Şimdi Ara

Apple düşüşe dur dedi ancak iPhone satışları endişe yaratıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple düşüşe dur dedi ancak iPhone satışları endişe yaratıyor
    Apple, geçtiğimiz günügelir ve kazanç tahminlerini aşan mali ilk çeyrek (Q1 2024) kazançlarını açıkladı ancak en önemli pazarlarından biri olan Çin'deki satışlarında yüzde 13'lük bir düşüş gösterdi. Çin’de zayıflayan iPhone satışlarından dolayı Apple’ın hisseleri yüzde 4’ten fazla düştü. Öte yandan Apple, bir yılı aşkın süredir düşüşte olan gelir serisini sonlandırdı.



    iPhone satışları endişelendiriyor



    Apple düşüşe dur dedi ancak iPhone satışları endişe yaratıyor
    Apple, ilgili üç aylık dönemde 119,6 milyar dolar gelir elde ederken 33,9 milyar dolar net gelir elde etti. Firmanın gelirlerinin büyük bir kısmını iPhone satışları oluşturdu. Apple, üç aylık dönemde iPhone satışlarından 69,7 milyar dolar, Mac satışlarında 7,78 milyar dolar, iPad satışlarından 7 milyar dolar, servis tarafından 23,12 milyar dolar ve diğer ürün gelirlerinden 12 milyar dolar gelir elde etti.



    Apple düşüşe dur dedi ancak iPhone satışları endişe yaratıyor
    Ancak en önemlisi Apple, aralık çeyreğinde yüzde 2'lik bir satış büyümesi kaydederek dört çeyrektir devam eden yıllık gelir düşüşü serisini sonlandırdı. Bununla birlikte küresel olarak iPhone gelirleri yüzde 6 oranında arttı. iPhone 15 satışları tam anlamıyla ilk defa bu çeyrekte etki etti. Apple'ın kârlı hizmet birimi çeyrek boyunca yüzde 11 artış yakaladı. Apple, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 13 düşüş gösteren Çin hariç tüm bölgelerde satış artışı gösterdi ve bu da Apple'ın üçüncü en büyük pazarında talebin azaldığı yönündeki korkuları körüklüyor.



    Ayrıca Bkz.Apple, bu yıl iPhone’lara yapay zeka özelliklerinin geleceğini doğruladı



    Mac satışları çeyrek boyunca tahminlere paralel olarak yüzde 1'den az artarak 7,7 milyar dolara ulaştı. Eylül çeyreğinde yıllık bazda yaklaşık yüzde 34 düşüş gösteren ürün grubu için bu önemli bir toparlanma. iPad satışları çeyrek boyunca yüzde 25 düşerek 7.02 milyar dolara geriledi ki bun anlaşılır bir durum zira firma ilk kez 2023 yılında yeni bir iPad modeli piyasaya sürmedi. Şirketin "Diğer Ürünler" olarak adlandırılan giyilebilir ürünler işi, AirPods kulaklıkları ve Apple Watch'u içeriyor. Bu iş kolu da zor bir çeyrek geçirdi ve satışları bir önceki yıla göre yüzde 11 azaldı.




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2024/02/01/apple-aapl-earnings-report-q1-2024.html







  • Batsın abi ne faydası var mobil dünyasına herşeyi parayla satın alıp döndürüyor hiç bir buluş yenilik yok millette takmış ios ios kullanıyorum 14 pm böyle tek düz sistem olursa 15 sene bile destek verir android öyle mi ? Her segmente ayrı ayrı rom yazılım vs abi kasmıyor donmuyor iphone ya diyenler olduğu sürece bu şirket batmaz , s22 plustan geçtim 1 senedir kullanıyorum sanki hapiste volta atar gibi hisssediyorum yakın zamanda satıp s24 ultraya geçmeyi düşünüyorum
    apple da aslinda nokia gibi ayni riskli konumda. hizli cokusunden hemen once nokia tam bir devdi, dunya telefon pazarinin 3de 2sine sahipdi. piyasa sartlari ve tercihleri degisince bir anda tepetaklak coktu. cunku tek urune bagliydi, o urun degisince degisime adapte olamayinca batip gitti. apple'da ayni riskli konumda, tek tip urune cok bagimli hale gelmis durumda. su an bir dev ama dev olmak ayni zamanda giderlerinin cok buyuk olmasi degisimin cok zor olmasi demek. dev sirketler degisime adapte olmada her zaman zorlanir, buyuk bir yapiyi degistirmek yeniden organize etmek zordur, dev yapi icinde mevcut yuruyen sistemde herkesin ayri bir cikari vardir, is varolussan tehdide gelmeden o cikarlari ortak noktada degisim icin birlestiremezsiniz. is varolussal tehdide geldigindede cogu zaman cok gec olur. sayet piyasada akilli telefonlara gecisdeki gibi buyuk bir devrim yasanirsa apple cok zor durumda kalacaktir.
  • Yazılımla müdahale yakındır.

    Bir bakmışsın 13 Pro lar donuyor falan :)

  • apple da aslinda nokia gibi ayni riskli konumda. hizli cokusunden hemen once nokia tam bir devdi, dunya telefon pazarinin 3de 2sine sahipdi. piyasa sartlari ve tercihleri degisince bir anda tepetaklak coktu. cunku tek urune bagliydi, o urun degisince degisime adapte olamayinca batip gitti. apple'da ayni riskli konumda, tek tip urune cok bagimli hale gelmis durumda. su an bir dev ama dev olmak ayni zamanda giderlerinin cok buyuk olmasi degisimin cok zor olmasi demek. dev sirketler degisime adapte olmada her zaman zorlanir, buyuk bir yapiyi degistirmek yeniden organize etmek zordur, dev yapi icinde mevcut yuruyen sistemde herkesin ayri bir cikari vardir, is varolussan tehdide gelmeden o cikarlari ortak noktada degisim icin birlestiremezsiniz. is varolussal tehdide geldigindede cogu zaman cok gec olur. sayet piyasada akilli telefonlara gecisdeki gibi buyuk bir devrim yasanirsa apple cok zor durumda kalacaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 2 Şubat 2024; 13:39:13 >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Batsın abi ne faydası var mobil dünyasına herşeyi parayla satın alıp döndürüyor hiç bir buluş yenilik yok millette takmış ios ios kullanıyorum 14 pm böyle tek düz sistem olursa 15 sene bile destek verir android öyle mi ? Her segmente ayrı ayrı rom yazılım vs abi kasmıyor donmuyor iphone ya diyenler olduğu sürece bu şirket batmaz , s22 plustan geçtim 1 senedir kullanıyorum sanki hapiste volta atar gibi hisssediyorum yakın zamanda satıp s24 ultraya geçmeyi düşünüyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple nokia hepsi birbirinin ayni ac gozlu kapistalist seytan surusu. Su an applein karsisinda rakip olarak gerizekali google ve saz arkadaslari var. Android eko sistemi her bakimdan applea gore daha sorunlu ve daha az kârli. Google bile androidden cok iosu onemsiyor. Apple gelirlerinin azalmasi piyasa doygunlugu ve dunya capindaki ekonomik gerileme yuzunden. İnsanlar alim gucu olmadigi icin mecburiyetten android kullaniyor. Kisaca google gibi salaklar var oldugu surece apple daha cok ekmek yer


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt

    Niye rom ile uğraşayım ? değerini korumayan bir telefonu cebimde taşımama gerek yok apple en iyisi gerisi hikaye.

  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Telefonu yatırım aracı olarak gören bir bilinçsiz tüketici daha sen zannediyor musun dünyada da aynısı geçerli iphone telefonlar sadece Türkiye gibi ülkelerde değerini korur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erdoka11234 E kullanıcısına yanıt
    Boşver hiç anlatma böyle gibileri yüzünden iphone iphone diye bağıranlar yüzünden bu durumda android çok değer kaybediyor yiaaaaa bunlar telefonları android üreityor diyen tipler :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Nokia vizyonsuzluktan değişime direnmekten battı Apple ile durumu çok alakasız. Androidi alan çoğu bütçesi apple’a yetmediği için alıyor fakat biraz bütçeyi arttırdığında bir fiyat skalasında iPhone seçeneği varsa eski de olsa iPhone alıyor bu tüm dünyada geçerli bir realite. Haberi düzgün okursanız düşüş sadece çin’deymiş diğer ülkelerde düşüş yok daha da artış var:)

    apple düşerken diğerleri artmıyor, genel bir durgunluk var. Teknoloji doyum noktasına ulaştı telefonlar bilgiysayarlar çok gelişmiş ve uzun ömürlü olacak seviyeye geldi insanlar da zırt pırt telefon pc değiştirmek yerine mevcuttakini uzun süre kullanıyor artık




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 2 Şubat 2024; 16:7:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayloft H kullanıcısına yanıt

    İphone 11 gariban telefonu oldu iPhone 11 ile aynı anda çıkan samsung xiaomi modelleri 11 kadar satamıyor gelişmemiş ve fakir ülkelerde ya iPhone alınıyor güç bela ya da orta seviye android ya da bir alt seviye android amiral gemisi uzun yıllar kullanmak zorunda kalıyorlar. Zengin ülkeler zengin derken bir maaşla iPhone 15 pro max alabilenler o ülkelerde satışlar çok iyi adam bildiğin iPhone Apple Watch ve iPad kombO üçlü çekiyor.Brezilya iphone'nun en pahalı satılan ülkesiyken bilin bakalım zirveye kim yerleşti asın bayrakları

  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Iphone 14pro ve 15pro arasında iyi yenilikler var ama hiçbiri son kullanıcı için değil. Gelen yeniliklerin bir çoğu kamera işleri ile uğraşanlar için. Profosyonel bir iş yapmıyorsan geçmek için bir nedende kalmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hayloft H kullanıcısına yanıt

    iste tum bu yazdiklariniz su anki piyasa gerceklerinde gecerli seyler. ben su anki durumu analiz etmiyorum. piyasa gercekleri degisirse apple icin cok buyuk tehlike yaratabilir onu belirtiyorum. hic belli olmaz biri cok farkli bir urunle cok farkli bir business modeliyle piyasaya girer hersey tepetakla olur. her 20-30 senede bir yasanan seyler. sony gibi pek cok sektorde ayaginiz varsa, pek cok farkli urun grubunuz mevcutsa degisime adapte olamasaniz bile dev olarak durmaya devam edersiniz, pazar kaybiniz buyuk olur ama olumcul olmaz. nokia gibi tek urune bagli iseniz dengeler degistirinde bir anda tepetaklak gidebilirsiniz. apple gitgide bu konuma giriyor. tek urune bagimli hale geliyor. tehlike burada.

  • Temel sıkıntı tasarımda. Yıllardan beri benzer tasarımlar var. Kavisli ekran yok. Telefonlar çok kalın. Neredeyse tüm İphone modelleri birbirine benziyor.

  • Apple hep kazanır.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Nokia Symbian da ısrar ettiği, Android e geçmediği için geride kaldı. Tabi, Rezistif ekranda ısrar etmesi, ARM11 de ısrar etmesi vs de destek oldu. Rakipleri karşısında geride kalmaya başladı haliyle. Sonra da Microsoft satın aldı ve çöküş hızla sona yaklaştı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazloo kullanıcısına yanıt

    olaylari siralamissiniz asil nedenleri degil. nokia bunlarda israr etti cunku business modeli farkliydi, bilgisayar yazilim sirketi degildi, telefon sirketiydi, ozellikleri olan telefon urettigini dusuyordu, piyasa sartlari bir anda degisip telefon konusma yapilan cihaz olmakdan cikip internet iletisimi saglayan kisisel bilgisayara donusunce buna adapte olamadi. buyuk sirketler mantelitelerini business modellerini bir anda degistiremez, hele bu dev bir sirketse kendini yeniden icat etmesi cok cok zordir. nokia bu hatalari yapti bunlarda israr etti cunku yazilimi ve donanimi oncelik olarak gormuyordu, esas is alani bu degildi.


    salliyorum, yarin elon musk'in nero implantlari bir anda baska imkanlar yaratir, direk beyinden elde bir cihaza ihtiyac duymadan internette makinalarla baglanti kurabilirsek, boyle bir degisim mesela esti tip yazilim donanim yapan sirkerleri bir anda yaya birakir. oyle durumlarda buyuk sirketler nokia gibi en aptalca kararlari verirler. cunku kendi sirket ic politikalari buna musade etmez. baska degisle bekara kari bosamak kolaydir, biz burdan sunu yapmak gerek bunu satmak gerek deriz ama koca sirketin icindeki baglantilar farkli cikar iliskileri buna musade etmez. oyle bir durumda tek urune bagli olan sirket kolayca batip gidebilir.





  • lazloo kullanıcısına yanıt
    Herkes papağan gibi aynısını söylüyor. Her halükarda geride kalacaktı çünkü Android sektöre bir sürü rakibi soktu. Nokia var olan gücüyle birkaç sene daha devam etti. Android'e geçip kırıntılarla yetinmek yerine MeeGo'ya geçebilirdi, sonuç olarak yine de Windows ile şansını denedi. Samsung gibi telefon satamazsam buzdolabı/askeri tank satarım zararı kapatırım gibi bir durumu da yok. Sattırması için illa ki bir farklılık sunması lazım. Tabii bunu kırıntılarla yetinmeyen güçlü bir şirket olarak var olması açısından yorumlayabiliriz.

    Yoksa yine devam edebilirlerdi. O dönemdeki diğer şirketler LG, Sony, Motorola, HTC bunu yaptı pek esameleri okunmuyor. Nokia'yı hep zirvede olarak hatırlıyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erdoka11234 E kullanıcısına yanıt

    Türkiye de yaşıyorum andorid ile mutluluklar.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Aslında adapte oldu fakat Nokia’nın çıkış bileti aslında MeeGo idi. Hatta Nokia’nın esas planı MeeGo’yu orta ve üst seviyede tutup Symbian’ı giriş seviyesine alarak tüm segmentlerde üstünlük sağlamaktı. Fakat Elop’un gelmesi tüm bu planları mahvetti. O zamanki MeeGo Android’den fersah fersah ileride bir yapıdaydı. Tamamen tuşsuz ve tam dokunmatik arayüze sahip ilk cihaz N9’du. Üstelik Android gibi hantal değildi ve iOS kadar da hızlı ve stabildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 3 Şubat 2024; 22:45:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sana hapishanende huzur dilerim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.