Şimdi Ara

Apple Music vs. Spotify (40 dk Videolu Karşılaştırma, Detaylı İnceleme, Kim daha iyi?) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
3.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • qx5 kullanıcısına yanıt
    tutar da silinen türkçe içeriğin geri gelip gelmemesi de etkiler bana göre
  • Helal daha ne diyim. İnceleme videosu var, üstüne üstlük özet olarak + ve - sıralanmış daha ne olsun. Ellerin kolların dert görmesin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pileki

    Helal daha ne diyim. İnceleme videosu var, üstüne üstlük özet olarak + ve - sıralanmış daha ne olsun. Ellerin kolların dert görmesin.

    Çok teşekkür ederim. İşinize yaramasına sevindim. Beğendiyseniz ne mutlu bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim çok güzel inceleme olmuş. Yalnız bende sık sık bu ortam desteklenmiyor uyarısı alıyorum başka buna benzer sıkıntı yaşayan oldu mu?
  • İkiside 9TL vermeye değecek bir iş yapmıyorlar. Spotify 320 ogg kalitesinde yayın yapıyormış, apple müzik de ses kalitesi nedir bilmiyorum fakat itunes da aac 256 imiş. Cep tel dinler geçerim modunda biri isen bi derece derim ama gerçek anlamda kalite arıyorum dersen ikiside bana kalırsa çöp.

    İyi bir bir müzik kalitesini ancak CD den alıyorsun, en düşük FLAC olmalı. Kaldı ki ben FLAC mi CD mi sorusuna kesinlikle CD diyorum.
  • reklamsızsa kullanılır her şarkı arasına 30 asaniye reklam kitleyen program var
  • Bazı albümlerin yer almaması ve bazı şarkıların "bu öğe çalmıyor" demesi neye bağlıdır acaba bilen var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Teşekkür ederim çok güzel inceleme olmuş. Yalnız bende sık sık bu ortam desteklenmiyor uyarısı alıyorum başka buna benzer sıkıntı yaşayan oldu mu?


    quote:

    Orijinalden alıntı: engnavci

    Bazı albümlerin yer almaması ve bazı şarkıların "bu öğe çalmıyor" demesi neye bağlıdır acaba bilen var mı ?



    Türkçe şarkılarda yaşıyorsunuzdur sanırım bu sorunu. Türkçe şarkıların bir kısmında bu sorun var, zamanla oturur sistem. Yabancı şarkılarda oluyor diyorsanız onu bilemiyorum, internet bağlantınız yavaşsa bu hatayı verebiliyor, zayıf bağlantılarda bu hatayı aldım çünkü. O da zaten gittikçe düzeldi, binlerce şarkı indirdim pek çoğunu da dinledim hiç sorun yok şu an bende.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 7 Şubat 2016; 3:10:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vibex2kullanicisi

    reklamsızsa kullanılır her şarkı arasına 30 asaniye reklam kitleyen program var


    Apple Music'te ücretsiz kullanım diye bir şey yok zaten, kısacası reklam da yok tabi ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    İkiside 9TL vermeye değecek bir iş yapmıyorlar. Spotify 320 ogg kalitesinde yayın yapıyormış, apple müzik de ses kalitesi nedir bilmiyorum fakat itunes da aac 256 imiş. Cep tel dinler geçerim modunda biri isen bi derece derim ama gerçek anlamda kalite arıyorum dersen ikiside bana kalırsa çöp.

    İyi bir bir müzik kalitesini ancak CD den alıyorsun, en düşük FLAC olmalı. Kaldı ki ben FLAC mi CD mi sorusuna kesinlikle CD diyorum.

    Videoyu izlemeyi geçtim konuyu bile okumamışsınız, o kadar belli ki. Spotify'daki müzik arşivinin yüzde 40'ı 320 kbit değil, ve Apple Music değişken bit algoritması kullanıyor kbit 256'da sabit kalmıyor, m4a formatını kullanmakta ve ses kalitesi olarak 320'den daha kötüdür gibi bir durum kesinlikle yok.

    9 TL vermeye nasıl değmiyor? Enpara card ile Apple Music 5 TL'ye geliyor, aile üyeliğiyle bir kişiye 1 küsür lira düşüyor. Ki kampanyaları boşversek bile 10 lirayı ikisi de sonuna kadar hak ediyor. Ses kalitesinden dem vurmuşsunuz FLAC'tan bahsetmişsiniz, siz bu ülkedeki bu kotalarla bu bağlantı hızıyla bu FLAC kalitesinin sorunsuz bir şekilde sağlanılabileceğine gerçekten inanıyor musunuz? Cidden anlamıyorum. TIDAL de geldi gördük, fos oldu, ülkedeki hizmeti zaten rezalet, bu ülkenin bu kotalarıyla bu bağlantı hızlarıyla bu tarz online müzik dinleme hizmetlerinde FLAC, hi-fi gibi ses kalitesi sunması imkansız, 5 saniyede bir takılan, kotayı sömüren bir şeyden bahsediyoruz. Ki bir şarkının 30 MB yer kaplaması da cabası.

    Genel kullanıcılar için standart ses kalitesi 320 kb'tir ve gayet kaliteli, yeterlidir. FLAC kalitesini tam olarak almak için 1000 küsür liralık bir kulaklık, dac, amp, pahalı bir oynatıcı gibi şeyler gerekiyor ki anca o kaliteyi alabilesin. Günümüzde böyle insanlar zaten sayıyla.

    CD olayına değinmeniz zaten akıl alır gibi değil, CD'de wav formatı kullanılmakta ve bir şarkı 50-60 MB. 20 şarkı atsanız 1 GB' aşıyor. FLAC'ın bile 2 katı. Bu programların CD kalitesinde ses vermesini mi istiyorsunuz? O kadar yüksek boyuttaki şarkıyı alabilecek telefon hafızası nerede peki?

    Sizde FLAC kalitesini almak için gerekli ekipmanlar var mı? Tüm şarkılarınız istisnasız FLAC mi? O kadar yüksek boyuttaki yüzlerce sayıdaki gigabyte'larca şarkıyı sığdırabileceğiniz bir cihazınız mevcut mu? Çoğuna cevabınız hayır olacaktır, o zaman burada iki programa da çöp demenizin bir mantığı yok.

    FLAC, vaw gibi formatlar telefonluk iş değil. Bilgisayar, MP3 oynatıcı gibi cihazların işi. Tüm dünyada standart alışılagelmiş kalite 320 kbit MP3. En yaygını da bu. Gayet kaliteli, standart bir kullanıcının da fazlasıyla memnun kalacağı bir ses.

    Bu tarz programların amacı tanesi 50 MB tutan, takıla takıla ilerleyen şarkıları sunmak değildir. Ha çok meraklısıysanız ayda 20 liraya TIDAL var, bu bağlantı hızıyla 4 dk'lık şarkıyı 10 dk'da dinlersiniz, üçüncü günde kotanız dolar. İyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 7 Şubat 2016; 3:29:33 >




  • Spotify - lerinde yazdığınız şarkıları silince yer açılmıyor demeniz tamamen yanlış bilgiden ibaret 1 GB boyutundaki listemi sildiğimde 1 GB yer açıldı ayrıca biraz önce spotify premium üyeliğimi iptal edip apple musice'e geçtim spotify premiumu iptal ettiğim için çevrimdışı şarkılarımda silindi ve telefon hafızasında yer açıldı. (İOS)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReznowTR

    Spotify - lerinde yazdığınız şarkıları silince yer açılmıyor demeniz tamamen yanlış bilgiden ibaret 1 GB boyutundaki listemi sildiğimde 1 GB yer açıldı ayrıca biraz önce spotify premium üyeliğimi iptal edip apple musice'e geçtim spotify premiumu iptal ettiğim için çevrimdışı şarkılarımda silindi ve telefon hafızasında yer açıldı. (İOS)

    Listeden değil çevrimdışı kullanılabilir olarak indirdiğiniz müziklerden bahsediyorum. Hesabı iptal ettiğinizde ise zaten yer açılır. Onu geçtim iPhone'larda sen o uygulamaya a yazsan kaydoluyor, çünkü önbellek olarak müziklerin bir kısmı arkaplana kaydola kaydola şişiyor. Hiçbir çevrimdışı ürün kullanmazken Spotify 3.5 gb yer kaplıyordu telefonumda. Bu sorun Apple Music'te yok. Bu da yeterli bir sebep. Tamamen yanlış demeden önce yazılanı anlayın ve farklı olasılıkları düşünün önce.

    Edit: Az önce çalma listelerimi de Apple Music'e geçirdim ve Spotify'dakileri çevrimdışı kullanılabilirden çıkardım ve telefonda hiçbir şekilde yer açılmadı. Kısacası dediğiniz komple yanlış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 8 Şubat 2016; 0:06:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İstediğim şarkıların yaklaşık yarısı yoktu Apple Music'te. Ayrıca program da çok hantal. Daha çok yol kat etmesi lazım. Bana göre Spotify açık ara önde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EBF85AD14 -- 7 Şubat 2016; 10:01:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahahahah apple music türkçe arşiv daha mı geniş dedi birisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoğun olarak parçalarımın çoğu 320 kalitede evet fakat olabildiğince FLAC veya WAV formatında saklamaya çalışıyorum. Elimdeki albümlerin çoğu FLAC formatında.Online olarak FLAC veya WAV formatının özellikle Türkiye şartlarında online sunulması neredeyse imkansız haklısın fakat yazımda da belirttiğim gibi gerçek bir kalite istiyorsanız online hizmetler çöp dedim. Fikrim ise halaa aynı. mp3 formatı, ogg formatı veya m4a formatı gerçek müzik dinleyicisi için kaliteli donanıma sahip ise çöptür. Elimde sağlam bir kulaklık ve external bir pro ses kartı zaten barındırıyorum çünki kalite odaklıyım.

    Yıllardır CD olarak sunulan müzik piyasası mp3 formatı ile aşşağı çekildi şimdi ise yavaş yavaş tekrar CD formatına doğru yol alıyor. Hatta ve hatta bu ilk plak ile sunuluyordu yani 192khz kaliteler ile dinliyordu insanlar sonra CD ile aşşağı alınıp daha sonra mp3 ile daha da düşürüldü şimdi ise tekrar yukarı doğru gidiliyor.

    Benim söylemek istediğim elinizde kaliteli bir donnaım var ise online mecralar ile zaman harcamayın, olayın daha üst kalitesine yönelin. Fakat cep tel veya ne bileyim daha düşük donanım ile müzik dinleyecekseniz online hizmetler (spotify,apple) yeterli haklısın.

    Mp3: 320 kbit
    FLAC: 700-1100 kbit (5k-7k arası plak ripleride mevcut)
    CD:1411 kbit

    Donanım elverişli ise kesinlikle FLAC ve CD diyorum. Değil ise online yeterli.




  • Bir kaç liste indireyim dedim toplam 50 şarkı fakat saatlerdir daha yarısını indiremedi internet bağlantı hızım son derece iyi bu problemi bir tek ben mi yaşıyorum?
  • Apple hoşuma gitmedi benim. Büyük umutla indirmiştim oysa ki. Kişiselleştirme kısmı bana sıcak gelmedi. Bir de spotify'da alıştığım menülerin muadilleri yok. Spotify devam yani.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahbaz061

    Bir kaç liste indireyim dedim toplam 50 şarkı fakat saatlerdir daha yarısını indiremedi internet bağlantı hızım son derece iyi bu problemi bir tek ben mi yaşıyorum?

    İlk kez görüyorum. 700 şarkıyı 20 küsür dakikada sorunsuz indirmiştim. Telefonu kapatıp açık DNS falan değiştirin bi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chengineer kullanıcısına yanıt
    Çıkalı iki gün olmuş sistemi biraz daha kullanmayı deneseniz alışacağınızı düşünüyorum. Uzun süredir kullandığınız bir programdan başkasına geçiş yapıyorsunuz ve iki günde sevmediğinize karar vermemelisiniz bence. Ki gittikçe gelişiyor sürekli güncellemeler yapılıyor. Çok yeni bir sistem. Öte yandan hangi menünün muadili yok bilmiyorum ama olması gereken ana menülerin hepsi yer almakta. Arayüz ve derli topluluk açısından da Apple çok önde. Biraz daha kullanın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkbluestaz kullanıcısına yanıt
    Spotify yeni çıkan şarkıları birkaç gün sonra anca ekliyor veya hiç eklemeyebiliyorken Apple'da anında ekleniyor zaten herkes şarkılarını iTunes Store'a ekliyordu, katalog da oradan alındığı için evet arşiv daha geniş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.