Şimdi Ara

Apple ipad 9. Nesil [ANA KONU] 2021 Model 10.2inç (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
934
Cevap
62
Favori
76.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TROY'dan baktım şimdi "Türkçe Q Klavye" diyor.


    www.troyestore.com
    Logitech Combo Touch 10'2 inç Türkçe Q Klavye
    https://www.troyestore.com/logitech-combo-touch-102-inc-turkce-q-klavye_208227

    1390₺ çok para yav, @A4L sen kaça ve ne zaman almıştın hocam?  

  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    sipariş geçeyim madem türkçe karakterler var. iade'de sıkıntı yaşatır mı acaba troy. nasıldır bu konuda fikriniz var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seglopsi kullanıcısına yanıt

    TROY'un kendi sitesinde hiç alışveriş yapmadım, bir tek geçen gün Trendyol üzerinden Logitech Crayon aldım.

  • Merhaba benim bir kaç sorum var yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.
    1) Tıp fakültesi 3.sınıfta okuduğum için bu tableti alıp slaytları ve notları burdan takip etmeyi düşünüyorum 64gb yeterli olur mu? Birisinin yazdığı mesajda uygulamadan 2-3tane 10 sayfalık not tutuyorum 500-600mb gidiyor diye bir şey okudum. Böyleyse uzun vadede bana sorun yaratır mı depolama çünkü okul bitene kadar 4 sene kesin kullanmayı düşünüyorum. 256 gb çok pahalı benim için.

    2) Daha önce hiç apple cihaz kullanmadım telefonumun markası samsung. Birbirleri arasında dosya aktarımında, pc'ye yedeklemede çok fazla sorun yaşar mıyım sizce?

    3) Kalem olarak orijinal kalemi almazsam apple yeni getireceği bir güncellemeyle diğer marka kalemleri kullanılmaz hale getirebilir mi?

    4)Son olarak cihazı alırken apple sitesinden arkasına lazer baskı olarak ismimi yazdırmak ileride satma durumum olursa dezavantaj olur mu sizce?

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın, cevaplarsanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadır4516 -- 13 Kasım 2021; 11:5:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 1. bu sorun için bir deneyime sahip değilim ama sizin verilerle fikir yürütelim. 64gb hafıza ancak düzenli yedekleme yapıp cihaz hafızasını silerek yer açan birisine yetecektir. ben olsaydım 256gb olanı tercih ederdim.

    günde 500-600 mb boyutlu notlar oluyorsa; haftada 4 gün aynı oranda not tutsanız, 2-2.4 gb yapar x 17 hafta(1 dönem) desek 34-41gb boyut olur. tıp fakültelerinde sanıyorum çift sayılı dönem sonlarında o yılın ilk döneminden de sorumlu olunuyor(yanılıyorsam düzeltin) bu sebeple o yılın ilk dönemine ait notların da cihazda kalması gerektiğinden bu alanı da 2 ile çarpmak icap ediyor. yani sana yılda sadece not tutmak için yaklaşık 68-82gb kadar alan gerekiyor.


    üniversite tarafından; google öğrenci hesabınız varsa bu hesabınızdan sınırsız googledrive, microsoft öğrenci hesabınız varsa 100tb onedrive alan veriliyor. bunlardan birisine yedekleme yaparsanız internete erişiminiz olduğunda ilgili dosyaları bir şekilde kullanabilirsiniz.


    2. eğer internet ile dosyayı googledrive'a yükleyebilirsen aynı hesaba bağlı samsung cihazından erişebilirsin. aynı şekilde tersinir durum da söz konusu. en rahat bu şekilde dosya aktarabilirsin sanıyorum.
    3. kesinlikle hayır.
    4. bence değer kaybı olur ama o şekilde kullanmak istiyorsanız yazdırın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle fikirlerini uzun uzun paylaştığın için çok teşekkür ederim.
    1) Aslında benim de gönlümden 256 gb almak geçiyor ama bütçem kesinlikle kurtarmıyor. 128 gb Android tablet alabilirim belki bu fiyata ama içimden Android almak geçmiyor. Bugüne kadar telefonum falan Androidti ve uzun ömürlü olduğunu düşünmüyorum ipadi uzun yıllar kullanacağımı düşünerek 64gb olanı alacağım sanırım. En kötü okulun verdiği öğrenci hesabıyla yedekleme yaparım diye düşünüyorum umarım pişman olmam. Yoksa ipad 8.nesil 128 gb almam daha mı mantıklı?

    2)https://www.hepsiburada.com/sandisk-ixpand-mini-64gb-iphone-usb-bellek-sdix40n-064g-gn6nn-p-HBV000003W409?magaza=Hepsiburada&url_src=and-product-detail
    Depolama ve yedekleme için şöyle bir usb bellek sizce kullanışlı olur mu? İpadten bilgisayara atabilirsem gerisi sorun değil, telefon pc arası kabloyla saniyelik işlemle atabilirim. Hiç apple kullanmadığım için bu cihazın verimli olup olmayacağını bilemedim. Bu cihazla alakalı bir bilginiz var mı acaba?

    3) Peki verimlilik açısından hangi kalemi önerirsiniz? Orjinaline o kadar para vermeye değer mi? Not almak yazı yazmak için kullanırım sanırım sadece.

    Çok uzun oldu kusura bakmayın. İlk defa böyle bir cihaz alacağım için tüm detaylarıyla bilgilenmek istedim. Ve tekrardan teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahadır4516 -- 13 Kasım 2021; 14:45:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • bahadır4516 B kullanıcısına yanıt
    bilgisayarına yedekleme yapabilirsen sürekli, 64gb hafıza alanın yeterli olacaktır, ama belirli periyotlarla yedekleme yapman icap edecek. bunu yapacaksan zaten hafıza kartı gibi aparat almaya da gerek yok. internet üzerinden vesayre verilerini aktarabilirsin diye düşünüyorum ama her iki cihazından da internete erişebilmen icap edecek. bir iphone'a sahibim ama kablo ile bir bilgisayara bağlamadım cihazımı, dosya transferlerimi internet veya kendi ftp ağımla yıllardır kablosuz olarak yapıyorum. kabloları şarj dışında hayatımdan çıkartalı çok çok uzun zaman oldu.

    kalem konusu 2 seçenek var, diğerlerini kendi açımdan pek dikkate almıyorum. logitech crayon ve apple pencil 1. ikisinden birini yazı yazma ihtiyacım olduğundan dolayı kesin alacağım. yazı yazma performansında bu iki seçenek arasında pek fark yok diyorlar. profesyonel çizimde ise apple pencil daha iyiymiş. fiyatları da 400 ve 800 tl. logitech'in bana göre artısı ipad'in şarj kablosuyla şarj olabilmesi, apple pencil ise (ayrıca ek bir aparat satın almazsan) ipad'in kendisiyle şarj oluyor. bunları deneyimlemek icap ediyor, kullanım rahatlıkları açısından ama ben ipad'in girişine takarak şarj etmeyi çok saçma buldum açıkçası. apple pencil'i mağazada deneyimledim hiç fena değildi. eğer aynı performansı logitech de veriyorsa fazladan para vermeye gerek yok sanıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam emin ol çok fazla yardımın oldu bana. Ben de bu iki kalem arasında bir seçim yapacağım sanırım. Gelişmeleri aktarırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bahadır4516 B kullanıcısına yanıt
    rica ederim, derslerinde başarılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahadır4516 B kullanıcısına yanıt
    1)tıp fakültesi için 64 gb yeterli olmayacaktır diye düşünüyorum çünkü 4 senelik ftr kitap pdflerim+makalelerim+slaytlarım+notlarım (pdf formatında) yaklaşık 30-35 gb'a denk geliyor. ek olarak ipad üzerinde tutacağız notlar da eklendiğinde + tıp fakültesinin ders ağırlıklarını düşününce bu sayının daha fazla olması kuvvetle muhtemel. 64 gb alırsanız bulut depolama kullanmanız şart gibi.

    2)bulut depolama ile bu iş artık saniyeler içinde halloluyor. kendim google drive+onedrive'da (öğrenci kimliği ile 1 tblık alan hakkı var) ayrı ayrı yedekliyorum dosyalarımı. pc'den veya herhangi bir android cihazdan hızlıca ulaşabiliyorum.

    3)goojodoq 11.nesil kalemi aliexpress üzerinden kuponla 200 tlye aldım ve 9 günde geldi. bugün bir teknoloji mağazasında ipad 9 üzerinde hem apple pencil 1'i hem goojodoq'u denedim. basınç hassasiyeti ve kalem üzerindeki kısayollar haricinde başka bir fark gözlemleyemedim.

    4)ikinci el ipad alıyor olsam ben umursamazdım çünkü kılıfsız kullanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymamirze -- 13 Kasım 2021; 20:21:42 >




  • seymamirze S kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
    Ben de yetmeyeceğini uzun kullanımda üst depolamayı almadığım için pişman olacağımı düşünüyorum. Pozitif teknoloji sitesinde 256 gb 5100tl o fiyata çıkmam pek mümkün olmasa da şansımı zorlayacağım. Peki 4000tlye ipad 8.nesil 128gb alsam nasıl olur, ipad 9 ile arasında çok fark var mıdır? Depolama için bi alt modele geçmeye değer mi?

    Son olarak, goojodoq kalemin gecikmesi orijinaliyle aynı mı diyorsunuz yani eğer öyleyse veya fark edilmeyecek düzeydeyse orijinaline 4 katı para vermeyeyim boşuna.
    Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bahadır4516 B kullanıcısına yanıt
    8 ile 9 arasında en önemli fark 9’un işlemcisinin geliştirilmiş olması. bu da haliyle daha seri bir performans sunacaktır. ayrıca daha güncel bir cihaz olduğu için güncelleme açısından daha uzun soluklu götürecektir. sizin yerinizde olsam 9. nesil 256 alamıyorsam, 9+64+bulut depolama çözümlerine bakardım.

    %100 sağlıklı bir gözlemleme yaptığımı iddia edemem fakat aradaki farka kesinlikle değeceğini düşünmüyorum. özellikle ipad 9 ve 8, sadece apple pencil 1 desteklediği için 1. nesile o kadar para verilmesini anlamsız buluyorum. ben logitech ve goojodoq arasında kalmıştım, logitech’in tutuşunu ergonomik bulmadığım için goojodoq’u tercih ettm. hem de daha uyguna geldi. son olarak, goojodoq ile yazı yazarken beni rahatsız edecek düzeyde bir gecikme olmadı. dikkatimi çekmedi diyebilirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • seymamirze S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam.
    İpad 9 + goojodoq kalem alıcam sanırım umarım 256ya bütçe yetirebilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ipad 9'da ana ekran tuşu kullanmadan, parmak hareketleri ile ana menüye dönme, tarayıcıda önceki sayfaya dönme, uygulamalar arası geçiş menüsüne ulaşma vb işlemleri yapabilir miyiz?

    Kullandığım xiaomi telefonda bahsettiğim sistem var. Tam ekran modu olarak geçiyor. Appleda varsa adını bilmiyorum. Ayarlarda da bulamadık. Umarım anlatabilmişimdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İpad 9 64gb cihazım bugün geldi. Kutudan 18.30da çıkardığımda şarjı %69 du 19.10da %60 a düştü. Youtube netflix falan indirdim başka bir şey yapmadım. 40dkda %9luk düşüş bana fazla geldi. Ne yapmam lazım sıkıntı var mıdır sizce

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bahadır4516 B kullanıcısına yanıt
    ilk kullanımda hızlı düşüşler arka plan işlemleri sebebiyle normal deniliyor. devam ederse normal değil gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk şarjda nasıl şarj etmemi önerirsiniz?
    %20 civarlarına düştükten sonra %100e kadar şarj etmem uygun mudur? Uzun süre bekletmeye gerek yok değil mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bahadır4516 B kullanıcısına yanıt
    bunlar yeni tip batarya olduğundan istediğin gibi şarj edebilirsin. ilk şarj son şarj gibi bir önem söz konusu değil.

    bu bataryaların ömrü üretildiği anda başlıyor. üretim kalitesi ve deşarj olmaları önemli oluyor. istediğin aralıkta şarj edebilirsin kısacası. %95~100 arası her kullanım 1 döngü sayılıyor ve apple tabletler için, 2 yıl içinde 800 döngü garanti veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler umarım bir kaç şarj sonrası bu hızlı bitme sorunu düzelir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • seymamirze S kullanıcısına yanıt

    ben de 10. nesil goodojog bugün sipariş verdim fakat kilif ve ekran koruyucular da düşündüğümden pahalıymış. siz onları da aliexpressten mi aldınız, acaba satıcıya tek bir paketle göndermesini istesem yine 20 tl vergi mi öderim bir bilginiz var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.