Şimdi Ara

Apple, iOS uygulamalarının web sitelerinden indirilmesine izin verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, iOS uygulamalarının web sitelerinden indirilmesine izin verdi
    Avrupa Birliği’nin Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamında Apple, bölge genelinde platformlarında, hizmetlerinde ve ürünlerinde çeşitli değişiklikler yapıyor. Bu bağlamda Apple, kullanıcıların artık doğrudan web sitelerinden iOS uygulamalarını indirmesine izin verecek. Geliştiriciler, kendi uygulamalarını doğrudan bir web sitesi üzerinden indirmeye açabilecek. Ancak Apple, oldukça katı olan kurallara uyulması gerektiğini şart koşuyor.



    Şartlar oldukça katı



    Apple, yeni web tabanlı uygulama dağıtım özelliğinin bu baharın ilerleyen dönemlerinde bir yazılım güncellemesiyle kullanıma sunulacağını belirtiyor. Firma, iOS'u üçüncü taraflara daha çok açıyor olsa da uyulması gereken bazı katı güvenlik önlemlerini de şart koşuyor. Web dağıtımını tercih eden uygulamalar da tüm iOS uygulamaları gibi aynı gereksinimleri karşılamak zorunda.



    Uygulamaları yüklemek de o kadar basit olmayacak. Web sitesinden uygulama indirmek isteyen kullanıcılar cihaz ayarlarından geliştirici tarafından uygulama yüklenmesini onaylamaları gerekecek. Uygulamaya dair detaylar (uygulama adı, geliştirici adı, uygulama açıklaması, ekran görüntüleri vb.) bir sistem sayfasında görüntülenecek.



    Ayrıca Bkz.Apple, iOS 18'in kalite kontrol testlerine başladı



    Ek olarak geliştiricilerin Apple'ın Geliştirici Programının bir parçası olmaları ve AB'de kayıtlı olmaları gerekecek. Ayrıca Apple tarafından ana hatlarıyla belirtilen bir dizi temel taahhüdü de kabul etmeleri gerekecek. Apple, geliştiricilerin en az iki yıl boyunca Geliştirici Programı'nda olmaları ve iOS’ta bir milyondan fazla yıllık indirmeye ulaşmış olmaları gerektiğinin altını çiziyor.



    Bu şarttan Apple’ın webten yüklemeyi büyük geliştiricilerle sınırladığı anlaşılıyor. Ayrıca Apple, geliştiricinin “iyi bir üye” olması gerektiğini de söylüyor. Apple şu anda geliştiricilerin uygulamalarını AB ülkelerindeki üçüncü taraf pazar yerlerinde dağıtmalarına izin veriyor, ancak bu uygulamalar yıllık 1 milyondan fazla yüklemeyi geçerse sonraki her ek yükleme için ücret (€0.50) ödenmesi gerekecek.




    Kaynak:https://developer.apple.com/support/web-distribution-eu/
    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/3/12/24098334/apple-ios-web-distribution-eu-app-store-changes







  • Anlamıyorlar, o serbestliği sağlayacaksın bro, böyle katı kurallara devam ederlerse büyük ceza yerler gene.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • R0llingMan kullanıcısına yanıt
    Kendi platformunu da denetleyemecekse neden platform var ortada. Serbestlik isteyenin tercih etmeme imkanları da var. Donanım, yazılım, uygulama üçlü bütünün tercihi ise iOS.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Kendi ülkesindeki standartları da belirleyemeyecekse neden ülkeler var ortada. Serbestlik isteyenin başka pazar imkanları da var. Üçüncü dünya ülkeleri gibi...

  • aniceman kullanıcısına yanıt
    Bunun tasviri; Biz onlarca AB ülkesi olarak platform oluşturamadık, başka ülkeden oluşturanı da lağvetmemizde bir sakınca yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.