Şimdi Ara

Apple Kimliği Ortak Kullanımı Hakkında (iMessage,Facetime,iCloud)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
19.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben arkadaşımla birlikte apple kimliğimi ortak kullanıyorum. Hesap bana ait , benim mail hesabıma kayıtlıdır.

    Dün mail geldi , Arkadaşım imessage facetime icloud kullanmak için benim kimlikle giriş yapmış , mail ile bana bildirildi.

    imessage facetime icloud uygulamalarında Herhangi bir sorun olurmu? Karışıklık vs. ?


    Ayrıca şöyle belirtilmiş ; ''Kısa bir süre önce Apple kimliğinizle bir iPhone aygıtı ayarlamadıysanız Apple kimliği şifrenizi değiştirmelisiniz.''
    Bu ne demek? Ben ayarladığımı nasıl anlıyacam?


    Şimdiden Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Créw -- 8 Şubat 2013; 18:27:39 >



  • güncel
  • Baskasi ile ortak id kullanmayin. Rehberler karisir, facetime aramalari imessage dan gelen aramalar yanlis yonlendirilebilir. Apple id bir kimliktir ve kimliginizi kimse ile paylasmamaniz en dogrusudur. Amac ortak app leri indirmek ise, arkadasiniz icloud facetime icin kendine bir id acsin ve onlari girsin. Sadece ayalarda store kismina sizin id nizi girer ise, boylece imessage ve benzeri servisleri kendi id si ile kullanirken, store da sizin id inizi kullanir ve herhangi bir sey karismaz.

    Mailse bu ne dediginiz kisim ise , sunu diyor eger ki id nizi yeni bir cihaza ekleyen siz degilseniz, sifrenizi degistirin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gduman

    Baskasi ile ortak id kullanmayin. Rehberler karisir, facetime aramalari imessage dan gelen aramalar yanlis yonlendirilebilir. Apple id bir kimliktir ve kimliginizi kimse ile paylasmamaniz en dogrusudur. Amac ortak app leri indirmek ise, arkadasiniz icloud facetime icin kendine bir id acsin ve onlari girsin. Sadece ayalarda store kismina sizin id nizi girer ise, boylece imessage ve benzeri servisleri kendi id si ile kullanirken, store da sizin id inizi kullanir ve herhangi bir sey karismaz.

    Mailse bu ne dediginiz kisim ise , sunu diyor eger ki id nizi yeni bir cihaza ekleyen siz degilseniz, sifrenizi degistirin.

    şifremi değiştirdim , başka bir işlem yapmam gerekiyormu? iMessage iCloud gibi hizmetlerimi kontrol ediyimmi? Karışıklık falan yoktur umarım? Nasıl kontrol edebilirim?
  • Sifrenizi degistirdiyseniz zaten arkadasiniz bu hizmetleri artik sizin id niz ile alamayacak. Digerleri icin bir kontrol mekanizmasi yok, ancak rehberinize bakabilirsiniz, arkadasinizinki ile karisip karismadigini anlamak icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gduman

    Sifrenizi degistirdiyseniz zaten arkadasiniz bu hizmetleri artik sizin id niz ile alamayacak. Digerleri icin bir kontrol mekanizmasi yok, ancak rehberinize bakabilirsiniz, arkadasinizinki ile karisip karismadigini anlamak icin.

    Telefondaki rehberim ile icloud.com daki rehberimde bir değişiklik yok. O zaman sorun kalmadığına göre yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
  • Dediğiniz şeyi yapmış bulunuyorum 2 yıldır falan kardeşimle ortak id kullanıyoruz ve son bir aydır falan rehberlerimiz mesajlarımız herşey karıştı ne yapmalıyım??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eyrie

    Dediğiniz şeyi yapmış bulunuyorum 2 yıldır falan kardeşimle ortak id kullanıyoruz ve son bir aydır falan rehberlerimiz mesajlarımız herşey karıştı ne yapmalıyım??

    Kardesiniz ile ayri id kullanmaya baslayin, rehberleri duzenleyin. Artik karismayacaklardir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben çözümü şöyle buldum. Amcam ile birlikte aynı kimliği kullanıyoruz. Ama ben amcamın kimliğini sadece AppStore icin kullanıyorum. Kendime kimlik açıp iCloudu onun üzerine koydum. Yani iMessage iCloud FaceTime gibi uygulamaları kendi kimliğim üzerinden kullanıyorum. Bu sayede rehberim veya yedekleme listem karışmıyor. Ama AppStore beraber kullanıyoruz. Amcamın satın alınanlarını ben de alıyor bu sayede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsygok

    Ben çözümü şöyle buldum. Amcam ile birlikte aynı kimliği kullanıyoruz. Ama ben amcamın kimliğini sadece AppStore icin kullanıyorum. Kendime kimlik açıp iCloudu onun üzerine koydum. Yani iMessage iCloud FaceTime gibi uygulamaları kendi kimliğim üzerinden kullanıyorum. Bu sayede rehberim veya yedekleme listem karışmıyor. Ama AppStore beraber kullanıyoruz. Amcamın satın alınanlarını ben de alıyor bu sayede

    Evet dogru olani yapmissiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende amcamla ayni apple kimliyi kullaniyorum kimliklerimiz ayni ama benimki tablet onunki telofon benim numaram yok facetime gibi numarayla girilen uygulamalar yok onun dışında kendime ait bi google hesabım var o google hesabıyla girdiyim uygulamalardaki yazişmaları fotoğraflari vb gorebilirmi( kendisi yurtdisinda ) bunun apple kimliyiyle alakası var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google şifremi bilmiyo ayni ortak apple kimliyi kullaniyorz tik tok vb kendi google hesabimla gecis yaptigim uggulamalardaku yazismalari gorebilirmi benimki tablet onunki telofon bende nuMara yok onda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceylan c3ylan C kullanıcısına yanıt

    app store uygulamasında kullanıp ayarlar kısmındaki hesaplar farklıysa o bilgileri göreceğini sanmıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf nasi yani ortak apple kimliyi kullaniyoz ayni şifreyle ama ne google nede baska hesaplarimiz apple kimliyi hariç ortak deyil ve benim kendime has numaram bile yoktu görebikir diyosunuz yani o zaman apple kimliyi güvenli deyil apple ın güvensiz olduğunu dusunuyorum gizlilik yok bisey yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceylan c3ylan C kullanıcısına yanıt

    lütfen yazdığım cevabı yeniden okuyun ben görebileceğini sanmıyorum dedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knk bak simdi ayarlar kisminda apple kimliyi varya onu ortak kullaniyoruz bi ara onu imasagge den gelen mesajlari banada gelmişti ama bi sureden sonra hic gelmemeye basladi ne fotolar karisti ne kisileri karisti nede bisey ben onun google hesaplsrini felan goremiyordum ama bi tane çocuk var şoyle dedi apple kimliyi kime aitse senin tüm şifrelerini kimliyini yazişmalarini google hesaplarini görebilir dedi sizce bu doğrumu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.