iPhone 14 Pro Max vs 13 Pro Max = 10.65%

    iPhone 13 Pro Max vs 12 Pro Max = 10.46%

    iPhone 12 Pro Max vs 11 Pro Max = 21.52%


    Bu kimin işine yaradı? Tabi ki Qualcomm


    M1: Kasım 2020'de tanıtıldı

    M1 Pro: Ekim 2021'de tanıtıldı

    M1 Max: Ekim 2021'de tanıtıldı

    M1 Ultra: Mart 2022'de tanıtıldı

    M2: Haziran 2022'de tanıtıldı

    M2 Pro: Ocak 2023'te tanıtıldı

    M2 Max: Ocak 2023'te tanıtıldı

    M2 Ultra: Haziran 2023'te tanıtıldı 24 CPU cores / 21324 multi

    M3: Ekim 2023'te tanıtıldı

    M3 Pro: Ekim 2023'te tanıtıldı

    M3 Max: Ekim 2023'te tanıtıldı 16 CPU cores / 3132 single


    Snapdragon X Elite 12 CPU cores


    Şimdi Qualcomm diyor ki ben Snapdragon X Elite çıkardım Single Core 3300 puana kadar alabiliyor. Yani bu piyasadaki her Mac den daha iyi demek. Multi de ise 16000 alabiliyor yani tek rakipleri M3 Max ve M2 Ultra ve bu daha 1. Nesil ve core bakımından çok daha az, nm bakımından daha kötü olmasına rağmen 7. nesile kafa tutuyor.


    X Elite i gelecek sene 8G4 e getirmeyi planlıyor.


    Apple ne yapacak elbette elma toplayacak çünkü çipset ekibindeki yetenekler Intel, Amd, Qualcomm, Nvidia tarafından alındı.


    Fakat minor değişimler Apple ın umurunda mı değil çünkü kemik kitle onu almaya devam ediyor, nereye kadar? Elbette yeni bir OS ve artık donanım açısından çok geride kalmaya başlayana kadar, artık intel bile 3 nm ye geçmeyi planlıyor yıllardır kötü çipsetler Apple ın ekmeğine yağ bal sürmüştü


    Bakalım bu kemik kitle bunlar olurken daha iyi yazılım ve donanımı mı takip edecek yoksa bir şirkete sadık kalmaya mı ;)





  • darkthepro D kullanıcısına yanıt
    Elbette satış rakamları bir kıstastır. Eskiden bu piyasada Samsung ve Android liderdi. Ne oldu da bir zamanlar Samsung’u ya da Android’in amirallerini lider yapan o kullanıcılar zaman içinde Apple’a kaydı? Neden şimdi Apple lider? Yıllar önce bu kullanıcılar Android tercih ederken niye şimdi Apple tercih ediyor?

    Yaptığın satış kıstası saçmalık olmuş. Bir tarafta sadece kendi cihazlarında kullanılan bir işlemci varken diğer tarafta irili ufaklı bütün üreticilere işlemci yetiştiren bir firma var. Ayrıca bu işlemcilerin kaçı 8G3? O bahsettiğin sayıya 200-300 dolarlık cihazlarda kullanılan giriş seviyesi işlemciler de dahil oluyor.

    Hala diyorsun ki Apple dua etsin. iOS gibi bir işletim sistemi varken bir kullanıcı niye Android gibi çöp bir yazılıma niye geçsin? Ne yaparsan yap iOS’taki gibi bir tutarlılık ve kalitede değiller. Bunu aktif olarak hem Android hem de iPhone kullanan biri olarak söylüyorum. Burada sizin gibi varsayım üzerinden değil bizzat kullanıcı deneyimi üzerinden konuşuyorum. Bir zamanlar Android liderken şimdi niye değil? Son kullanıcı ARM ISA’ya bakmıyor. Dahası onun ne olduğu hakkında bilgisi bile yok. Edindiği deneyime bakıyor. Sokaktan çevir 100 kişiyi bu dediğin şeyin ne olduğunu bile bilmez. Asıl saçma olan son kullanıcının bunlara dikkat ettiğini düşünerek cihaz seçimi yaptığını düşünmek. Şunu üstüne basarak söylüyorum bu yıl da yine iPhone 15 daha öncekilerde olduğu gibi satış rakorları kıracak bir belki bir tane Android amirali görürsek görürüz. Ha bir de “kemik kitle” gibi bir gaf yapmışsın. Ne kemik kitlesi bütün dünyada ezici bir iPhone üstünlüğü var. İlk 10’da bir tane Android amirali yok. Bütün dünya kemik kitle oldu demek. Android piyasa gereği alt segmentte alternatif ve fiyatı uygunluğu sebebiyle tercih ediliyor. Avrupa ve batı ülkelerine gidin ortalama çoğu kişinin elinde iPhone görürsünüz.

    https://www.donanimhaber.com/amp/2023-un-en-cok-satan-telefonlari-aciklandi-iste-liste--168255

    Erdi de bu duruma değindi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 14 Mart 2024; 2:11:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sadece kullanıcı gözüyle yorum yapıyorum. Apple ın 3-4 senelik telefonları, kullanım hızı vs açısından herhangi bir android telefondan çok daha hızlı ve takılmalar yapmıyor. Kağıt üstünde şöyle işlemci böyle grafik vs deseler bile kullanırken öyle olmuyor. İşlemci çekirdek sayısını ne kadar arttırsan bile yazılımın bok olunca işler iyi gitmiyor. Android boktan bir işletim sistemi maalesef

  • o öğle dua edinde 4 çıkarmasın demekle olsa o da çıkarır bunlar mobil cihazlar verimlilik denene birşey var demek ki onu ayarlayamıyor da 4 çıkmıyor o çekirdekler

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Yaptığım satış rakamı saçma olmuş? Sözlükte tariz kelimesini araştırmanı öneririm


    Ayrıca senin ana argümanın performans değil miydi? Niye PC segmentine dair hiçbir şey yazamadın?


    İPhone 2023 yılında kaç telefon satmış? 232 milyon


    Apple 2023 yılında tüm segmentlere dair açıkladığı raporda ne kadar kazanmış? $383 milyar dolar


    700 $ dan yüksek 8G3 amiral gemisi satışı

    Samsung 31 milyon

    Xiaomi 27 milyon

    BBK Electronics: OPPO, Vivo, Realme, OnePlus, İQOO, Honor: 153 milyon


    Toplam: 211 milyon


    Geriye 325 milyon cihaz kalıyor oda yüksek segment, orta segment ve düşük segment


    211 milyon cihaz 700 $ dan, 325 milyon cihazın hepsi 200 $ dan gitsin


    212 milyar dolar yapar



    Apple A18 Pro, rakiplerinin gerisinde kalabilir


    Her şeyi geçtim övünerek bahsettiğin İPhone telefonlarının hepsinde Qualcomm modem ve antenleri var. Qualcomm sadece donanım üzerinden para almıyor aynı zamanda lisans üzerinden de para alıyor, ki Apple Qualcomm modem ve antenlerini 2027 ye kadar kullanmayı planlıyor.


    https://wccftech.com/apple-to-use-qualcomm-5g-modems-until-march-2027/


    Ki Apple ın milyar dolar harcadığı modem başarısız oldu


    https://www.theverge.com/2023/9/21/23883565/apple-5g-modem-failure-inside-story


    Her argümanın da Android şöyle rezil, şöyle çöp diye kendini zorluyorsun ben kemik kitle dediğim için mi sorun oldu :)


    Olay baştan beri Qualcomm, Intel, gibi şirketler arası rekabet, olayı fanboyluk düzeyine getiren sensin, Android kazansın kazanmasın benim pek umurumda değil, Android gider yerine başka bir şey gelir. Kaybedilen avantajı geri almak o kadar kolay değil, özellikle Apple ın mevcut konumunda. Qualcomm gibi şirketler tedarik ettikçe Apple hep onlara muhtaç. kasa her zaman kazanır


    Evet buda her kişinin elindeki İPhonelar ;)


    Hani Avrupada daha fazlaymış ya


    Apple A18 Pro, rakiplerinin gerisinde kalabilir




    Apple A18 Pro, rakiplerinin gerisinde kalabilir
    Apple A18 Pro, rakiplerinin gerisinde kalabilir




  • darkthepro D kullanıcısına yanıt
    Yukarıda Genshin Impact örneği verildi. Hiç öyle bahanelere sığınmanın lüzumu yok. Yok optimizasyondu şuydu buydu demek abes. Mevzubahis cihaz Android içindeki en stabil arayüzlerden birine ve en iyi soğutmalardan birine sahip. Ayrıca burada PC’den neden bahsedeyim? Konuyu saptırmanın lüzumu yok. Burada konu telefonlar. Verdiğim linkteki listeye neden cevap veremedin? Senin verdiğin %60 küsür Android satış rakamları çoğunlukla 200-500 dolarlık fakir telefonları oluyor. Belli bir meblağın üzerine çıkınca orada amiral bir Android bulamıyorsun. 700 doların üstündeki piyasaya bak bakalım kaç tane amiral Android göreceksin. İki yıllık iPhone 13 bile S23U’dan daha fazla satmış. Rakamlar ortada. Bundan 7-8 yıl önce Android’in lider olduğunu hatırlatırım. Niye şimdi kullanıcılar Apple’ı tercih ediyor? Bunun cevabını alamadım daha.

    Basit bir örnek vermek gerekirse 300 dolarlık Android telefonlar 100 milyon satmış olabilir. Ama 1000 dolar seviyesine çıktığında orada Android göremezsin. Çünkü meblağ arttıkça tüketici bir ürün alırken daha seçici olur. Uygulama kalitesine ve sunduğu deneyime bakar. 200-300 dolarlık cihazların yüksek satış rakamlarına ulaşması satış rakamı olarak sahte bir birincilik veriyor. Avrupa’da insanların elinde Android görürsün ama gördüklerinin en az %70’i 500 dolar altı modellerden oluluyor. Amiral bir Android’i çok zor görürsün. Çünkü o fiyatta tüketici daha seçici oluyor. Aşağıdaki grafik bunun ispatıdır. En çok satan Androidler anca giriş-orta seviyesi ürünler. Bahsettiğin gibi olsaydı bu tabloda 8G3’lü en az 3-4 cihaz görmemiz gerekirdi. Ama bir tane bile yok. İnanıyorum ki bir gün iPhone 13’ten daha fazla satacaklar.

    Apple A18 Pro, rakiplerinin gerisinde kalabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Uygulamayı geliştiren ekiple Android OEM in ne alakası var? Sen diyorsun ki elimde RTX 4090 var. Battlefield 2042 çok iyi çalışıyor, Cyberpunk 2077 kasıyor, bu CD Projekt RED in suçu mu yoksa Nvidia nın suçu mu?


    A telefonundaki X uygulaması ile B telefonundaki X uygulaması bir değil, miHoYo nun çinli şirketlere verdiği daha fazla önem gibi


    Apple A18 Pro, rakiplerinin gerisinde kalabilir


    Konuyu saptırma demişsin konu performans değil miydi? arayüz, deneyim, satış rakamlarına giren sen değil misin?


    Ayrıca soruna zaten yanıt vermişim, sen anlamamışsın? Ayrıca oturup rakamları da yazmışım sen hala diyorsun ucuz telefonlar, satış rakamları önemli değil miydi? Ne oldu? Konuyu saptırma, Android piyasası o zaman daha fazla satıyor, daha fazla para kazanıyor


    Sorulara yanıt vermeyen sürekli kaynağı olmayan, öznel yorumlara sığınan sensin. Hani Avrupa da IOS daha çok kullanılıyordu? Ortada istatistik var bakmadan etmeden bir şeyleri bilmeden yorum atıyorsun


    Öte yandan yine yorumun saçma ve mantıksız Android bazında 20 ye yakın firma var IOS bazında 1 firma var. Android segmentin de düşük, orta, yüksek, amiral tercihleri var. IOS bazında her yıl sadece çıkan 4 cihaz çok nadiren ise ucuz segment telefonları çıkıyor. Yıllar önce telefon satan sınırlı sayıda şirket, sınırlı sayıda cihaz vardı, şimdi insanların yönelebileceği çok cihaz var. Bu yüzden listeye girmiyor


    S23 8G2 serisi


    Galaxy S23 Ultra 13.6 milyon satmış

    Galaxy S23 Plus 5.97 milyon satmış

    Galaxy S23 11.69 milyon satmış


    8G3’lü cihazla global olarak 2024 Ocak ayından beri satılıyor, sen neden söz ettiğini bile bilmeden yorum yazıyorsun


    Samsung Galaxy S24 Ocak

    Honor Magic6 Pro Ocak

    Oppo Find X7 Ultra Ocak

    Asus ROG Phone 8 Pro Ocak

    Meizu 21 Pro Mart


    Xiaomi 14 kasımda ön sipariş açmış sadece Çin e özel ve 1.5 milyon cihaz ile sınırlamış. Global olarak ise şubatta satıldı





  • darkthepro D kullanıcısına yanıt

    Tüm s23 serisi bir düz iPhone 14 kadar satamamış hocam daha Pro’ları hiç saymıyorum bile bunun üstüne çok fazla polemiğe gerek yok bence bu durumun iOS’un tek androidin çok olması ile açıklanabilirliği yok belli bir bütçenin üstüne çıkan büyük çoğunluk direkt apple’a yöneliyor sevin yada sevmeyin premium sınıfın en hakkını alabileceğin ürünler iPhone modelleridir herkes telefonda özgürlük apk vs delisi değil hatta kimsenin umrunda bile değil bunlar.

    15 serisine bak; eylülde çıktılar 31 aralıka kadarlık dilimde sadece 3 aylık satışlarla 2023 top 10’una girmişler. Tüm yıl boyunca satışta olan android amirallerden biri bile listeye girememiş. Aradaki uçurumun farkındasındır umarım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 14 Mart 2024; 15:37:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayloft H kullanıcısına yanıt

    Ben demiyorum ki satmıyor, ya da demiyorum ki Android in problemleri yok. Burada fanboyluk peşinde değilim. Arkadaş ısrarla Android e takmış söylemek istediklerimi anlamıyor.


    İsteyen istediği telefonu kullansın mutlu olsun, benim söylediğim şey Apple ın radikal bir değişme gitmemesi sonucu karışılacağı problem. konu Android tartışma konusuna döndürdü


    Örneğin çoğu firmanın 3nm üretim bandına geçememesinin sebebi Apple ın tüm üretim bandını satın almış olması yani piyasa da 1 yıl kazanmak için. Şimdi AMD çipsetleri ile Apple ı kıyaslarken aradaki farkı görüyoruz, ilk mesajımdan bu yana söylediğim şeyler Qualcomm un ne kadar geliştiği

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.