Şimdi Ara

Apple CEO’su Tim Cook, Türkiye’deki satışların düşük olmasından yakınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
15.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın CEO'su Tim Cook, iMore’a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tim Cook, küresel çapta satış hedefini tutturamayacaklarını ve Türkiye pazarında sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

     

    Bu hafta yeni iPad Pro ve MacBook Air modellerini tanıtan Apple, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Rakamlara baktığımızda geçtiğimiz yıla göre pek fark olmadığını görüyoruz. Ancak Tim Cook’un açıklamasına göre firma, yıl sonu satış hedefini tutturamayacak. Cook, borsanın bu duruma hazır olmasını istiyor.

    Ayrıca Bkz.Apple üçüncü çeyrek rakamlarını açıkladı: İşte detaylar!

    Cook, gelişmekte olan bazı ülkelerdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı hedefin tutmasını beklemediğini ifade etti. Cook, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

     

    “Gelişmekte olan bazı ülkelerin pazarında sıkıntı var. Türkiye, Rusya, Hindistan ve Brezilya'da son dönemde yerel para birimleri zayıfladı. Bu da fiyatların yükselmesiyle sonuçlandı. Bu pazarlarda beklediğimiz büyümeyi elde edemedik.”

     

    Apple fiyatları indirdi

    Apple CEO’su Tim Cook’un Türkiye ile ilgili diğer ifadelerine göre 3. çeyrekte iPhone satışlarında çift haneli büyümeye ulaşıldı. Ayrıca 2. çeyrekte Mac satışları çift haneli büyüme göstermişti. Apple, geçtiğimiz günlerdeki lansmanın ardından Türkiye'deki ürün fiyatlarında indirime gitti. iPhone ve iPad modelleri de dahil olmak üzere pek çok üründe ortalama yüzde 10'luk indirime gitti.

     







  • Araba parası mı? Hangi araba? Araba fiyatlarından haberin var mı? Sıfır Clio bile 100 bin oldu. 10 bin liralık nuh nebiden kalma arabalarla mı kıyaslıyorsun?



    İkincisi telefonlar pahalı değil. Paramız değersiz. Telefonun fiyatı 1099 dolar. Bir Avrupalı bu telefonu tek maaşla alabiliyorken biz en az 7 maaşla alabiliyoruz. Güncel kurla vergisiz fiyatı 6000 lira yapıyor. %10 TRT, %25 ÖTV, %18 KDV ile birlikte 9750 lira yapıyor. Aldığın telefona 3750 lira vergi ödüyorsun. Kalkmış firmaları suçluyorsun.



    Dolar 1 lira olsa bu telefona ödeyeceğin maksimum para 1800 lira olurdu.
    Umarım daha fazla pazar payı kaybedersin vizyonsuz herif seni. dolar 6 olduğu zaman ileride zaten artacak o zaman fiyatları 7'e sabitleyelim diyen firma değil mi bu apple? dolar düştükten sonrada indirime gidince dh'de müjde diye haberini yapar

    tim cook'u şişiren teknolojiden anlamayan net balon insanlardır. Steve Jobs apple'ı apple yapan adamdır, tim anca yardakçısı olur.
    Zeytin yağı gibi üste çıkma arkadaşım, Avrupalı olup şikayet etmek başka şey, Firma nın suçu yok diyen birine Apple ın nasıl para göz bir firma olduğunu anlatmaya çalışmak başka şey.
    Nasıl firmanın suçu yok.Bariz olarak yıllara göre verdiğim örnek fiyatlarla Apple yurtdışında öyle yada böyle neredeyse bir anda olmasa da fiyatını 2 kat arttırmış mı arttırmış.
    Yok biz bu fiyatlara alamıyorken , alabilmenin hesabını yapıyorsak ,senin bukadar fiyat artışı için şikayet etmene hakkın yok ne demektir ya.

    Avrupa da ki millet de Afrika da ki, Türkiye de ki kesimin ,alım gücüne bakarak mı haline şükür ederek,para saçarak,her istediğini alarakmı yaşıyor sanıyorsun sen.


    Senin 6 kat alım gücün düşerken ,Avrupalı nın Amerika lının bir Apple ürünü için 2 kat alım gücü düştüğünü gözler önüne serip,Apple ın para göz bir firma olduğunu belirtiyorum.
    Adamlar bu fiyatlarla bile şuan Amerika ve Avrupa da iphone almayı düşünmezken Türkiye piyasasına bakıp ,ya bizden daha beteri varmış,onlara göre sudan ucuz diyerekmi ürün alıyor sanıyorsun.
    Apple bariz bir şekil de Global anlamda da fiyatını yükseltmiştir.Bu da bir durum tespitidir.

    Yani Apple hem fiyatlarını artrırmıştır,üstüne Tr deki fahiş vergi,kur farkı ,kâr marjları ile fiyaytlar TR de tavan yapmıştır.

    Sadece kur farkı ,vergi ile alakalı değil. Apple da öyle yada böyle global anlamda fiyatını artırmışmı arttırmış.

    Ki Apple ın global anlamda da Amerika da da satış rakamları düşüşte.
    Apple bu saatten sonra bu fiyatlarla ağzı ile kuş tutsa Türkiye de satış yapamaz çok net. 1 en fazla 2 seneye kalmaz Türkiye pazarından bile çekilebilir. 2009 dan 2018' kadar hemen hemen apple'ın tüm ürünlerini kullandım ama fiyatlar baş edilemez bir seviyeye çıktı. Artık apple kullanmıyorum ve bir eksiklik hissetmiyorum.
  • Ala ala neden acaba, halbuki fiyatlarda çok uygun.
    Üstelik Amerikayı protesto etmek için iphone larını kıranlar, rahip serbest bırakılınca gidip tekrar iphone satın aldılar.
    Yani satışların artmış olması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 2 Kasım 2018; 13:51:1 >
  • Tim'cim bize de 1000TL ürünleri sat bizde seni mutlu edelim ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichesMen -- 2 Kasım 2018; 13:46:56 >
  • Rusya gelişmekte olan pazar mıymış? Ne bekliyordun Cook efendi araba parasına telefon satarsan hedefi tutturamaman normal değil mi?

  • Fiyatların böyle olmasının asıl sebebi devlet.Apple %20 suçlu burada.Devlet elektronik ürünlere hortum bağladığı için ve tabikide dolar-tl ile de alakalı biraz.%20 Apple %80 Ak parti
  • Hindistan açısından konuşmak gerekirse, insanlar Çin kökenli üreticileri tercih ediyor. Xiaomi, Oppo, Vivo ve OnePlus Hindistan pazarını domine etmiş durumda. Bu üreticilerin destek forumlarında Hintliler açık ara önde. Daha uygun fiyata, üst segment cihazları tercih ediyorlar.

  • Bizim paramız pul olmuş, üstüne de hükümet vergiyi bindirdikçe bindirmiş. Adamcağız ne yapsın?

  • Çünkü, Türk Milleti zekidir!

  • Ne oldu? Bir iki hafta önce otoritelere göre Apple ın değeri 1.5 tirilyon doları bulabilir diye haber ortalarda dönüyordu.TR,Hindistan vb alım gücü düşen Ülke piyasalarında hedeflenen satış rakamlarını tutturamamak hikaye,global anlamda,Amerika da dahi satış rakamları arttırdıkları fiyatlarla düşüşte.Tabiki TR,Hindistan vb belirtikleri ülkeler de satışları,Amerika ve Avrupaya göre içler acısıdır.

    Apple şimdiye kadar her sene çıkardığı modellerle,bir önceki yıla göre satış rekorları kırarken, ilk defa 2018 in ilk çeyreğin de bile ,2017 nin ilk çeyreğine göre düşüş yaşadığını yazmak ve değerinin bu denli artmasını beklemek fazla iyimser bir tablo demek için,borsada ki yatırımcıları manipüle eden otoriteler gibi olmaya gerek yok.

    Ki sadece alım gücünden ziyade ,ben dahil maymun gözünü açtı Apple.Müşterileri aptal yerine koymaya ,maymun etmeye devam ettiği sürece,bu daha iyi günleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 2 Kasım 2018; 17:2:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hala piyasaya sürmeyi beceremedikleri iphone xs ve max ten nasıl bir satış performansı bekliyorlar? Çok almak isteyenler ya yurtdışı yada sahibinden gibi yerlerden çoktan aldı. Şimdi Kasım sonunda satışa vergiler ve kur değerlerinin de üzerinde bir fiyatla çıkarıp niye satmıyor diye düşünüp dururlar yine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım daha fazla pazar payı kaybedersin vizyonsuz herif seni. dolar 6 olduğu zaman ileride zaten artacak o zaman fiyatları 7'e sabitleyelim diyen firma değil mi bu apple? dolar düştükten sonrada indirime gidince dh'de müjde diye haberini yapar

    tim cook'u şişiren teknolojiden anlamayan net balon insanlardır. Steve Jobs apple'ı apple yapan adamdır, tim anca yardakçısı olur.
  • ... (küfür hakaret vb. şeyler olmamasına rağmen hiçbir gerekçe göstermeden yazılanlar silindikten sonra konulara yorum yazmanın ne anlamı var.)

    *********

    devlet vergisi var tamamda insaf edin be apple ürünlerinin hepsinin parası markaya gidiyor. telefon donanımlarına bakın donanım özelliklerinin ederi 500 tl 100 tl olan telefon sırf markadan dolayı 5000 lerde geziyor. maclardada durum aynı, güvenilir safsatası ile kendini markalamış o kadar, bir telefon düşününki çağrı sesini bile değiştirmek için pc ye bağlaman gerekiyor vs hiçbir şey yapmaya müsade etmiyor sonra buna güvenilirlik diyor :)


    https://www.epey.com/akilli-telefonlar/e/YToxOntzOjU6Im1hcmthIjthOjE6e2k6MDtzOjE6IjIiO319X3M6OToiZml5YXQ6QVNDIjs=/ donanım özelliklerine bakın




  • Şu Apple ürünlerini almayın göz göre göre soyulmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple bu saatten sonra bu fiyatlarla ağzı ile kuş tutsa Türkiye de satış yapamaz çok net. 1 en fazla 2 seneye kalmaz Türkiye pazarından bile çekilebilir. 2009 dan 2018' kadar hemen hemen apple'ın tüm ürünlerini kullandım ama fiyatlar baş edilemez bir seviyeye çıktı. Artık apple kullanmıyorum ve bir eksiklik hissetmiyorum.

  • Birçoğu sadece "iphone nu satın alma ihtimalini sever" artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gomisss G kullanıcısına yanıt
    Yok be kardeşim, Huawei de aynı b.kun laciverti olmuş.Kendini Samsung ,Apple ile kıyaslayıp fiyat belirliyor artık.

    Kirin işlemcili telefona O kadar para vermek de ayrı bir mesele birçoğu için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak koçum Reis boykot ettirdi mi tam ettirir fiyatı en baştan fazla fazla koyuyorsun sonra yüzde 10 indirim yapptım diyorsun benim dayıoğlu boykottan iki gün önce borca girdi en üst model çöp iphone aldı sonrası malum emir büyük elden hiç çekinmeden paramparça etti oke tm sakinim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ey Apple.. Sen kazanıyorsun 1 dolar. Benim kazancım seninkinin 6 da biri.. Eh insaf. Bizim ülkede satacağın rakamda bi zahmet düşük olsun..

  • erdemefe E kullanıcısına yanıt
    Araba parası mı? Hangi araba? Araba fiyatlarından haberin var mı? Sıfır Clio bile 100 bin oldu. 10 bin liralık nuh nebiden kalma arabalarla mı kıyaslıyorsun?



    İkincisi telefonlar pahalı değil. Paramız değersiz. Telefonun fiyatı 1099 dolar. Bir Avrupalı bu telefonu tek maaşla alabiliyorken biz en az 7 maaşla alabiliyoruz. Güncel kurla vergisiz fiyatı 6000 lira yapıyor. %10 TRT, %25 ÖTV, %18 KDV ile birlikte 9750 lira yapıyor. Aldığın telefona 3750 lira vergi ödüyorsun. Kalkmış firmaları suçluyorsun.



    Dolar 1 lira olsa bu telefona ödeyeceğin maksimum para 1800 lira olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.