Şimdi Ara

Apple, iOS 18 ile iPhone'lara yeni erişilebilirlik özellikleri getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, iOS 18 ile iPhone'lara yeni erişilebilirlik özellikleri getiriyor
    Apple’ın yıllık geliştiriciler konferansı yaklaşırken, iOS 18 özellikleri hakkında söylentiler de artmaya başladı. Apple’ın iOS 18 güncellemesi için yeni erişilebilirlik özellikleri geliştirdiği söyleniyor.



    Ayrıca Bkz.iOS 18 güncellemesi hangi telefonlara gelecek? İşte iOS 18 alması muhtemel iPhone'lar



    Apple, iOS 18 için mevcut ayarlarda yapılan iyileştirmelerin yanı sıra çeşitli yeni erişilebilirlik özellikleri üzerinde çalışıyor. Sesle etkinleştirilen kısayollar, canlı konuşma kategorileri, sistem genelinde iyileştirilmiş yazı tipi boyutu kontrolü gibi birkaç yeni erişilebilirlik özelliği gelecek.



    iOS 18 ile gelecek erişilebilirlik özellikleri



    Sesle etkinleştirilen kısayollar, kullanıcıların benzersiz bir sözlü ifadeyi erişilebilirlik ayarı olarak ayarlamasına olanak tanıyacak. Kullanıcıya özel bir ifade oluşturma ve söz konusu ifadeyi söyleyerek geçiş yapmak istediği erişilebilirlik ayarını seçme seçeneği sunulacak. Kullanıcılar, uyarlanabilir ses kısayollarını kullanarak VoiceOver, ses kontrolü, yakınlaştırma vb. mevcut erişilebilirlik özellikleri arasında geçiş yapabilecek.



    Hali hazırda kullanılabilir olan Canlı Konuşma özelliği, kullanıcı tarafından oluşturulan kategorileri içeren yeni bir bölüme kavuşacak. Kullanıcılar cümleleri kendi seçtikleri kategorilere göre düzenleyebilecek. Bir kategori oluştururken kullanıcıya kategoriyi adlandırma ve farklı simgeler arasından seçim yapma seçeneği sunulacak. Kategori oluşturulduktan sonra kullanıcı istediği cümleyi ekleyebilecek.



    Son söylenen özellik yazı tipi boyutuyla ilgilidir. iOS ve macOS, zaten kullanıcıların yazı tipini uygulama özelinde ayarlamasına izin veriyor ancak uygulamanın da bunu desteklemesi gerekiyor. Apple’ın bazı sistem uygulamaları bu özelliği henüz desteklemiyor. iOS 18 ve macOS 15 güncellemeleriyle birlikte desteklenecek. Mac tarafında şu anda Takvim, Finder, Mail, Mesajlar ve Notlar’da yazı tipi ayarlanabiliyor. Güncellemeyle Kitaplar, Haberler ve Borsa uygulamasında da font seçimi yapılabilecek. Ayrıca macOS menü çubuğu için de yazı tipi ayarlanabilecek.



    Bahsedilen bu iOS 18 erişilebilirlik özellikleri geliştirilme aşamasında. iOS 18 dahil Apple’ın yeni işletim sistemleri muhtemelen Haziran ayının ilk veya ikinci haftasında tanıtılacak.




    Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/03/07/ios-18-macos-15-accessibility/







  • bunlar kayda değer bir özellik değil
    öncelikle;
    galerinin
    arama uygulamasının
    mesajlaşma uygulamasının elden geçmesi gerekiyor.

  • 18 tane sürüm atlamışlar elle tutulur birşey yok. çöp işletim sistemi.

  • 14 pro ya bu özellikler gelecek mi acaba ? yoksa 15 için mi bunlar

  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    Öyle son yıllarda bir kaç özellik ekleyelim dediler ram miktarı nasıl da android tarafa eşitlendi bunun dışında gel moji git imoji


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.