Şimdi Ara

Apple, iPhone’dan Android’e geçişi kolaylaştıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, iPhone’dan Android’e geçişi kolaylaştıracak
    Avrupa Birliği’nin Dijital Piyasalar Yasası (DMA) yürürlüğe girdiğinden bu yana Apple’ın platform ve ürünlerin önemli değişiklikler yaptığını gördük. Apple şimdiye kadar alternatif uygulama mağazası, alternatif ödeme yöntemleri, üçüncü parti tarayıcı motoru desteği ve bankalar ve üçüncü parti ödeme sağlayıcıları için NFC erişimi gibi değişiklikler yaptı. Apple, yakında iPhone’dan Android’e geçişi de kolaylaştıracağını açıkladı.



    iPhone’dan Android’e geçiş kolaylaşacak



    Apple, yayınladığı DMA Uyumluluk Raporunda gelecekte yapacağı değişiklikleri açıkladı. Bu arada yapılan ve yapılacak tüm değişikliklerin sadece Avrupa Birliği özelinde olduğunu, Türkiye’deki kullanıcılar etkilemediğini ifade edelim.



    Apple, yayınladığı raporda AB’de iPhone kullanıcılarının başka bir işletim sistemine geçmesini kolaylaştıracağını aktarıyor. Teknoloji devi, iPhone'dan başka bir marka telefona veri aktarırken daha kullanıcı dostu çözümler sunmak için çalıştığını söylüyor. Bununla birlikte bu çözümün 2025 yılı sonbahar döneminde hazır olacağının altı çiziliyor. Şimdilik veri aktarımına dair detaylar belirsiz. İlerleyen dönemlerde bu konu özelinde daha fazla bilgi çıkması bekleniyor.



    Ayrıca Bkz.Apple, iOS 18 ile iPhone'lara yeni erişilebilirlik özellikleri getiriyor



    Apple ayrıca AB kullanıcılarının 2024 sonu itibariyle Safari’yi isterlerse tamamen kaldırabileceklerini ve alternatif bir tarayıcının doğrudan Safari'nin yerini alabileceğini belirtiyor. Firma ek olarak tarayıcı verilerinin alternatif bir tarayıcıya aktarılması ve içe aktarma için varsayılan tarayıcının değiştirilmesine de izin verecek. Apple, DMA uyum sürecini iOS 17.4 güncellemesi ile halihazırda başlatmış durumda.




    Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/03/07/apple-eu-safari-android-changes/
    Kaynak:https://www.apple.com/legal/dma/dma-ncs.pdf







  • FİYATLARDA BIZE GİRİŞİ KOLAYLASTIRACAK DESENE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle kendinde tutacağına ekosistem tehditi data kaybı ile kendinde tutmaya çalışıyor

  • hayloft H kullanıcısına yanıt
    Maks

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üyesi olmasa da Türkiye bu konularda AB yasalarına paralel bir yol izlemekte, hele AB de bir başlasın bir süre sonra benzer kararları Türkiye de de görürsünüz...

  • Samsung da smart switch Huawei de Phone clone xiaomi de mi transfer diğer bir çok marka içinde transfer programları mevcut yeni bir şey değil ki bu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.