Şimdi Ara

Apple’ın yeni M3 çipi GPU performansında bekleneni veremeyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple’ın yeni M3 çipi GPU performansında bekleneni veremeyebilir
    Apple, geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni M3 serisi işlemcileri ile performansı bir adım daha ileriye taşıdıklarını aktardı. Tanıtımdan sonra ise artık yavaş yavaş bağımsız testler tarafından elde edilen sonuçlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Görünüşe göre Apple, CPU tarafında en azından M3 çip özelinde güçlü bir iş çıkarırken aynı durumu GPU tarafında yapamıyor.



    Apple’ın yeni M3 çipinin performansı detaylanıyor



    Apple’ın yeni M3 çipi GPU performansında bekleneni veremeyebilir
    M3, Geekbench 6'da tek çekirdek performansında M2 Pro'ya ait 10 çekirdekli CPU'yu yüzde 16 gibi bir farkla geçmeyi başarırken daha az çekirdeğe rağmen çok çekirdek testinde de rakibiyle eşleşmeyi başarmıştı. Bundan yükselen saat hızlarının da etkisinin olduğunu doğrudan söyleyebiliriz.



    Ayrıca Bkz.Apple’ın yeni işlemci ailesi tanıtıldı: İşte karşınızda M3, M3 Pro ve M3 Max



    Ancak ne yazık ki, aynı performans GPU’ya odaklanan GFXBench'te gösterilemiyor. Yeni Apple Silicon, M2 ile aynı sayıda GPU çekirdeğine sahip olmasına rağmen M2'ye göre yüzde 10'luk bir performans artışı bile sağlayamadı. M3, GFXBench'in '4K Aztec Ruins High Tier Offscreen' kıyaslamasında M2'yi yalnızca yüzde 7,4 oranında geçmeyi başarıyor.



    Apple’ın yeni M3 çipi GPU performansında bekleneni veremeyebilir
    GFXBench'in 4K Aztec Ruins High Tier Offscreen benchmark'ında yonga seti yalnızca 52,2FPS elde ederken, aynı sayıda GPU çekirdeğine sahip M2 48,6FPS ile yalnızca marjinal olarak daha yavaş. Bu durum için şimdilik net bir şey söylemek çok zor. Zira ilgili kıyaslama paketi bir yıldır güncelleme almadı. Uygulamadaki optimizasyon veya iyileştirme eksikliği, M3’ün gerçek performansını gösterememesine neden olmuş olabilir.



    Ayrıca, bunun sadece bir GFXBench sonucu olduğunu unutmamak gerek. M3, M3 Pro ve M3 Max’ın gerçek dünya koşullarındaki performansını net bir şekilde öğrenebilmek için biraz daha zamana ve daha fazla bağımsız teste ihtiyaç var.




    Kaynak:https://wccftech.com/apple-m3-gfxbench-negligible-gpu-performance-increase-vs-m2/







  • Apple boşuna M1'le kıyaslamıyor :)

  • Hooop patladıııııı... ;)

  • Bir haberde uçuyor kaçıyor bir diğerine yerde yuvarlanıyor. Bu ne la 🤔

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    M1 ile kıyaslamasını ben daha çok M1 kullanıcıların aşırı mutlu olmasına bağlamıştım. Çoğu upgrade etmek için neden görmüyor sanki. Apple’ın yeni M3 çipi GPU performansında bekleneni veremeyebilir 

  • Editör sirf haber tiklamasi icin yapmis yanliz comarlarda atlamis hemen sonda yazacagi seyi basta söylese sorun yok aslinda
    ” Bu durum için şimdilik net bir şey söylemek çok zor. Zira ilgili kıyaslama paketi bir yıldır güncelleme almadı. Uygulamadaki optimizasyon veya iyileştirme eksikliği, M3’ün gerçek performansını gösterememesine neden olmuş olabilir.”

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.