Şimdi Ara

Apple'ın iki adet katlanabilir iPhone prototipi ürettiği ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın iki adet katlanabilir iPhone prototipi ürettiği ortaya çıktı
    Akıllı telefon pazarının son dönemdeki en yenilikçi ürünleri hiç şüphesiz katlanabilir telefonlar. Samsung başta olmak üzere birçok Android telefon üreticisi katlanabilir telefonlar üretiyor. Gittikçe gelişen bu telefonların satış rakamları artmaya devam ediyor. Apple ise katlanır telefonlar konusunda sessizliğini koruyor. Ancak ortaya çıkan bir rapora göre şirket bu konuda gizlice çalışmalar yürütüyor.



    The Information'ın haberine göre Apple, Galaxy Z Flip'e benzer iki adet kapaklı katlanabilir iPhone prototipi üretmiş durumda. Ancak form faktörü üzerindeki çalışmaları henüz geliştirme aşamasında. Apple'ın aynı zamanda katlanabilir iPad'ler üzerinde de çalıştığı belirtiliyor. Ancak ürünlerin yakın zamanda piyasaya çıkması beklenmiyor. Katlanabilir iPad için 2026 veya 2027 yılı konuşuluyor.



    Apple, katlanabilir telefonların sorunlarını gidermeye çalışıyor



    Rapora göre Apple'ın katlanabilir iPhone ile ilgili iki temel sorunu bulunuyor. Birincisinin, katlanabilir telefonların teknik sorunlarının henüz Apple mühendisleri tarafından çözülememesi olduğu belirtiliyor. İkincisi ise Apple tasarımcılarının, katlanabilir bir iPhone'u tüketiciler için yeterince çekici bir seçenek haline getirecek özellikler ortaya çıkarmakta zorlandıkları söyleniyor.



    Bir diğer problem ise mühendislerin katlandığında kabaca iPhone kadar kalınlığa sahip olacak bir telefon üretmek istemesi. Ancak pil boyutları ve ekran kısıtlamaları göz önüne alındığında teknoloji henüz buna izin vermiyor.



    İlk önce katlanabilir iPad'in piyasaya çıkması bekleniyor



    Apple birkaç yıldır katlanabilir telefonlar üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Ancak Apple tarafından piyasaya sürülecek ilk katlanabilir cihazın iPad olması daha olası görünüyor. Böylelikle şirket için en önemli ürün olan iPhone'un katlanabilir versiyonunu yapmaktan daha az risk taşıyacağı belirtiliyor. Apple'ın katlanabilir bir iPad'in kalınlığı konusunda bu kadar endişelenmesine gerek yok. Tabletin düşme testlerinde de yüksek standartları karşılaması gerekmiyor. Apple'ın en az 2020'den bu yana katlanabilir bir iPad geliştirdiği söyleniyor.



    Ayrıca Bkz.Katlanabilir iPad netleşmeye başladı: iPad Mini rafa kalkabilir



    Ancak katlanabilir iPad söz konusu olduğunda hala bazı zorluklar var. Mühendislerin, defalarca katlanma sonucu ekranın ortasında ortaya çıkan kırışıklığa çözüm bulmak için çalıştığı belirtiliyor. Apple'ın ayrıca ekranın açıldığında tamamen düz olduğundan ve ortada herhangi bir çıkıntı olmadığından emin olmaya çalıştığı bildiriliyor.



    Samsung, Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 kapandığında arada kalan boşluğu ortadan kaldıran bir menteşeyi birkaç yıl ve model sonrasında geliştirebilmişti. Görünüşe göre Apple, daha önce yaptığı gibi bir teknolojiyi ürünlerine entegre etmek için mükemmelleştirmeye çalışıyor. Dolayısıyla katlanabilir bir iPhone görmek için biraz daha beklememiz gerekiyor.



     




    Kaynak:https://www.theinformation.com/articles/apple-develops-a-foldable-clamshell-iphone
    Kaynak:https://www.engadget.com/apple-has-reportedly-made-foldable-iphone-prototypes-152804263.html?src=rss







  • "Görünüşe göre Apple, daha önce yaptığı gibi bir teknolojiyi ürünlerine entegre etmek için mükemmelleştirmeye çalışıyor."


    Yorum mükemmel olmuş.Apple'ın iki adet katlanabilir iPhone prototipi ürettiği ortaya çıktı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 8 Şubat 2024; 12:7:39 >
  • Aslında çalışmalar 2013'de başladı.

    Apple'ın iki adet katlanabilir iPhone prototipi ürettiği ortaya çıktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 8 Şubat 2024; 12:51:36 >
  • telefonun alt yarısı tamamen pil, üstü donanım şeklinde olursa belli bir inceliğe ulaşabilir, katlanıca takoz gibi olmaz. tabi bu da o donanımın yarı kasasına sığdırılıp, ısınma sorunununda performansı etkilenmemesini sağlatmayı gerektiriyor.

  • 4e katlanan ipad yapsalar :D

  • Katlanan telefonu sevmedim sevmeyeceğim.

  • tamam guzzum

  • cocainbar kullanıcısına yanıt
    Apple ada o yakışır 🤑

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Katlanabilir telefon hiçbir zaman cezbetmedi. Zamanında nokia kralını yaptı bunların. 😄

  • Eğer katlanma izini çözerlerse tutar samsung fold almak istiyorum ama aradaki çukur çok can sıkıyor flip 3 kullandım onuda sırf katlanma izi yüzünden satmıştım bildiğiniz parmağınız takılıyor ortaya.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.