Şimdi Ara

Apple'ın garanti saçmalığı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 5 ay önce iphone 5s 16gb telefonumu 15 ay garantili olarak ikinci el satın aldım. Cihazımı sorunsuz bir şekilde kullanırken, geçen hafta parmak izi okuyucum çalışmamaya başladı. Aslında çok önemli bir özellik olmasada içime sinmediği için cihazımı genpa trabzon servisine gönderdim. Ertesi gün sorgulama yaptığımda cihazımın sol alt tarafında darbe olduğu için garanti kapsamında yapılmayacağı, onarım için onay beklediği yazıyordu. Hemen genpa'yı aradım, benden 1100 lira değişim ücreti istediler. Cihazımın kasasındaki darbeyle, problemin bir bağlantısı olmadığını söylesem de sonuç değişmedi. Apple'ın prosedürlerini uygulamak zorunda olduklarını söylediler ve isterseniz apple'ı arayabilirsiniz dediler. Bunun üzerine apple'ı aradım fakat yapacakları birşeyin olmadığını söyleyip durdular. Tüketici hakem heyetini aradım. Bana fatura ve servis formuyla başvurabileceğimi söylediler, fakat telefonu ikinci el aldığım için fatura benim üzerime değil. Bu yüzden ona da başvuramayacağım. Boşu boşuna binlerce lira verip garantili telefon alıyoruz. Arkadaşlar ben ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.







  • Bizim milletin nane yemesinden kaynaklı bu. İnsanlara iyilik yaramıyor 2. El iphone alan herkes direk garantiye saçma sebeplerden yolluyor sıfırı gelsin diye gerçek ihtiyacı olanda ortada kalıyor böyle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuyu resimleri ile daha oncede acmıstınız sanırım...
  • Parmak izi okuyucusu ön panel ile bütünleşik. Dolayısı ile tek parça değişimi gibi bir şey söz konusu değil. Apple, kasadaki ve ekran çerçevesindeki yamulma ve göçmelerden dolayı cihaza müdahale etmiyor. Parası karşılığında cihaz veriyor. Dışarıdan yaptırsanız da büyük ihtimalle başka bir cihazdan çıkma parça takacaklar ve sadece orta tuş işlevini görecek.

    Ucuz etin yahnisi olmuş sizinkisi. Yapacak bir şey yok.
  • hocam ben genpa trabzon gibi bi genpa görmediğim
    ya hakaret edecem ban yememek için etmiyorum.
    2 ay önce telefonumu gönderdim ekranda sari leke vardi alttaki darbeden dolayi olmustur diyip 1130 tl para istedi.
    Durum: Ücret Teklif Bilgisi Sorgulandı - 1130.00 TL dir.
    Onarım Detayı: CİHAZIN EKRAN SOL KÖŞESİNDE BASKI KAYNAKLI OLUŞAN SARI LEKE VAR GARANTİ DAHİLİNDE İŞLEM GÖRMEZ ONARIMI ANCAK DÜŞÜK TAKAS İLE MÜMKÜNDÜR ÜCRET ONAYI BEKLER. :

    geçen hafta izmire gönderdiğimde.
    CİHAZDA EKRAN HATASI TESPİT EDİLDİ. SOL ÜST KÖŞEDE RENK HATASI GÖRÜLDÜ. GARANTİ KAPSAMINDA CİHAZ DEĞİŞİMİ YAPILACAKTIR. SWAP BEKLER İPHONE SWAP 5S 16GB SPACE GRAY

    aradaki fark.
  • Bu genpa ile alakalı bir durum genpa genel olarak hep böyle yapıyor. Hep bi kusur arayıp bulup ücret çıkarıyor.
  • Konuyu ilk defa açtım. Cevaplarınız için de teşekkür ederim. Garantili bir aracınız var ve motorunda problem oluyor. Firma da size tamponunda hasar olduğu olduğu için motorunuzu garantiden yapamayacağını söylüyor :) Bu olayı aynen buna benzetiyorum. Bana cihazın altındaki hasarın, parmak izi okuyucuyla bağlantısını açıklasalar onu da anlayacağım. Başka bir servise göndersem sonuç alırmıyım sizce?
  • üstte yazdiğim gibi
    ekranimda sari leke sorunu vardi
    trabzon baskı kaynakli oldugunu ve 1130 tl karsiliğinda yeni telefon vereceğini söyledi
    izmir genpa ise ekran hatasi oldugunu söyleyip ücretsiz değistirdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RhaNoN

    Konuyu ilk defa açtım. Cevaplarınız için de teşekkür ederim. Garantili bir aracınız var ve motorunda problem oluyor. Firma da size tamponunda hasar olduğu olduğu için motorunuzu garantiden yapamayacağını söylüyor :) Bu olayı aynen buna benzetiyorum. Bana cihazın altındaki hasarın, parmak izi okuyucuyla bağlantısını açıklasalar onu da anlayacağım. Başka bir servise göndersem sonuç alırmıyım sizce?

    Arkadaşın yukarıda dediği gibi İzmir Genpa veya Ankara KVK'yı tavsiye ederim hocam , direk gönderin ya değişim çıkar ya da touch idnin olduğu paneli değiştirirler
  • genpa bıkmış kötüye kullanımdan, ihtiyacı olanı da mağdur ediyor, yakında apple store'da böyle davranırsa şaşırmam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StyleSlayer

    hocam ben genpa trabzon gibi bi genpa görmediğim
    ya hakaret edecem ban yememek için etmiyorum.
    2 ay önce telefonumu gönderdim ekranda sari leke vardi alttaki darbeden dolayi olmustur diyip 1130 tl para istedi.
    Durum: Ücret Teklif Bilgisi Sorgulandı - 1130.00 TL dir.
    Onarım Detayı: CİHAZIN EKRAN SOL KÖŞESİNDE BASKI KAYNAKLI OLUŞAN SARI LEKE VAR GARANTİ DAHİLİNDE İŞLEM GÖRMEZ ONARIMI ANCAK DÜŞÜK TAKAS İLE MÜMKÜNDÜR ÜCRET ONAYI BEKLER. :

    geçen hafta izmire gönderdiğimde.
    CİHAZDA EKRAN HATASI TESPİT EDİLDİ. SOL ÜST KÖŞEDE RENK HATASI GÖRÜLDÜ. GARANTİ KAPSAMINDA CİHAZ DEĞİŞİMİ YAPILACAKTIR. SWAP BEKLER İPHONE SWAP 5S 16GB SPACE GRAY

    aradaki fark.

    Hocam bende de touch id sorunu vardı çalışmıyordu hiç iphone 5ste.Teleservice istanbula gönderdim telefonun üstündeki küçük bir ezik yüzünden ücretli değişim talep ettiler.Apple'la konuştum başka bir servise verseniz de sonucun değişeceğini sanmıyorum bu prosedür dedi.Genpa İzmire göndersema acaba bende de aynı cevap çıkar mı çok canım sıkkın bunun yüzünden kaç gündür.1,5 yıl önce olmuş,zoomla çekilen fotoğrafta bile zor anlaşılan bir ezik yüzünden garanti dışı bıraktılar.




  • hocam benim sağ sol kösede vuruk vardi sağ tarafi yataktan düsüp süpürgeliğe vurmustu.ama ondan 4 5 ay sonra oldu olay.
    izmir genpaya yolladim direk değistirdiler telefonu
  • StyleSlayer kullanıcısına yanıt
    Bir de orda deneyeyim şansımı appledakiler yazılım kaynaklı olabilir yazılım desteği verelim dediler olmazsa genpa izmir son çarem artık.Teşekkürler cevap için
  • arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama mesajım bulunsun istedim:
    1. servise gidiş Mart 2018: şarj olmuyor, ekranda renk değişimi, ekran donması ve Touch ıd çalışmıyor. Dönüş: şarj yeri temizlendi, yazılım güncellendi.
    2.servise gidiş Mart 2018:ekranda renk değişimi, ekran donması ve Touch ıd çalışmıyor.
    Dönüş:yazılım güncellenmesi
    3.servise gidiş Nisan 2018:ekranda renk değişimi, ekran donması ve Touch ıd çalışmıyor.
    Dönüş:yazılım güncellenmesi (sorunu göremiyoruz video çekin dendi)
    4. servise gidiş Mayıs 2018:ekranda renk değişimi, ekran donması ve Touch ıd çalışmıyor (video çekilerek sorun ispatlama)
    Dönüş:sorun kabul edildi. Ekran ve dokunmatik değişimi
    5.servise gidiş 26 Mayıs 2018: ekran donması ve Touch ıd çalışmıyor (sorun yine videoya çekildi ve servise verildi)
    Dönüş bekleniyor! Apple insanı bıktırma politikasına girmiş. Artık yoldan geçen insanlardan telefon rica edip sorun çekmekten bıktım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.