Şimdi Ara

Apple, iOS 11'le Microsoft'un Wi-Fi paylaşım özelliğini kopyaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, iOS 11'le Microsoft'un Wi-Fi paylaşım özelliğini kopyaladı

    Apple'ın iOS 11 işletim sistemiyle gelen yeni özelliklerden biri de Windows Phone 8.1'de tanıtılan ve Windows 10'da kullanımdan kaldırılan Wi-Fi Sense benzeri bir Wi-Fi şifresi paylaşım aracı. Apple'ın sunduğu kablosuz ağ paylaşımı daha kullanışlı olmasıyla birlikte Microsoft'unkiyle neredeyse aynı görünüyor.

     

    Örneğin, Windows cihazlarda kullanıcılar iletişim listelerini kullanarak kablosuz ağlarına hızlı erişim imkanı sağlayabiliyorlardı. Böylece birisi bir Wi-Fi'ye bağlanmaya çalıştığında kişi listesinde olduğu için şifre otomatik olarak giriliyordu.

     

    Ayrıca Bkz.Dünyanın 4K HDR ekrana sahip ilk akıllı telefonu Xperia XZ Premium Türkiye’de
    Bu özellik yabancı Wi-Fi ağlarına bağlanmayı son derece kolaylaştırırken, en çok da ev ağlarında işe yaradığı söylenebilir. Birisi evinize ziyarete geldiğinde kişi listenizde kayıtlıysa kullandıkları cihaz evinizin Wi-Fi ağına otomatik olarak bağlanabiliyordu.

     

    Apple, iOS 11'le Microsoft'un Wi-Fi paylaşım özelliğini kopyaladı

    Apple'ın iOS 11'le sunduğu Wi-Fi paylaşımı


    Apple'ın yeni özelliği tüm süreci daha basitleştirmiş ve Microsoft'un Wi-Fi Sense'i bırakmasına neden olan bir dizi sorunu da gidermiş görünüyor.

     

    iOS cihazlar, eğer yakınlarda Wi-Fi ağına bağlı bir başka iPhone veya iPad varsa, bu bağlı cihazlardan izin isteyerek Wi-Fi ağına otomatik olarak bağlanabilecek. Bu özellik sadece bağlı iOS cihazının kilidi açıksa ve Wi-Fi erişim aralığı içindeyse çalışıyor. Yani gün boyunca, gelen erişim istekleriyle rahatsız edilmeyeceksiniz.

     

    Wi-Fi'ye erişim sağlanmasını kabul ediyorsanız, yapmanız gereken tek şey "Şifre Gönder" (Send Password) butonuna dokunmak olacak. Böylece diğer cihaz otomatik olarak şifreyi alarak herhangi bir kullanıcı girişi olmadan Wi-Fi'ye bağlanabilecek. Bu aynı zamanda evde arkadaşlarınızın hızlıca ağa erişmesi gerektiğinde ve süper uzun şifrenizi paylaşmak istememeniz durumunda son derece pratik ve kullanışlı olacaktır.







  • Windows 10 da wi-fi sense kalktı mi?

  • Güzel özellik, şifre ile uğraşmadan, halledebileceğiz. Birde istediğimizde kendi şifremizi gösterse iyi olurdu, unuttuğumuzda modem arayüzüne girmek zorunda kalmasak.
  • Tahmin ettiğim kadarıyla bu özellik router a bağlı tüm cihazların mac adreslerini alıp oradan kendi ürettikleri bir cihaz diye mi bakıyor. Peki ya ben router ıma bağlı cihazların kontrolüne izin vermek istemiyorsam? Sonuçta telefondan o özelliği kapatmak sadece bildirimlerin gelmesini engelleyecek diğer iOS cihazlar hala benim ağımı tarayacak. Bununla ilgili Apple zor durumda kalır bence. Özellikle Avrupa Birliğinde.

  • Halen kullanılan Multitasking' de Windows Phone' dan alıntı zaten :) Apple vizyonu kalmayınca arak yapmaya başlamış belli ki. Vizyonu kalmayınca deyince, 3 seneden beri aynı kasa kullanılması da bu tezi doğruluyor zaten. Umarım S serisinde kasa değişir yoksa dünyada 4 senedir aynı kasayı kullanan tek akıllı telefon olarak tarihe geçecek apple.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firmaların egoları olmamalı zaten, güzel hamle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi'de de var bu özellik şifreyi paylaşıyorsun.

  • Kasa değişimine takmış millet araba değilki arkadaş bu makyajla makyajla sür piyasaya. Telefon bu Kasa ne kadar değişebilir? Anca ekran kasa oranı değiştir samsung gibi kanarları yuvarlat başka ne olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Physicist_Emre -- 9 Haziran 2017; 0:21:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'yi eleştirince beni android kullanıcısı sanıyorlar sanırım...
    i6s ve i7 kullanıcısıyım ama hatalarını da çekinmeden eleştiririm.
    Kasa değişimi deyince Sony xz' yi hadi onu da geçtim xa1'i önce bir elinize alın, ondan sonra tasarım (kasa) konusunda apple'ye avukatlık yapın derim. Bu kadar da elinizdeki telefonun kölesi olmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 9 Haziran 2017; 0:35:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Niye avukatlık yapayım düşüncelerimi paylaştım. Telefon üzerinde yapılacak şeyler kısıtlı zaten. Cihazın keyfine bakmak varken tasarımı da hiç değiştirmiyorlar ya demek garip geliyor bana Altı üstü bir cep telefon sonuçta kölesi olunacak bir cihaz bile değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001

    Apple'yi eleştirince beni android kullanıcısı sanıyorlar sanırım...
    i6s ve i7 kullanıcısıyım ama hatalarını da çekinmeden eleştiririm.
    Kasa değişimi deyince Sony xz' yi hadi onu da geçtim xa1'i önce bir elinize alın, ondan sonra tasarım (kasa) konusunda apple'ye avukatlık yapın derim. Bu kadar da elinizdeki telefonun kölesi olmayın.

    Bence tasarım gayet güzel. Ekran/kasa oranıyla oynamaları yeterli olur.
  • İki firmada birbirinden çok esinleniyor ne var ki bunda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Physicist_Emre kullanıcısına yanıt
    benimde anlayamadığım aynı husus. IOS in kararlılığından çok kasayı konusuyorlar. yazılımdaki iyileştirmeler kasadan cok daha önemli bence. he cok absurd bir model kimse istemez tabii (şu an konuşulan iphone 8 kamerası gibi) ama yinede kasa diye takılmak gereksiz
  • "bağlı cihazlardan izin isteyerek" haberi okurken aklımdan geçen de alt komşumun pat diye izne gerek görmeden girmesi idi. Yani alt komşumda telefon numaram var diye netimi paylaşmak zorunda mıyım diyordum ama Apple kurtardı. Neyse Android'e bekliyoruz efenim :) Hatta platformlar arası da olsun durum.

  • O firma yapsın ama bu firma yapmasın. Adam yazılım geliştirir cihazında kullanır aynı zamanda da kullanım hakkını satar diğer firmalar da kullanır ne var bunda ? Miller arak marak diye konuşuyor. Hepsi microsoft çalışanı maşallah...

  • Bu olay zaten

    "Kişisel Erişim Noktası"

    olarak geçmiyor mu?
  • Hiçbir firmanın avukatlığını yapacak değilim ama gerçeklere de at gözlüğü ile bakacak kadar "sığ" değilim.

    Apple, multiasking ekranını bariz Windows Phone dan almıştır. Buna arak da dersin, kesme de dersin; Ne dersen de.. sonuç aynı kapıya çıkacak.



    Tabii ki esinlenme olacaktır ama esinlendiği telefon firmasını da burada belirtmekten neden bu kadar alınıyorsunuz onu bilemedim şimdi.



    Zamanında iphone' nin Sony'den tasarımı çaldığı (kopyalandığı değil çaldığı) konuşuluyordu, ne oldu ? Unutuldu gitti.



    İlk çıktığından beri iPhone kullanıyorum. Zaman zaman diğer modellere de geçtim; android ve wp sistemlere.. iPhone dan önce uzun yıllar symbian ve Windows mobile kullandım. Htc diamond gibi bir efsaneyi eminim şu forumda hatırlayacak üye sayısı oldukça azdır. Demem o ki, neden eleştirmeyeceğim ? Kullanıyorum diye göklere mi çıkartayım!

    Stabilize olarak amiral gemi aldığınızda android'de aynı iOS gibi. Hatta geçenlerde bir arkadaşım Nexus 5X aldı (Nougat 7.1.2)ve abartısız 6S' den (10.3.2) çok daha stabil.

    Android'in ekşisi Güncelleme uzun süre almıyor ve güvenlik problemi..

    bankacılık ve finans işlemlerini yoğun olarak yapmasam dakika durmazdım iPhone'da. Sürekli de bunu söylerim.



    Şimdi 7S'in de aynı kasa ile çıkacağı söyleniyor!

    Tasarıma laf ettirmeyenlere sorayım; bir arabanız var ve Yen'i model almak istiyorsunuz; ama Yen'i model de aynı tasarım hatlarına sahip! Alır mısınız ?

    Şahsım adına ben almam. Hatta saklamadım, 6S varken 7 almayı bile gereksiz gördüm (aldıktan sonra anladım) zira normal kullanımda (home butonu hariç) kesinlikle belli olmuyor hızı!

    Şimdi 7s çıkacak.. 2014 yılındaki tasarım ile!

    Bir de 5Se'ye bakın! 2013 tasarımı! Şimdi bir de Yen'i modeli çıkarsa onda da aynı tasarım olursa ki olacaktır, bakın siz komediye.



    Samsung kendini aşmıştır. Sony de Yen'i modelleri ile gözleri üzerine çekmiştir. Apple'nin elinde ise yazılımdan başka bir şey kalmamıştır. Edition modeli ile atak yapacak ama fiyat da edition olacağından diğer amiraller de bu sefer fiyat olarak onu takip edecek ve fiyatlar daha da yükselecektir. Bunları göremeyenler Apple'yi takdir etmeye devam edebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 9 Haziran 2017; 14:22:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evdeki wi-fi ağının kontrolünü mü yapıyormuş bu sayede
  • NSA bunu beğendi :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.