Şimdi Ara

Apple'ın ticari sırları çalmakla suçladığı çalışanına açtığı dava sonuçlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple'ın ticari sırları çalmakla suçladığı çalışanına açtığı dava sonuçlandı
    Apple, şirketin hassas şirket bilgilerini makaleleri yayınlamak için kullanan bir teknoloji gazetecisine sızdırdığını keşfettikten sonra ilk olarak Mart 2021'de Simon Lancaster'a dava açmıştı. Lancaster, Apple'da on yıldan fazla bir süre çalıştı ve bilgi çaldığı sırada Gelişmiş Malzeme Lideri ve Ürün Tasarım Mimarı olarak görev yapmaktaydı.



    Ayrıca Bkz.Eski Apple çalışanı şirketi 17 milyon dolar dolandırdı: Apple'dan çalıp Apple'a satmış



    Mahkeme kayıtlarına göre Apple "Apple'da on yıldan fazla bir süredir çalışmasına rağmen, Lancaster, kişisel çıkarlar elde etmek amacıyla Apple'ın hassas ticari sır bilgilerini sistematik olarak yaymak için şirket içindeki konumunu ve güvenini kötüye kullandı. Kıdemini, Apple'ın ticari sırlarını içeren işinin sorumlulukları dışındaki dahili toplantılara ve belgelere erişmek için kullandı ve bu ticari sırları dış medya muhabirine verdi." iddialarıyla Lancaster'i dava etti. 



    Lancaster, Apple'a tazminat ödeyecek



    Lancaster ve ismi açıklanmayan muhabir, Apple'ın şikayetine göre ilk olarak Kasım 2018'de temas kurdu ve iddialara göre Lancaster, yayınlanmamış donanımın ayrıntılarını, duyurulmamış özellik değişikliklerini ve gelecekteki ürün duyurularını muhabirle paylaştı. Apple ayrıca, Lancaster'ın Kasım 2019'da şirketten ayrılmadan hemen önce yeni iş yerine yardımcı olacak gizli belgeleri indirdiğini de iddia etti.



    Uzlaşmaya giden taraflar mahkeme kararına göre ise Simon Lancaster, Apple'a açıklanmayan bir miktar para ödeyecek ve mühendislik verilerini, gizli işletme bilgilerini ve piyasaya sürülmemiş ürünlerle ilgili verileri tartışmaktan kaçınacak.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2022/11/4/23441260/apple-settles-trade-secrets-lawsuit-simon-lancaster







  • Sırf miktarı öğrenmek için bu boş habere tıkladım da belirtilmemiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.