Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1297. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: scamsari Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
26.045
Cevap
903
Favori
1.757.733
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12951296129712981299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • caraxesss C kullanıcısına yanıt

    şeffaf olandan istiyorsanız daha uygun fiyata amazonda güzel kılıflar var ben sırf deri olduğu için aldım gerçekten çok şık bir kılıf ama pahalı maalesef,


    @fbsamet daha sağlam gibi duruyor evet, en azından tam oturuyor düşmüyor bir defasında eski macbook için bir kılıf almıştım tam oturmuyordu çöpe gitti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeljko Obradovic Z kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim. Vakit ayırıp inceleme yaptığınız için. Mesajınızı görünce iPad’e format atıp tekrar kurulum yapmak istedim. Formattan sonra bir daha açılmadı. :) Belki de bu cihazda da sorun var. Yarın Apple’ı arayıp değişim isteyeceğim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tunlab T kullanıcısına yanıt
    Deri çanta aldım hocam sert kapaklar şeffaf olsun istiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • windwind W kullanıcısına yanıt
    Taktıysanız görselleri burayada yükler misiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim hocam, ekran konusunda ben biraz daha canlı renkler sevdiğim için keşke renk doygunluğu ayarı yapabileceğimiz bir seçenek olsaydı. Samsung telefonlarda doğal ve canlı mod var mesela, o şekilde bir seçenek olsaydı kesinlikle canlıda kullanırdım. Belki cihazda da problem olabilir dediğiniz gibi, bir tekno markette kıyaslarsınız olmadı cihazı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeljko Obradovic Z kullanıcısına yanıt
    Cihaz açıldı. Ama değişen bir şey yok maalesef. :) Apple’dan tekrar değişim isteyeceğim. Siz videoyu oynattığınızda da değişen bir şey olmadı değil mi? Yine simsiyahtı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elmanınbüyüsü kullanıcısına yanıt
    Evet hocam hatta blooming olsun diye gece karanlık odada ekran parlaklığını da fulledim. Normalde full parlaklıkta kullanmam mesela.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeljko Obradovic Z kullanıcısına yanıt
    Anladım. O zaman ya benim cihazda sorun var. Ya da iPad Pro ekranlarında. :) Tekrar teşekkür ederim. :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar yeri değil biliyorum ama, amazondan iPad almıştım, kutu falan kapalı normalde, yalnız ürünü bir açtık her yerinden parmak izleri var, bu normal bir durum mudur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,


    1-1.5 aydır M3 mbp kullanıyorum, ilk birkaç gün şarj inanılmaz yavaş azalıyordu, genelde %30-%90 arası kullanıyorum cihazı ve bu aralık bir buçuk gün idare ediyordu, programları kurdukça ve aktif kullandıkça şarj aynı gün bitmeye başladı. Halbuki sistem ayarlarında pil durumuyla/sağlığıyla ilgili bir sorun da yok %100 halen.


    Şarj edip bataryada kullanıyorum cihazı, harici monitör vs. kullanmadığım için kolaylık oluyor. Acaba full şarjda mı kullanmalıyım daha sağlıklı olması için? Al Dante mi kullansam dedim batarya için, bir süre fre sürümünü kullandım %80 sabitleyerek fakat Redditte ve diğer forumlarda da olumlu olduğu kadar olumsuz da birçok yorum görünce emin olamadım kaldırdım. Sizler kullanıyor musunuz, önerir misiniz?


    Uzun vadede kullandığım şekilde şarj edip çıkarıp doldur boşalt yapmak ömrünü kısaltacağı aşikar, sarja bağlayıp %100de de sürekli bekletmek istemiyorum bataryaya gerilim uygulayacağından, aslında tam ihtiyacım olan şey %70-80e kadar doldurduktan sonra bataryayı pasife alıp sabit adaptörden beslemek acil durumda da söküp bataryadan kullanmak. Bunu al dante tam anlamıyla yapıyor mu emin olamadım. Tavsiyelerinize açığım.





  • McMannes kullanıcısına yanıt
    Zannetmiyorum normal bir durum olduğunu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Helalinden 10 kullanıcısına yanıt

    al dante ücretsiz halinde bile bu dediğini yapıyor, sdece işin bittiğinde uykuya almadna önce macbook kablosunu çıkartman lazım.


    al dante güvenmiyorsan macos'un pil optimizasyonunu açarsan o da aynı şeyi yapıyor ama arada kafasına göre %100e şarj ediyor tam çözemedim mantığı ne.

  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

    Macbook pil optimizasyonu %100 yapıyor kendi haline bırakınca, benim kullanım alışkanlığımı öğrensin diye beklerken bataryayı heba etmek istemedim.


    Al dante'de %80 yapıp bıraktığımda üstte bataryaya tıklayınca sarj olmuyor bilgisi yazıyor fakat batarya simgesinde şarjda gözüküyor, ve %80 ayarlayınca saatlerce kullansam da %80de kalıyor ya o sebeple aslında hep şarj ederek %80de tutuyormuş hissiyatına kapıldım, bu da adaptöre bağlı olsam da sürekli sarj oluyormuş gibi geldi.


    Yani aslında olması gereken benim kullanımımda mac'i adaptörden beslerken bataryanın boşta beklerken/kapalıyken gerçekleşen %3 5 kaybı kenarda gerçekleştirdikten sonra tekrar %80e tamamlaması; sanırsam buna da yelken modu deniliyormuş ve pro sürümünde bulunuyormuş. Şahsen en sağlıklı böylesi gibi geliyor fakat emin olmadığımdan almak da istemedim pro'sunu hem de 800 küsür TL ücreti var.

  • Helalinden 10 kullanıcısına yanıt

    Hergün pili doldur-boşalt yaparsanız günde bir cycle olacak demektir, bunu yapmaya mecbur değilseniz önermiyorum.


    Yapmanız gereken pil optimizasyon seçeneğini açın ve mobil olmadığınız zamanlarda şarza bağlı kullanın. Zaman tanırsanız 2-3 hafta içinde macbook sizin cihazı kullanım durumunuzu belirleyip şarj olayını kendisi optimize edecek, gerekmediği zaman şarj etmeyecektir.


    %100 şarj olayından rahatsız oluyorsanız Al-dante ücretsiz sürümü ile %80 - %85 gibi bir rakama ayarlayabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz macbook tam kapatırsanız ve şarzda bağlı kalırsa al-dante devre dışı kalacağından %100 şarz olur kapalı olduğu zamanda.

  • merhaba


    tiff açabileceğim ücretsiz bir program arıyorum

  • Şuan amazonda Macbook Air M2 işlemcili Notebook 35.099 TL den 9 taksit yapıyor


    Bu cihazı almak mı mantıklı yoksa 38.000 TL civarına M3 işlemcili 6 taksit ile Trendyolda satışta?



    Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU]
  • tech.man T kullanıcısına yanıt

    pil optimizasyon seçeneği diye bir seçenek yok? nerde gösterirmisin?

  • ucel kullanıcısına yanıt
    M3

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • windwind W kullanıcısına yanıt

    İngilizce kullanıyorum ama Türkçeye göre Sistem Seçenekleri - Pil Sağlığı altında oluyor :


    Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU]
  • Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU]

    Arkadaşlar 2015 silver macbook pro kullanıcısıyım. Gördüğünüz gibi sağ taraf bilek koyduğum yerde aşınma var. M3 macbook pro uzay grisi ne geçiş yapıyorum. Bu sıkıntının yeni makinemde olmaması adına sizin bildiğiniz yada uyguladığınız bir önlem var mıdır. Kaplama, koruma örtüsü, yada o kısmıda kapatan kapak vs gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12951296129712981299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.