Şimdi Ara

Apple oyun odaklı Mac modelleri geliştirmeyi planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple oyun odaklı Mac modelleri geliştirmeyi planlıyor
    Apple Platform Mimarisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tim Millet ve Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bob Borchers, yeni teknolojileri, Intel mimarisinin terk edilmesini, Mac'te oyun oynamanın geleceğini ve daha fazlasını tartışmak için TechCrunch ile bir röportaj için bir araya geldi.



    Ayrıca Bkz.Apple, iPhone Plus'ı sonlandırmayı henüz düşünmüyor: iPhone 15 Plus hâlâ masada



    TechCrunch ile yapılan bir röportajda Apple yöneticileri, şirketin amacının teknolojinin uç noktalarını zorlamak ve her yeni nesil yonga ile performansta birkaç puanın ötesine geçmek olduğunu söyledi. Millett, Apple'ın yüzde 20 artış gibi performans rakamlarını manipüle etmediğini, sadece tarihsel olarak endüstrinin buna alışık olmadığını açıkladı.



    Apple yeni Mac'lerin oyun performansını artıracak



    Oyun segmentindeki varlığını artıracak olan Apple'ın bu arzusu her çıkan M serisi yongalara da yansıyor. Oyunları göz önünde bulundurarak donanım platformları geliştirecek olan şirket, bu yöndeki çalışmalarını birkaç yıl önce başlatmıştı ve tercihini kendi işlemcilerinden yana yaptı.



    Apple oyun odaklı Mac modelleri geliştirmeyi planlıyor
    Şirket, tüm bilgisayar serisinde grafik performansını önemli ölçüde artıracak, ancak tüm geliştiriciler henüz yeni mimariye uyum sağlamış değil. Özellikle bazı geliştiriciler, M2? Max platformunda bulunan 96 GB grafik belleğini nasıl kullanacaklarını bile henüz bilmiyorlar.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2023/02/06/apple-execs-on-m2-chips-winning-gamers-and-when-to-buy-a-mac/







  • Hadi umarim hizli surede su ise girisirler. M1/M2li cihazlarda gaming cok basarili destekleyen oyunlara kiyasla. Hem uzun saatler oyun suresi, hem isinmayan cihaz (ozellikle windows makinelerin 90 derecelerine kiyasla) hem de bu cihazlar ile is hayatini da ilerletiyor olman. Umarim hemen su olaya atilir, oyun sirketleri hizlicana da destek verir UMARIM.
  • "Millett, Apple'ın yüzde 20 artış gibi performans rakamlarını manipüle etmediğini, sadece tarihsel olarak endüstrinin buna alışık olmadığını açıkladı." Yalanın böylesi, insan şunu yazmaya utanır diyeceğim de kopyala yapıştır haber olabileceğinden editör farkında dahi olmayabilir.

    7900X ile 5900X arasında performans farkı %25'den bile fazla, 7700X ise dile kolay 5900X'ten daha güçlü bir işlemci Geekbench 5'e göre. Ama konu Apple oldu mu tabi %20 dahi hiç alışık olmadığımız bir oran yersen.

    Ryzen serisi çıktığından beri hem Intel hem de AMD tarafında neredeyse her nesil %20 performans farkı oluyor, Nvidia ve AMD GPU konusunda da her nesil %20 civarında performans artışı sağlıyor.

    Bir de "tüm" geliştiriciler 96 GB belleği nasıl kullanacak bilmiyormuşmuş, yani nereden tutsan elinde kalır bir cümle ama en basitinden belki Apple beyciğim kendi ekosisteminde OpenGL gibi kullanması/öğrenmesi basit olan grafik API'ını terk edip Vulkan gibi DirectX'ten dahi daha güçlü olabilecek bir API'a hiç destek vermeyip geliştiriciye Metal'i zorunlu turmasa belki geliştirici yeni "standartımız" olan 96 GB belleği nasıl kullanacağını bilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hadi umarim hizli surede su ise girisirler. M1/M2li cihazlarda gaming cok basarili destekleyen oyunlara kiyasla. Hem uzun saatler oyun suresi, hem isinmayan cihaz (ozellikle windows makinelerin 90 derecelerine kiyasla) hem de bu cihazlar ile is hayatini da ilerletiyor olman. Umarim hemen su olaya atilir, oyun sirketleri hizlicana da destek verir UMARIM.

  • Linux -> 😄

  • Apple'ın böyle bir şeyi düşünmemesi beklenemezdi zaten, en sonunda böyle bir planı açık bir şekilde ifade etmeleri bile sektöre heyecan getirir.

  • valorantı fifay ı getirsin mac e , anında alırım

  • Önce işlemcilerinde Ray Tracing hızlandırmayı desteklesinler, sonra oyun için bilgisayar üretmeye başlasınlar.

  • Çoğu oyun olmayacaktır oyun yapımcılarının MacOS için ugraşacağını düşünmüyorum Nvidia, amd, intel gibi sağlam markalar varken kimse (fanboylar hariç) 4 kat fiyat ödemez

  • Bu resimlerde oynanan oyunların adı nedir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cehalet ne güzel şey, her şeyi biliyorsun. M2 max 96 ram 2 tb ssd makine 117.000 TL, muadili MSI oyun dizüstü bilgisayarı 155.000 TL. Üstelik unplugged power çalıştırılırken apple performans testlerinin %90'ında fark atıyor. Ayrıca, apple appledır, fanboy babandır.

  • Kendi cihazları için oyun çıkartırlarsa güzel olur aslında. PS5'in yanında güzel gider

  • ek cihaz yerine mevcut cihazların oyun odaklı yapsa

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.