Şimdi Ara

Apple, TikTok videosu yüzünden bir çalışanını daha kovdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, TikTok videosu yüzünden bir çalışanını daha kovdu
    Apple, TikTok videosunun viral olmasının ardından siyahi çalışanı Nayla Boone'un işine son verdi. Talihsiz video, Boone tarafından bilişim şirketindeki ilk iş gününde çekildi.



    Ayrıca Bkz.Apple kötü TikTok şakası nedeniyle satın almadan sorumlu başkan yardımcısını kovdu



    Boone'un "Teknolojide Çalışan Siyah Bir Kızın Hayatında Bir Gün" başlıklı videosu motivasyonel bir nitelik taşıyordu. The Verge ile yaptığı bir röportajda, diğer siyahi kadınlara da BT alanında kariyer yapabileceklerini göstermek istediğini söyledi. Video birkaç gün içinde 400.000'den fazla izlendi ve yüzlerce yorum aldı.



    "Abonelerimin ve videolarıma yorum yapanların %80'i siyahi kadınlardan oluşuyordu. Onlarla bağlantı kurabilmek ve onları cesaretlendirmek benim için önemliydi." dedi eski Apple çalışanı gazetecilere.





    Apple, Tiktok videolarına taviz vermiyor



    Apple'ın, Boone'un şirketteki kariyerini sonlandırmasının nedeni, videonun şirket ofisi içinde çekilmiş olmasıydı. Amerikan bilişim devinin iş sözleşmelerinin şartları bunu kategorik olarak yasaklamakta.



    Apple geçtiğimiz günlerde de, çektiği Tiktok videosunda kadınlarla ilgili uygunsuz şakalar yapan bir çalışanını işten çıkarmıştı.




    Kaynak:https://9to5mac.com/2022/10/14/apple-contractor-fired/







  • Apple ve Netflix gibi firmalar bu tür yasaklar var. Mesela Apple bazı kademelerinde çalışanlar Apple da çalıştıkları filan gizlemek zorundalar filan aksi durumda kovuluyorlar. Bunu bir yakınıma Apple da çalışan bir tanıdığı söylemişti.


    Netflix'de de çevirmemler için benzer yasak var. Bir çevirmen Netflix için çalıştığını söylerse görevine son veriliyor. Gerçi çok saçma çünkü dizi veya filmlerin bitiminde jenarikleri izlemeye devam ederseniz o çevirmenin adı ve soyadı yazılı olarak çıkıyor. Hatta kimi yapımda içerik biter bitmez çıkıyor. Hal böyleyken işe son verilmesi biraz trajıkomik bir durum.


    Bir yakınımda zamanında önemli bir firmadan iş teklifi almıştı ve bizden teklif aldığını ailene bile söylersen işine son veririz demişler.

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Yani bu kisiler LinkedIN'de yok.

  • Apple da kurallar basittir. İş yerinden fotoğraf paylaşmak yasaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "Apple, TikTok videolarına taviz vermiyor"

    TikTok videolarına değil, gizlilik kuralları ihlal edilen TikTok veya herhangi başka mecralardaki videolara taviz vermiyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    e o zaman kimse tıklamaz haber linkine. taş mı yesin editörler :D



    Apple, TikTok videosu yüzünden bir çalışanını daha kovdu
    Apple, TikTok videosu yüzünden bir çalışanını daha kovdureddit
    Saved You a Click: Helping Rid the Internet of Clickbait • r/savedyouaclick
    https://www.reddit.com/r/savedyouaclick/top/?t=month
  • Çalışanının işine son verdi yazmak yerine siyahi çalışanın işini son verdi yazmak bence ırkçılık neden ayrıca belirtilmeye gerek duyuluyor anlamıyorum.
    Kuralları öyleyse çıkarılması doğru neden haber olmuş ki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Roisqua R kullanıcısına yanıt

    Art niyet olabilir. Apple baskı yapılsın da çalışan işine geri alınsın diye. Bir de haberi dikkatli okursanız çalışanda video paylaşırken kendisinin siyahi olduğunu filan söylemiş habere göre.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 16 Ekim 2022; 16:50:15 >
  • Ben o kadının yerinde olsam, "Siyahi olduğum için Apple ırkçılık yapıp beni kovdu" diye dava açarım. Bak o zaman Apple nasıl ırkçı denmesin diye neler neler yapardı.

  • offf sjw’ler için mükemmel malzeme. şimdi apple düşmanı olur bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aferin Apple'a hatta ben olsam tazminat davası bile açardım 0-3 yaş beyin gurubunda ki mevcut çalışanına . Akıl sağlığı yerinde olan hiçbir bireyin TikTok denen iğrenç/ucube uygulamasını kullanabileceğine inanmıyorum.

  • spotify çantasıyla geldiği için kovmuşlardır

  • Apple çok hassas çünkü daha önceden başına benzer şey yüzünden bela geldi. Kızın teki Apple'da çalışan babasını ziyaret ediyor ve vlog çekiyor. O sırada da babasının daha kullandığı daha lanse edilmemiş iPhone sızıyor. Şirketin 154 bin çalışanı var. Çoğu retail ama yine de taviz verebilecek durumda değil. Ona buna taviz verirse masada duran bir şey sızabilir ve Apple milyon dolar harcasa bile onu geri alamaz. En temizi kural koymak ve uymayanı da şutlamak. Empati yapılacak bir tarafı yok bu olayın.

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Dostum yorumun tamamen yanlış. Seni kim nasıl kandırdı, bu bilgileri nasıl edindin bilmiyorum da böyle şeyler yok. Sanarsın Gizli Servis ajanı. Linkedin’deki tonlarca Netflix çevirmeni kim Exxen’e mi çeviri yapıyor? Apple’da çalıştığını gizle diye bir şey de yok. Böyle hiçbir ipe sapa dayanmayan yanlış şeylere inanmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt

    Haklısınız.

  • Nazarı yemiş

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.