Şimdi Ara

Apple Haptic'i Lisanslıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Immersion'un Haptic teknolojisinin Apple tarafından iPhone için kullanılmak üzere lisanslanacağı söyleniyor. Peki, Haptic nedir ve ne işe yarar?

    Immersion'un Haptic teknolojisinin Apple tarafından lisanslanacağı söylentileri, gözleri bir defa daha yeni iPhone'a çevirdi. Immersion tarafından tüm Nokia modelleri için kullanılan bu teknoloji eğer iPhone için gelirse, kullanıcılar dokunmatik ekranda dahi tuşları hissetmenin keyfine varacak.

    Haptic teknolojisi (tactile veya force feedback olarak da biliniyor), harekete duyarlı bir titreşim sağlıyor. Örneğin dokunmatik bir ekranda herhangi bir noktaya basıldığında, tuşa basılmış hissi verecek bir geri tepmeye neden olabiliyor. Şimdi akıllarda dolaşan soru ise, yazın çıkacak iPhone'da bu teknolojiyi de görüp göremeyeceğimiz









    Not:Alıntıdır.



  • Böyle birşey tabii ki mümkün olamaz. Endüstriyel tasarım diye bir kavram vardır. Öyle kolay değil endüstriyel üretim yaparken hele ki teknoloji sınıfında esnekliklere imkan vermek. Ama ileri ki dönemlerde çok daha enteresan şeyler göreceğimize eminim ;)
  • bu bahsettiğiniz özellik lg viewty'de de var. çok kullanışlı olduğunu düşünmemekle beraber bence yazılımla halledilebilecek basit bir şey, sonuçta iphone'un titreşimi var ve hangi parmak hareketinin tuşa dokunma, hangisinin kaydırma hatta hangisinin yanlışlıkla dokunma olduğunu algılayabiliyor. istenilen parmak hareketlerine titreşim yazılımla rahatlıkla atanabilir. bir araştırın, belki de installer'da bu amaçla yazılmış programlar vardır.
  • bence daha keyifli İphoneler geliyor
  • bence gereksiz !
  • seri üretimen az 5 yıl sonrasının teknolojisi bu.


    şimdilik hayal olsada, Nokia MORPH var. Nano teknoloji.... geleceğin telefonu,
    http://www.youtube.com/watch?v=IX-gTobCJHs&feature=related


    izleyin derim arkadaşlar.. Bakalım böyle tel çıkıcakmı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_carleone82 -- 30 Nisan 2008; 7:57:35 >
  • bundan 200 sende zamanda geriye gitseniz o zamanda yaşayan insanlara iphone u tarif etmeye kalksanız heralde kimseye anlatamazdınız.o yüzden imkansız sadece bizim kafamızda olamayacağını düşündüğümüz şeyin adı,olamayacak şeyin adı değil
  • tıp cok ilerledi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.