Şimdi Ara

APPLE IPHONE 6S A1633 garanti durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aradım sordum inceledim ve hatta en son teknik kişiden (apple'dan) bana off the record denilen laf şu: "bu A1633 aslında en global model ve türkiye'de garantisi olması gerek ama garantide değil. bana kalırsa ticari bir durumdan ötürü de garantiye almıyorlar".

    bunu demesinin nedeni şu: eskiden garanti olmuyor cünkü LTE bant aralık farkı deniyordu.
    garantisi kabul edilen 1688 ile bant aralıgı aynıdır 1633 ün. hatta garantisi kabul edilen 1700 türkiye'de 4g sorunu yaratacaktır ama ne hikmekse garantisi kabul görüyor. Kısaca sorun bant aralıgı değil artık

    daha sonraki savunmaları 1688'in simfree de satıldı için garantide oldugu denmesiydi. yani verizon ya da t-mobile icin üretilen bir telefon olmadıgında (diğerleri apple tr'yr göre sadece hat markalarına üretiliyor anlaşılan) onu ve 1700'ın garantisini kabul ediyorlar. arkadaşlar yeni simfree 1633 aldım. hiç bir hatta özel üretilmedi. kendilerine de dedim şok oldular. hatta dedim ki 1688'in simfree oldugunu sanıyorsunuz ama T-mobile'ın FULL PRICE modellerinin cogu 1688 yani bir hat için üretilen telefona garanti veriyorsunuz. araştıracaıgını dedi ve dediğim sonuca ulastı.

    ÖZETLE DEMEM O Kİ : A1633'e verilmeyen garanti tamamen saçmalıktır ve ticari çıkarlar için (usa'den alınmasın TR'den alınsın mantığı) oldugunu düşünüyorum. çünkü Apple Tr'nin garanti için koydugu kuralların hiçbirine uymayan A1688 ve A1700 garanti var (alımları daha zor) ama en kolay yemin edilen (usa'den) A1633 e garanti yok.

    yorumlarınızı bekliyorum







  • Merhaba,
    Bende yaklaşık 5-6 gün önce amerikadar 6s aldırdım (daha elime geçmedi).model numarası 1633.
    Bu 1633 numaralı telefonların türkiyede garanti durumunu forumlardan biraz araştırdım. sizin gibi yetkili biriyle konuşmadım. edindiğim bilgiler 1633 kodlu telefonların Türkiyede garanti dışı olduğu. Ama bu bilgilerin kulaktan dolma olduğuna inanıyorum.
    Birde ben buna pek ihtimal vermiyorum. yani açıkçası pek inanmıyorum.
    Geri iade şansım yok telefonu...
    bende bu konuyu takibe aldım. bende daha çok bilgili arkadaşların yorumları daha önemli tabiiki.
  • qwert06 kullanıcısına yanıt
    benim yazdıgım teknik bilgiler apple usa ile de görüşülmüş bilgilerdir. Apple TR ile de teknik departmanın da üstü bir kişiyle durumu görüştüm belirttiğim gibi. kendisi de bir üst kişiyle görüştü ve sonuç olarak nedeni yok 1633 için garanti olmamasının. kısacası en dip noktasına kadar kazdık ama kara delik çıktı dibinde. teknik arkadaş da ticari bir çıkar diye yorumladı kendince. ha doğrudur değildir sonuçta sadece bir yorum, ama önemli olan daha global olan 1633 için garanti verilmemesi bence çok ama çok saçma.
  • İnşallah bu tip uyarılarla yetkililer hatalarını anlar ve model farkı için garanti durumunu düzeltirler.
  • Bende apple ı aradım ve A1633 un garantisinin geçmediğini belirttiler.Ancak amerikada apple store'da cihazın Türkiye de kullanılcağı belirtildiğinde garantisinin geçiçeğinin sözü verildi bize.Hatta tüm apple ürünlerinin dünya çapındaki apple store larda garantisinin geçtiği söylendi.Apple tarafında kandırıldığımı belirttim.Üst kısımdan biriyle görüştüm kendisi bana 2 kere mail ile geri dönüş yaptı konuyu takip ettiğini söyledi ama şimdide dahilisini arıyorum açmıyor.Başka bir temsilciye söyledim kişinin adını verip , size dönüş yapıcak dedi ancak 4 gün geçti.Adamlar Türkiye dışında nereye götürürseniz götürün o cihazın garantisi geçiyor diyor.Türkiye mars tamı dünya çapındaki garantiye dahil olmuyor.Bence apple ile bizimkiler anlaştı herhalde.
  • blacksea533 kullanıcısına yanıt
    komplo teorisi gibi gelecek ama cidden apple tr kendi ticari çıkarları için böyle yapıyor. temini en ama en kolay olan ve en uluslararası model 1633. lakin TR tarafı zor elde edilen veya sadece çinden alınabilen modele garanti veriyor.
  • 1688 MODELİNİN TÜRKİYEDE GARANTİ SÜRESİ 1 YIL DEĞİL Mİ?
    YANİ 1688 MODELİNİ BİLE ALSAK 1 YIL GARANTİSİ VAR. BENİM CİHAZ 1633 . BİR YIL İYİ BAKMAK LAZIM O ZAMAN.
  • alganatilla kullanıcısına yanıt
    Ben yerli üretime ve Türkiyedki fiyatının devletede bir iphone alınmasından kaynaklandığını düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Tim Cook'a mail atın. Ben de iphone 5s'in için mail attım Apple Türkiye'yi ve 4 tane kıdemli teknik danışmanı şikayet için. Gün içerisinde danışmanlarından birisi aradı İrlanda merkezden. Durumu izah ettim, arayacağız diyip aramadıklarını anlattım vs. şuan gerçek anlamda sorunla ilgileniyorlar.
  • Arkadaşlar Apple adamı yorar. ben bundan 2-3 yıl önce iphone 4 kullanırken bir yurtdışı gezisine gittim ve döndüğümde başka bir adamın rehberi, itunes'u randevuları, takvimi, mesajları vs. telefonuma geçmişti. inanamadım nasıl olur, Apple Türkiye'yi aradım anlamadılar, sonra irlandadan case numberlar falan açıldı, şifreler gönderildi. Bu arada telefonu kopyalanan adamın ismi soyismi benimkiyle aynı, Türk ve Amerika'da yaşıyor. adamı internetten buldum benimki de ona geçmiş. adamın silah ruhsatı numarası bile rehberinde kayıtlı. Çözemediler bir türlü, ben de sattım samsung s4 aldım. hatta olaya ilişkin bir de blog açtımhttp://iphonesecurityscandal.blogspot.com.tr/ rezil olsunlar 10 kişiye duyursam kardır dedim. sonra konuyu unuttum android güzel idare etti şimdiye kadar ama Amerika'dan bir akrabam gelirken de ne getireyim deyince, git android getir demedim. İphone 6s 64 GB yolda. gel gör ki sonradan farkettim A1633. git değiştir diyemiyorum zira araba kiralayıp falan uzaktaki alışveriş merkezine zor gidip almışlardı. Böyle bir manyaklık, dangalaklık olabilir mi? Apple işte daha en baştan böyle merhaba diyor. Kardeşim senin marka olarak kendi ürününe saygın yok mu? kendi ürününe nasıl sahip çıkmıyorsun? demir perde ülkesinde mi yaşıyoruz? Bu kadar global bir dünyada artık gelip senin kucağına oturmak zorunda mıyım? Güzel güzel vermişim 2500 TL'mi, gidip çakma iphone almadık ki. Bu resmen hemen son verilmesi gereken bir terbiyesizlik.




  • askerbatur A kullanıcısına yanıt
    Bu durum tamamen apple tr ile alakalı. çünkü kardan gözleri dönmüş insanlar. usa den alınan her apple ürünü dünyanın her yerinde türkyie haric garantide. ne hikmetse türkiyede değil. ve inanıyorum ki cidden bu a1633 durumu tamamen kar edebilmek için garantiye alınmıyor. düşünsenize en kolay temini olan telefon 1633 ve en uluslararası model. herkes usa den alabilir bunu stok derdi yasamadan. türkiye bilmiyor mu bunu, tabi ki biliyor. onlar da işler zora sokmak için daha zor teminli telefonları garantiye sokuyorlar. bence olay budur. başka da açıklaması olamaz
  • Avrupa ülkelerine 1688 i ihraç ediyor. Türkiyede satılan da 1688 . Keşke 1688 alsaymışsınız bunu sprint, verizon , tmobile ve apple store satıyor.Att de 1688 bulunmuyor. Apple store da 2 tip satıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.