Şimdi Ara

Apple M1 Övüldüğü kadar iyi mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu yavaş açma olayını ilk kez sizden duydum açıkçası. M1 kullanan arkadaşlarım var ve gayet memnunlar. Açılış hızının da windows'tan farklı olmadığını ilettiler ama bilemedim. benim dışarıda toplantılarım çok fazla oluyor. Diğer notebook şarzları maalesef en fazla 1,5 saat dayanıyor. Bunun için Mac'a geçmeyi planlıyorum açıkçası.

  • Şarj için geçilebilir. Diğer tüm konularda Windows daha iyi bence. Aynı şarj süresine sahip, dizayn olarak kibar bir laptop çok daha pahalı olacaksa M1 tercih etmek daha mantıklı tabii ki. Ben iş dolayısıyla iki sistemi de kullanıyorum ve Windows çok ilerde benim için.


    Uygulamaların geç açılması olayı da var gerçekten.


    Genel kullanım olarak da Windows kadar olabilmesi için bazı ayarlamalar ve yüklemeler yapmak gerekebiliyor. Windows'da da gerekebiliyor ama daha az. MacOS'in en sevdiğim özelliği spotlight ama onu ve daha fazlasını Windows'a da yükleyebiliyoruz sonuçta. Çoğu kişi bunu bilmiyor mesela.


    Bu arada W11 ile birçok iyileştirme gelecek.


    Kısacası verdiğiniz paraya göre aldığınız özellikler olarak bakarsak f/p olarak özellikle Macbook Air gayet iyi. Şarj, ekran, klavye, hafiflik derken gayet mantıklı oluyor. Telefonum iphone ise, tabletim varsa ve ipad ise, apple watch'um varsa Macbook alırdım şahsen. Ekosistem olarak böyle bir kullanım gayet keyifli ama bu tarz bir kullanım yapmayacaksanız etkileyici bir kullanım beklemeyin. Yani bazı insanların sanki ayrı bir dünyaya giriyormuşsunuz gibi bir hava yaratmasının altındaki sebepleri çözemiyorum şahsen. Ekosistem harici, sadece laptop olarak konuşuyorum. Beklentileri yükseltmeye gerek yok yani. İkisi de gelişmiş işletim sistemleri ve birbirlerine göre üstünlükleri mutlaka olacaktır fakat MacOS'i yukarıya koyma çabaları mantıksız. Bu ekosistem olayı olmasa Macbook kullanımı çok daha az olurdu mesela. O yüzden sadece laptop kullanımı ile ekosistem durumu farklı ve buna göre karar vermek lazım.





    1. Video, M1 Base modeli, pek de yavaş gibi gelmedi bana..
    2. Video, 20'den fazla uygulama ve Chrome'da 200tab açarsanız yavaşlayabilir tabi, ama bir windows bilgisayarda 8GB ram ile bunu yapabileceğinizi sanmıyorum.






  • Iphone11 Pro kullanıyorum, Serias6 Watch Kullanıyorum, ıpad 9.6 kullanıyorum.


    Sanırım eko sistem gereği Mac gerekiyor. Şu anda kullandığım ise lonovo ideapad L340 modeli. Esasen çok memnunum fakat ekran çok büyük ve dışarıda şarj sıkıntısı yaşıyorum. Bu sebepten dolayı bunu sabite bağlarım mobile mac kullanırım fakat dışarda Mac evde Windows beni yorar mı onu bilemiyorum.


    Bazı alışkanlıkları farklı sonuçta. Tek tedirgin olduğum nokta bu açıkçası..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoxGolls

    Iphone11 Pro kullanıyorum, Serias6 Watch Kullanıyorum, ıpad 9.6 kullanıyorum.


    Sanırım eko sistem gereği Mac gerekiyor. Şu anda kullandığım ise lonovo ideapad L340 modeli. Esasen çok memnunum fakat ekran çok büyük ve dışarıda şarj sıkıntısı yaşıyorum. Bu sebepten dolayı bunu sabite bağlarım mobile mac kullanırım fakat dışarda Mac evde Windows beni yorar mı onu bilemiyorum.


    Bazı alışkanlıkları farklı sonuçta. Tek tedirgin olduğum nokta bu açıkçası..

    ekosistem güzel işliyor dün mobil olarak 4-5 saat kadar çalıştım cihazlarla iPad var iPhone ve Mac air m1 ile

    açıkcası çok memnun kaldım.

    bence alışana kadar iade etsem mi diye düşünüyorsunuz ama alışınca windows'u açmıyorsunuz bile :) en azından bende öyle oldu





  • covert kullanıcısına yanıt

    cihazlar arasında çalışmaları nasıl devam ediyorsunuz. Örneğin Mac içinde bir çalışma yapıyorsunuz ve bu çalışmayı anasayfaya veya bir klasöre kaydediyorsunuz. Sonra bu çalışmaya Iphone veya Ipad üzerinden nasıl ulaşım sağlanıyor ?


    Icloud hesapları senkronasyon çok mu hızlı. Aralarında ki dosya alışverini nereden sağlıyorsun ?

  • BoxGolls kullanıcısına yanıt

    Dosyalar uygulaması ile tüm cihazlardan erişim sağlayabilirsiniz. (iCloud kullanmak şart). Örneğin bazı uygulamalar iCloud üzerinden kendileri haberleşiyorlar misal Notlar uygulaması,

    Kendi çalışma sitilim ise şöyleydi Mac ekranını 2 ye bölerek sol tarafta Notlar, sağ tarafta PDF Dosyası, İphone üzerinde ise tarama/fotoğraf çekimi, hesap makinesi kullanımı, iPad üzerinden Notability açık ve kalem ile not alarak çalıştım, Notability almış olduğum notun ilk sayfası lazım olması nedeniyle onuda iPhone üzerinden açtım (Mac üzerinden de açılabilir, ek uygulama yada safari kullanımı gerekirse trackpad ile üç parmak hareketi yeterli uygulamalar arası geçiş için) ve çalışma sayfamı anlık olarak diğer cihazlardan görüntülüyordum.

    Dosya transferi içinse eğer acil değilse dosyalar uygulamasına atıyorum ve senkronize olmasını bekliyorum lazım olunca ulaşıyorum, acil veya yüksek boyutlu ise AirDrop ile hızlı bir şekilde cihazdan cihaza aktarım sağlayabiliyorum.


    Ayrıca video, müzik, fotoğraf, grafik ile uğraşan arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla uygulamalar iCloud ya da uygulama kendi bulut sistemi üzerinden bir cihazda kaldığı işi diğer cihazdan yapabiliyorlar.


    iCloud için yüksek hızlı internet işleri daha çok hızlandırıyor ancak veri tüketimi artıyor. Onun dışında her şey için AirDrop'dan gönderebilirsiniz.


    Windows'ta da onedrive benzer iCloud ile ancak ekosistem tam olunca windows'a ve onedrive'a gerek kalmadı :)


    Şunuda yapabilirsiniz windows pc üzerinden onedrive yedekler diğer cihazlardan da çalışabilirsiniz uygulamaların destek verdiği kadar (word, excel vs çok hızlı ve sorunsuz iPhone ve iPad ile)


    Edit: misal çalışma sırasında lavabo gidiyorsunuz Mac kilitleniyor, kolunuzda Watch olduğunda şifre veya Touch ID girmeden açabiliyorsunuz keza maske ile iPhone 11'i açmak içinde Watch aşırı kolaylaştırıyor işi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi covert -- 4 Temmuz 2021; 16:55:13 >




  • covert kullanıcısına yanıt

    Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim.


    Iphone11 Pro + Watch + IPad kullandığımı düşündüğümde bu ekosistem benim işimi göreceğine inancım tam olarak arttı.


    Kararımı netleştirmem konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ederim.

  • Ben fandan nefret ediyorum. M1 Air fansız çalışıyor bir de üstüne ısınmıyor. Daha ne isterim?:)

  • tolgatelli T kullanıcısına yanıt

    Valla super, gaming laptoplarda kullanilan 11. nesil intel ve yeni nesil mobil amd islemcilerle kafa kafaya, hatta daha iyi...

  • Aynen sıfır ses :) Harika bir cihaz

  • covert kullanıcısına yanıt

    dostum ben de de aynı problem var telefon yakın olsada telefonun blututh kapatıyorum fakat yine de hemen bağlanmıyor kendım bağlıyorum .

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.