Şimdi Ara

Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU] (1432. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: BM35 , qvnsalim Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir (2 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30.724
Cevap
709
Favori
1.484.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14301431143214331434
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen sizin cihazdan malzeme çalmışlardır hocam. Bi serviste açtırıp kontrol ettirin.
  • Prfssr kullanıcısına yanıt

    Sanırım zira Store’ dan indiremiyorum bile…

  • Yine böyle bir makaleye denk geldim…

    Telefonunuzu Yüzde Kaça Kadar Şarj Etmelisiniz?

    Günümüzde kullanılan modern akıllı telefonların tamamına yakını, batarya teknolojisinde lityum iyon pillerini kullanmakta. Zamanla verimliliği düşen bu piller, ortalama olarak 1000 kez şarj edilme kapasitesine sahip. Ancak yapılan yaygın hatalar bu süreyi azaltabildiği gibi, doğru kullanım halinde bataryanın ömrü artabiliyor.

    Akıllı telefonlar, hayatımızın en büyük değişmez parçaları haline gelmiş durumda.

    Farklı modeller ve tasarımlardan oluşmalarına karşın, birçok akıllı telefon temelde aynı teknolojileri kullanıyor. Ortak özelliklerin arasında en yaygın olanı ise, telefon bataryalarının lityum iyon pillerden oluşması...

    Bir cep telefonunu satın aldığınızda, ilk aylarda telefonun batarya ömrünün çok uzun süre gittiğini, zamanla kullanım sonrasında bu sürenin zayıfladığını tespit etmişsinizdir. Bu durumun temelinde, yaygın olarak yapılan bir hata yer alıyor.

    Lityum iyon piller, bataryanızın sıfırdan yüze kadar şarj edilmesi halinde yaklaşık olarak 1000 kez kullanımına göre tasarlanmıştır. Ancak bazı ipuçlarını takip ederek bu süreyi oldukça yukarı çıkarmak mümkün.

    TELEFONUNUZU %100 ŞARJ ETMEMELİSİNİZ

    Evden ya da ofisten ayrılacağınızda, telefon şarjınızın uzun süre dayanabilmesi için onu yüzde 100 seviyesini görene kadar fişte bırakmanız büyük bir hata. Telefon üreticileri, batarya ömrünü koruyabilmek için telefonlarınızın şarjlarını zorunlu kalmadıkça yüzde 20 ve 80 seviyeleri arasında kullanmanızı öneriyor.

    Yani boş vaktiniz olsa bile, telefonunuzun şarj seviyesi yüzde 80'e ulaşmışsa, onu fişten çıkartmayı deneyin ve zorunda kalmadıkça yüzde 20'nin altını görmemeye çabalayın. Çünkü tamamen şarj edilmiş bir pilin içerisinde yer alan yüksek voltaj, bataryanızın sağlıklı yapısını bozmakta ve ömrünü düşürmekte.

    ŞARJINIZIN TAMAMEN BİTMESİNE İZİN VERMEYİN

    Maksimum şarjın zararlı olduğunu söyledik. Bir bu kadar daha zararlı durum ise, şarjınızın sıfıra yaklaşması...

    Özellikle yüzde 15 ve altı seviyeleri devamlı olarak kullanıyorsanız, bu durum telefonunuzun şarj ömrünün hızla tükenmesine neden oluyor.




  • alucardz kullanıcısına yanıt

    Evet lightning bence de daha iyiydi. Kablo takılıyken hafif oynayabiliyor, fakat diğer tüm usb c aletlerimde de böyle. Yani illa oynatımışımdır biraz ama bu kadar hassas olmaması gerekiyor. Başka aletlerde hiç sorun yaşamadım. Şimdi de sıvı temasıyla ilgili uyarı veriyor bazen kabloyu taktığımda, fakat herhangi bir su teması hiç olmadı. Yağmurda bile kullanmadım yani. Yine de kurutmayı denedim fakat bir değişiklik yok. Force restart atınca uyarı gidiyor ve normal şarj oluyor, bazen 2-3 kere atmam gerekiyor. Sanırım şarj girişinde bir temassızlık veya kısa devre var.

  • korcin K kullanıcısına yanıt

    O sırada çakmaklık samsung adaptör pc ps type-c gibi denk gelen herhangi bir şarj aletinde %100 şarj edip bazen unutup şarjı tam biten ben.

    Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]
  • Pil sağlığına dikkat edenin pil sağlığı hemen düşüyor hiç dikkat etmeyenlerin pil sağlığı %100 de takılıp kalıyor. Bu bir tesadüf olabilir mi?
  • farukakgun kullanıcısına yanıt

    evet hocam ama 20w da sık kullanıyorum.

    yine de ben de bazı arkadaslar gibi gerceği yansıtmadığını düşünüyorum belki de benim saglıgım 97-98 de neyse çok takılmasın kimse telefon konsol gibi olmuş :D

    yukarda yazdım ama kimse cevap vermemiş tekrar sorayım dedim merceklerde ki tozu nasıl temizliyor apple bilgisi olan var mı?

    diğer soru da sağ taraftaki kamera hangi modda iken aktif oluyor? ne kadar parmağımla kapatsam da 0.5-1-2-3 acılarda bu kamera hiç kararmadı.

  • Can sıkıntısından 3uTools uygulamasını indirdim. İlgimi çeken Dizayn Kapasitesinin 4395mAh, gerçek kapasitenin 4465mAh olması. Muhtemelen pil sağlığı gerçek kapasitenin dizayn kapasitesinin altına düştükçe düşmeye başlıyor. Hesabı bu şekil yapıyor olabilirler. Gerçek kapasitenin fabrika çıkışı düşük olması erken pil sağlığı düşmesine etken olabilir. Pil sağlığı %100 un altında olan arkadaşlar bu değerleri paylaşırsa bir fikir elde edebiliriz. Ayrıca boş bir zamanımda 2353mA görülen anlık akım ile şarj süresi tutacak mı onuda kontrol edeceğim.


    Apple iPhone 15 Pro / iPhone 15 Pro Max [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 2 Nisan 2024; 4:22:53 >




  • Buradaki herkes neden pil sağlığına takmış durumda
  • khanstern kullanıcısına yanıt
    Pilimiz 1 saat erken biterse ölürüz çünkü dünyadaki en önemli şey telefon pili 😂😂😂
  • Bluelife07 kullanıcısına yanıt
    Sakınan göze çöp batar demişler 🤣
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

    Babana güvenme ama Lincoln Road Apple Store' a güven:


    Ben her ne kadar "I want to buy Iphone Fifteen Promax One Terabyte Titanium Gray" desem de görevlinin o yoğunlukta bana Iphone 15 P 1TB Titanium Gray getirdiğini ancak oradaki bir masada kutuyu açık bakınca anlayabildim.


    Zaman kaybetmeden aynı görevliyi buldum:

    "Execuse me ! I wanted to buy Iphone Fifteen Promax One Terabyte Titanium Gray but you sold Iphone Fifteen Pro One Terabyte Titanium Gray, can you change it please !" der demez hemen özür diledi ve bekletmeden doğru cihazı getirip 107 USD fark ile teslim etti...

  • Bluelife07 kullanıcısına yanıt
    Çekim yasası
  • Bu type-c girişinden şikayetçi olanlar acaba orjinal kabloyu mu kullanıyor?

    Ben daha orjinal kabloyu kutusundan çıkarmadım. Ugreen 90 derece kablo ve Mcdodo Watt gösteren kablo ile şarj ediyorum, telefonu kabloyla döndürüp sallasam çıkmaz öyle sıkı tutuyor özellikle Ugreen olan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 2 Nisan 2024; 10:23:53 >
  • WatchteR kullanıcısına yanıt
    Telefonu sıfırlamadan geri dönmek mümkün mü?
  • şarj adaptörü alacağım hangisi iyidir orj apple var başka lisanslı hızlı şarjlı fiyat performans ürünü düşünüyorum
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    O değerler gerçeği yansıtmıyor. Ben günlük takip ettim. 4395 sabit. 4480 - 4380 arası gidip geliyor değerler. Programda 3 - 5 gün önce kapasite %99 du telefonda hala %100. Belkide telefon düzgün çalışmıyordur bu konuda..

  • EBABİLTEN kullanıcısına yanıt

    Maalesef…

  • Prfssr kullanıcısına yanıt
    Bendeki de öyle hocam. Hatta burada arkadaş yazınca telefonu sallayıp fotosunu atmıştım 😁
  • 
Sayfa: önceki 14301431143214331434
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.