Şimdi Ara

Apple M1 Ultra kamera karşısında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple M1 Ultra kamera karşısında



    Gerek sunduğu çekirdek özellikleri gerekse en güçlü bilgisayarlara bile kafa tuttuğu test sonuçları ile çok fazla konuşulan Apple M1 Ultra yonga seti kameraların karşısına çıktı. Görseller oldukça büyük bir zar alanını gösteriyor.



    Apple M1 Ultra ne kadar büyük?



    İki adet Apple M1 Max yongasının birleşmesiyle oluşan Apple M1 Ultra yonga seti Mac Studio ile ilk sahiplerine ulaşmaya başladı. Cihazın içinin açılmasıyla yonga setinin ne denli büyük olduğu da ortaya çıktı. Pek çok Intel ve AMD işlemcisi yonganın yanında oldukça küçük kalıyor.



    Ayrıca Bkz.Apple M1 Ultra vs M1 Max vs M1 Pro vs M1 karşılaştırması



    Bu birleşme ile birlikte toplamda 114 milyar transistör bulunan yonga setinde, 16 performans çekirdeği yanında 4 verimlilik çekirdeği yer alıyor ve 64 grafik çekirdeği çıtayı daha da yukarı çekiyor.



    Diğer bir ayrıntı ise Apple’ın tanıtımlarda bahsettiği kadar performans farkına ulaşamamış olması. Geekbench 5 testlerine göre Apple’ın yüzde 90 performans farkı doğrulanıyor ve hatta Ryzen Threadripper 3990X işlemcisini de geçiyordu.



    Ne var ki biraz daha masa üstüne odaklı Cinebench R23 testlerinde tek çekirdek ve genel performans olarak köklü markaların liderliği vermediği görülüyor. Apple M1 Max ve M1 Ultra yonga setleri bu testlerde geride kalıyor.



    Apple M1 Ultra kamera karşısında




    Kaynak:https://wccftech.com/apple-m1-ultra-chip-is-nearly-3-times-bigger-amd-ryzen-cpus-benchmarks-show-intel-amd-cpus-still-ahead/







  • yok efendim işlemci kafam kadar olmazmış, boyu taş...larımın boyunu geçmemeli falan bu ne saçma argüman...M1 işlemcili bir macbook kullanmanızı öneririm. Hızına bakarsın güç tüketimine bakarsın, kullanımına bakarsın. apple hayranı değilim ama M1 işlmecili bir macbook kullandıktan sonra diğerleri çöp olmasada işleri çok zor diyebilirim.
  • Yılların cpu ve gpu üreticileri ile Apple'ı bu konuda kıyaslamak da ne bileyim resmen saçma bir argüman olmuş, İntel/AMD bu kafa ile gitmeye devam etsin, birkaç nesile Apple bunları da adam etmeye başlar. Adamlara tek kelime ile helal olsun, fanboy değilim, akılcıyım.

  • Serday bey'e katılıyorum. Diğer markalar neredeyse sadece bu iş için yıllardır uğraşırken sadece bir iki senedir bu işin içine girmeye başlayan bir Apple kısa zamanda performans olarak öne geçecek duruyor.

  • Bu kadar büyük bir yonganın üretimi ne kadar verimli acaba merak ettim.

    Fire sayısı yüksek olabilir gibi geldi bana.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt
    Haberde yazmamış ama o yonganın içinde 128gb ram var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Günümüzde ve ilerliyen yıllarda güç ve verimliliğin bir arada olduğu işlemciler öne çıkacak Apple bu işlemcisi bunu başarmış gözüküyor.

  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

    M1 yongaları modüler yapıda olduğu için dediğiniz gibi sorunlar olmuyor ve istendiğinde (ücreti mukabilindeApple M1 Ultra kamera karşısında  ) bir araya getirilip devasa yongalar üretilebiliyor.


    M1 Ultra: 860mm2

    i7 12900K: 215mm2

    Intel'in güncel en büyük işlemcisinden 4 kat daha büyük zar alanına sahip. Intel tarafından transistör sayısıyla ilgili yapılmış bir açıklama yok ama transistör yoğunluklarına göre düz mantık hesap yaparsam

    (1.73 / 1.06) * 4 = 6.53 kat daha fazla transistör var.(teorik olarak)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'i Amd ve Intel ile kıyaslamak burada bence yanlış. Apple ürün üreticisi. Amd ve Intel donanım üreticisi. Burada Apple rakibi Lenovo, Asus gibi pc üretcileri olmalı. Onlar da Apple kadar büyük ve cesur olmadıkları için ya da mevcut düzen kendileri için yeterli geldiği için böyle işlere girişmedikleri görüşündeyim. İsteseler yaparlardı. Örnekleri var mı? Var. Konsollar örnek olabilir. Xbox ve Playstation veya Steamdeck örnek. Amacı farklı ama benzer mantıkla üretilen ürünler sonuçta. Burada pc üreticilerini bekleyeceğiz. Telefon dünyasından bildiğimiz gibi firmalar bir yenilikte ilk adımı başkasının atmasını bekliyor. O da Apple oluyor. Pc dünyası için ilk olacağı için yavaş olacak ama burada da aynısı olacak benim görüşüme göre.

  • Apple m1 ile intel/amd'nin önünü açtı, onlara fikir verdi görünüyor.

  • rx7enes R kullanıcısına yanıt
    innovation konusunda apple in eline epeydir kimse su dokemiyor. m1 ile pc sektorune yeni bir bakis acisi getirdi. basarili olur diye dusunuyorum. bu karsilastirma testlerinin maliyet rakamlarini da eklemek lazim. benzer sistemler arasinda fiyat/performans degerlendirmesinin yapilabilmesi icin. konsol konusunda apple cuvalladi o konuda yeni bir sey yok. apple tv tam ne oldugu belli olmayan bir urun. oyun konsolu streaming device arasi garip bir urun.

  • Apple M1 Ultra kamera karşısında


    Anakartın üzerine macbook koymuşlar gibi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 21 Mart 2022; 12:41:00 >
  • DH Xenshard kullanıcısına yanıt
    Apple A4 islemcisinden beri (2011) bu isin icinde 1-2 sene degil aslinda dusununce. sonucta M1 islemcisi A serisi islemcilerin getirdigi know how ile tasarlanmis durumda.

  • serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Bence de kıyaslamak çok saçma Apple onların yanında kim ki. Telefon-tablet işlemcisini büyütüp birleştirip laptop a koymakla mı adam edecek? Akılcılığın karşısında hayrete düştüm.

  • ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi büyütüp birleştirmek... Eh teorik olarak dediğin doğru; fakat biraz fazla basite indirgemişsin, öyle ki herhalde sen de evdeki elektronik atölyende bunu yapabiliyor olmalısın gibi geliyor bana yani.

  • sheeple tayfa ne kullanıyorsa yasaklanmalı... halojenik madde kullanıyorlar...

  • Katılıyorum hocam. 2 senedir fiili olarak bu işin içinde olan bir firma ile 20 yıllık (üretim tesisi de olan) firma karşılaştırılıyor. akıl karı değil. ayrıca apple cpu, gpu,ve ram gibi araçları, tek zar alanında toplamış. bu zaten çok zor birşey.

  • 1-işlemci üretebilmek için "ÖZ" Amerikan menşeli olmanız lazım
    Öttürürler adamı ,

    2-İşletim sistemi geliştirilmesine dahi müsaade etmiyor adamlar ,yine öpüyorlar

    3-Bugün tepedeki şirketlerin ,kritik departmanlarındaki pozisyonlarda çalışabilmek için ;
    Amerikan vatandaşı olmanız ve Amerika'da doğmuş olmanız istenmekte.Bu ön şarttır sonra bakarlar marifetinize.

  • yok efendim işlemci kafam kadar olmazmış, boyu taş...larımın boyunu geçmemeli falan bu ne saçma argüman...M1 işlemcili bir macbook kullanmanızı öneririm. Hızına bakarsın güç tüketimine bakarsın, kullanımına bakarsın. apple hayranı değilim ama M1 işlmecili bir macbook kullandıktan sonra diğerleri çöp olmasada işleri çok zor diyebilirim.

  • Apple hepsini tokatlar net. Amd nvdia bu kafayla devam etsin dursun Apple mı alsam la pc yi hıııııh.?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence bu konuda her yönüyle eşsiz ve çok başarılı, os, hem cpu+ gpu birarada daha ne olsun donanımdan anlamayan işi sadece pc olan içinde iyi bence performansıda iyi.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.