Şimdi Ara

APPLE TV KULLANANLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
916
Cevap
36
Favori
84.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mimleon;
    Siz JB'li atv'yi bilmiyorsunuz, oysa biz her iki durumu da biliyoruz, o yüzden yorumlarımıza güvenin. Tamam ipad ile HTML5 formatlı sitelerde filmi izleyip, ekrana aktarabilirsiniz fakat orada ulaşabileceğiniz kaynağın binlerce katına(bakın binlerce diyorum) JB'li atv ile ulaşabilirsiniz. Mesela bir yerde bir film okudunuz, zor bulunabilecek bir film anında ulaşabilirsiniz, bunu istediğiniz dilde altyazı ile izleyebilirsiniz, yerli eklentilerdeki filmler zaten dublajlı. Bir dizi mi duydunuz, eski yeni, tüm sezonlarını bulabilirsiniz. Bazen alfabetik dizi isimlerine bakıyorum da örneğin a harfi diyelim; sırf a ile başlayan onlarca diziye rastlıyorum, adını bile duymamışım. Mesela ben bu eklentilerde dolaşırken ilgimi çeken ama hiç duymadığım filmleri deneyip, harika filmler keşfediyorum. Anlayacağınız sizin anlattığınızla aradaki fark ulaşılabilen kaynak miktarı. JB ile bu kaynak derya deniz. Ayrıca o bahsettiğiniz sitelerdeki filmlerin görüntü kalitesi hiç de iyi değil maalesef, oysa icefilms eklentisinde gerçekten 720p film izleyebilirsiniz. JB yapılınca aTV, PC'de paylaştığınız film-dizi-resim-müzikleri de oynatan bir medya tanka dönüşüyor, bundan bahsetmiyoruz bile. Üstelik paylaştığınız filmleri İMDB'de tarayıp, size afişiyle gösteriyor. İsterseniz yanında film bilgilerini verip, türüne, oyuncu, yönetmene göre diziyor. Aslında ne demek istediğimizi siz de anlayabilirsiniz; çünkü bu dediklerimizi JB'li ATV'ye xbmc kurarak yapıyoruz. XBMC'yi isterseniz windowslu PC'ye, Mac'e de kurabilirsiniz. Kurun PC'ye, icefilms, 1channel eklentilerini ekleyin ve görün ne demek istendiğini. Tabi ki aTV3'e JB gelirse kesinlikle o tercih edilmeli ama maalesef çıktığından bu yana ona JB gelmedi. Turuncum aTV3 çıktı diye aTV2'sini sattı ve dediği şu söze dikkat edin: Şu anda JB'li aTV2, aTV3 den daha pahalı satılıyor, tabi satan olursa.
    Sağlıcakla...
    Edit: Şimdi aklıma geldi, ben de xbmc ipadde de kurulu. Eğer iPadiniz JB'li ise xbmc'yi buna kurup, görüntüyü atv3 üzerinden ekrana yansıtabilirsiniz. Bu durumda aTV3 ünüz JB'liymiş gibi olayın nimetlerinde faydalanabilirsiniz. Eğer ipade xbmc kurmada sorun yaşarsanız yukarıdaki linke bir göz atın derim. ÖM ile de bana ulaşabilirsiniz. Seve seve yardım ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunebakan44 -- 22 Kasım 2012; 0:59:38 >




  • Niyeyse, gereksiz saldırgan bir tarzınız var. Herkesin elinde iPad olmadığı detayını nasıl görmüyorsunuz anlamıyorum.

    Apple Tv3 1080p aktarsa ne olacak. Webde 1080p mi kaynıyor sanki.
    Sizin yönteminizle, 1080p yi bulsanız da işe yaramayacak. Çünkü iPad2 yi araya soktuğunuzda aktaracağınız maksimum 720p. O zaman ne anlamı var 1080p nin.
    1080p nin anlamı olmayınca ne A5 işlemcinin ne de fazladan 256 mb ram'in de bir anlamı kalmıyor. Neredeyse hayatın anlamsızlığına kadar taşıdım sayenizde konuyu..

    Sadece Safarinin oynatabildiği filmlere mahkum olduğunuzu da mı görmüyorsunuz?
    JB olsa, bilgisayarınızdaki sadece mp4 değil, her formattaki filmi, önce iPade, oradan Atv ye aktarmak zorunda kalmadan, direkt ATvnizden izleyebilmek de mi bir şey ifade etmiyor?

    Siz iPad elinizde, bir yandan Safariden film arayacağım diye uğraşıp, diğer yandan "aman filmin ortasında şarjı marjı da bitmeye" diye prize yakın oturmayı düşünürken, kimileri de elindeki minicik bir kumandayla, zaten seçilmiş listelenmiş filmlere bir iki tık'la ulaşıp film seyretmenin keyfini yaşıyor. Bu arada iPadi varsa, çocuğu da odasında oyun oynuyor üstelik.

    Edit: Dişimi fırçalarken aklıma geldi. Yazmaya geldim. Günebakan da yukarıda aynı şeyi eklemiş.
    Benim yukarıdaki cümleme dikkat edin: Mümkünse jb'li iPhone4 veya iPad2 ve üstü, veya mountainLion yüklü MBP yoksa elinizde, ATv3 alırsanız üzülürsünüz.
    JB varsa Xbmc yükleyebilirsiniz çünkü.

    Sizin elinizden o iPadi çekip alsalar, ortada ne gibi kalacağınızı düşünemiyorsunuz değil mi!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 22 Kasım 2012; 11:55:34 >




  • herşeyi çok bilmek bünyeye zarardır

    hangi sebeple olursa olsun
    bir cihazın eski modelini almak bence aptallıktır
    çünkü eski modele müdahele ederek elde edilen özellikler yeni modelede kısa zamanda gelecektir
    o zaman eskisini satıp yenisinimi alacaksınız?

    bir de herşeyi bilirim ayaklarına yatmayın
    işte size JB gerekmeden media player yapmak

    alıntıdır.....

    Apple tv 3 hala kırılamadı biliyorum ama gece ilginç bir site buldum,Japonlar bir çözüm bulmuş ve ben test ettim çalışıyor. Apple tv de verilen dns ayarını değiştirdiğiniz zaman mevcut "fragmanlar" menüsünün içeriği değişiyor.ve içeriğine 1000lerce full izlenebilen film geliyor ancak hepsi japonca alt yazılı.
    Ben şuanda kullanıyorum içerikler gayet başarılı.ayrıca istediğiniz tv kanalları stream adreslerini girerek ekleyebiliyorsunuz ( henüz bu kısmını yapmadım yeni kurcalayacak vaktim oldu) bu yöntemi xbmc yöntemiyle birleştirimezmi acaba merak ediyorum? Çünkü altyazı olduğu takdirde apple tv 3 jailbreak gerek kalmayor.oldukça başarılı yapmışlar.
    Yöntem şu şekilde ;
    Apple tv ağı açıyorsunuz, dns adresinizi silip yerine 210.129.145.150 adresi yazıyorsunuz daha sonra ana menüye geliyorsunuz.fragmanlara girdiğinizde japonca bir siteye açılıyor.burada ilk siradakiler film yayın siteleri.alttaki sırada kı lerden birinden de üye olup stream tv kanallarını ekliyorsunuz.



    bu yöntemi dün gece denedim
    binlerce film ve dizi ortaya çıktı
    tv kanallarıda cabası
    şimdilik çince
    belki ingilizcede olur

    diyeceğim o ki
    sadece JB yok
    kafası çalışan herşeyi bulur

    ATV2 almak isteyenler alabilir
    ben tercihimi ATV3 den yana yaptım
    film ve dizi izlemek yanı sıra kolleksiyon için ac3 dts sesli filmleri
    torrenten indirir seyrederim
    çok da kolay
    yükle usb ye
    tak tv ye izle
    pc açmak ayar yapmak aramak yok

    neyse

    herkese iyi forumlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mimleon

    hayret bişeysiniz yahu
    siz diyorsunuz ki at2 ile jb yapıp film izleyeceksiniz
    verdiğiniz youtube tanıtımlarda bunun üzerine
    bende diyorumki
    ipad2 ile film ve dizi sitelerine ulaşıp zaten film izliyorum
    hemde 720p
    bu görüntüyüde atv3 ileATV lcd ye atıyorum
    bahsettiğiniz bir üstünlük yokki
    atv3 de mirroring var yani ipad veya iphone u birebir ekrana atabiliyorsun

    5- ve daha bir çok özelliği ve bir çok cihazlara bağlanıp , media merkezi gibi kullanabiliriz


    Peki Apple TV 3'ü 2. Nesilden Farklı Kılan Neler Var ...


    Apple Tv 3 Özellikleri
    1080P FullHD video çıkışı
    A5 Yeni Tek Çekirdekli işlemci
    512Mb Ram


    Apple Tv 2. Nesil
    720P Video çıkışı
    A4 işlemci
    256MB ram

    A5 işlemci ve 512mb ramı yeni AppleTv gayet hızlı kılıyor.

    şimdi atv3. varken bir önceki nesil cihazı almaya nasıl ikna edeceksiniz beni
    yazık

    çok değil bir kaç ay sonra atv3 için jb çıkarsa
    yazık değilmi?

    tekrar ediyorum
    türk sitelerindeki hd filmleri izlenebiliyor hemde lcd de
    ben pek takılmıyorum
    çünkü zaten 5000 adet filmim var
    ne zaman internette dts veya ac3 sesli filmler olur o zaman düşünürüm

    ok?


    o 5000 tane filminizi seyretsenize apple Tv ile ? Hemde oturduğunuz yerden. Dosya kopyalamadan. Ben NAS cihazımla 20TB üzerinde arşivimi atv2 ile seyrediyorum. Online film seyretmek değil benim amacım. XBMC programını en iyi çalıştıran cihaz şu an için ATV2. ATV 3 te JB çıkana kadar para etmez. Ha çıkarsa o zaman kesinlikle ATV3 alınmalı. Ama ATV2 si olan için ATV3 almak gereksiz. Ayrıca XBMC ile 720p ONLINE film seyredebiliyorsunuz. Sizin dizi yada film programlarındaki gibi çamur gibi görüntü ile değil. Kaldıki Miroring ATV2 de de var. Ipad 2 ve Iphone 4s imden bende aktarıyorum ama XBMC nin yakından uzaktan alakası olmuyor.




  • Ben de ATV3 sahipleri arasına kaldım. ATV'den oldukça memnun kaldım, evimde 2 farklı marka daha media oynatıcı var ama kalite olarak Apple gene konuşturmuş kendisini. Dizi izlemek için maalesef JB çıkmadığından Air Video Server ile mirroring şeklinde ki çözümü kullanmak zorunda kaldım. Kesinlikle görüntü kalitesi bir nebze düşüyor. Tamam çok kötü değil ama fark olduğu aşikar. JB çıkana kadar bu duruma mecbur katlanmak durumundayım. Hoş bu şekilde kullanabildiğime de seviniyorum o ayrı mesele. Şu saaten sonra bence de ATV3 almak daha mantıklı geliyor. Lakin üstte fikrini belirten arkadaş biraz sert bir üslup takınmış. O sert üsluba katılmıyorum fakat benim de kişisel görüşüm yeni şeylerden yanadır.

    Bu arada ATV3'ün JB durumu hakkında herhangi bir gelişme var mı ? Bu konuda bilgi alabileceğimiz bir site mevcut mu ?
  • dizi ve filmleri evdeysem iphone'dan izliyorum pcden izlemek zahmetli ve sıkıcı geliyor.
    bu durumda apple tv alsam pişman olur muyum gerek var mı sizce ? birde iphone ekranında filmler kaliteli görünüyor tvye aktarıldığında kalite kaybı oluyor mu ?

    ayrıca apple tv'de jb ne alaka anlamadım, iphone jbli ise cihazada mı jb yapmak gerekiyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan911 -- 25 Kasım 2012; 13:18:44 >
  • Store dün itibariyle türkiye ye açıldı. Apple tv nin store la ilişkisini, kiralanana filmleri gösterebilmesini yazabilecek biri var mı?
  • Store açıldı. hayırlı olsun. apple tv deneyen var mı. çıkıyor mu. türkçe filmler müzikler. Kiralayabiliyor muyuz.
    ne yapmak lazım yazılım günceleme tr adres falan mı acaba.

    Eğer kiralama satın alma desteği apple tvye gelmemişse acaba ipad de veya iphone da film kiralasak apple tv ile ekrana yansıtsak tam ekran tv de izleniyor mu. Bunu deneyen arkadaş var mı.

    teşekkürler.
  • Bu sabah itibariyle ATV icinde açıldı iTunes TR. Eğer daha once Store ayrlarınızdan ülke değiştirdiyseniz tekrar TR yapın. Tüm filmler açılıyor ve kiralama yada satın alma yapılabiliyor. Ayrıca daha once olmayan Youtube gibi birçok seçenekte TR hesabında gözüküyor artık. Birkaç fragman izledim. Görüntü kalitesi çok iyi. Yarın birkaç firm kiraliyacagim bakalım nasıl olacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SANALKAPTAN

    Bu sabah itibariyle ATV icinde açıldı iTunes TR. Eğer daha once Store ayrlarınızdan ülke değiştirdiyseniz tekrar TR yapın. Tüm filmler açılıyor ve kiralama yada satın alma yapılabiliyor. Ayrıca daha once olmayan Youtube gibi birçok seçenekte TR hesabında gözüküyor artık. Birkaç fragman izledim. Görüntü kalitesi çok iyi. Yarın birkaç firm kiraliyacagim bakalım nasıl olacak.

    Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Devamını da bekliyoruz. Sağolun. Akşam ben de deneme yapacağım. yazarım.
  • Apple Tv 3 dün akşam geldi.Biraz kurcaladım.Daha önce nasıldı bilmiyorum ama youtube hiç sorunsuz izleniyor
    itunesta fazla seçenek yok ama Türkçe filmler var. Vimeo nedir ilgim yok ama o da açıldı.Diğer kısımlarına bakmadım.
    cihaz hem tasarım olarak,hem kullanımı bakımından çok hoşuma gitti.görüntü kalitesi,internet bağlantı hızı falan çok iyi.bir kumanda ancak bu kadar sade olabilir
    iphone 4 ios 5.1.1 ile airplay olarak dizi ve filmleri hem online dizi ve film sitelerinden,hem av playerdan aktardım.baştan sona izlemedim deneme amaçlı açtım sadece hiç takılma falan olmadı.
    ilk izlenim olarak şu haliyle bile beni çok tatmin etti.artık jb ile başka neler yapılabilir,xmbl nedir hiç fikrim yok.
  • Okuduklarima bakacak olursak iphone ya da ipad den alinan bir film kiralik da olsa once download ediliyor ve oyle izleniyor. Peki apple tv den satin alinan filmi ne yapiyor? Download etmeden direk basliyor mu stream mantigiyla?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dwain

    Okuduklarima bakacak olursak iphone ya da ipad den alinan bir film kiralik da olsa once download ediliyor ve oyle izleniyor. Peki apple tv den satin alinan filmi ne yapiyor? Download etmeden direk basliyor mu stream mantigiyla?

    Ben apple TV 3 kullanıyorum JB yok. ipad den ya film izle uygulamaları ile (turkcell TV de dahil buna) veya safariden film izleten siteler üzerinden birşey indirmeden izliyorum.

    iPad den filmi açıyorum sonra apple TV ile televizyona yansıtıyorum tam ekran izliyorum. Birşey indirme falan yok.
    Şimdi yeni açılan Apple Store TR mağazasıyla istediğimiz filmi kiralayıp izleyebileceğiz. yine indirmeden. Sadece Apple TV üzerinden kirala izle.

    Satın alırsak nasıl olur bilmiyorum onu da bilen varsa anlatsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Font_Drakula -- 4 Aralık 2012; 15:00:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dwain

    Okuduklarima bakacak olursak iphone ya da ipad den alinan bir film kiralik da olsa once download ediliyor ve oyle izleniyor. Peki apple tv den satin alinan filmi ne yapiyor? Download etmeden direk basliyor mu stream mantigiyla?

    Apple tvlerin yanilmiyorsam 8 gb hafizasi var filmi oraya indiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeogenc


    quote:

    Orijinalden alıntı: dwain

    Okuduklarima bakacak olursak iphone ya da ipad den alinan bir film kiralik da olsa once download ediliyor ve oyle izleniyor. Peki apple tv den satin alinan filmi ne yapiyor? Download etmeden direk basliyor mu stream mantigiyla?

    Apple tvlerin yanilmiyorsam 8 gb hafizasi var filmi oraya indiriyor

    Ben derim ki tabi ki bilmiyorum şahsi fikrim. Satın alsanız da indirmez. Yine iCloud da falan tutar. İstediğiniz zaman izlersiniz. Çünkü filmler öyle 8 16 gb yetmez gibi geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Font_Drakula

    quote:

    Orijinalden alıntı: jeogenc


    quote:

    Orijinalden alıntı: dwain

    Okuduklarima bakacak olursak iphone ya da ipad den alinan bir film kiralik da olsa once download ediliyor ve oyle izleniyor. Peki apple tv den satin alinan filmi ne yapiyor? Download etmeden direk basliyor mu stream mantigiyla?

    Apple tvlerin yanilmiyorsam 8 gb hafizasi var filmi oraya indiriyor

    Ben derim ki tabi ki bilmiyorum şahsi fikrim. Satın alsanız da indirmez. Yine iCloud da falan tutar. İstediğiniz zaman izlersiniz. Çünkü filmler öyle 8 16 gb yetmez gibi geliyor.

    evet aynen öyle.. apple tv de bellek yok.. direk internet üzerinden izleniyor gibi düşünün.. satın alınanlar hesap bilgilerinde tutuluyor ve tekrar tekrar izlenebiliyor o şekilde




  • Apple TV de bellek bulunmaz, stream mantigiyla calisir. Ayrica iTunes Store Turkiye ile Apple TV artik cok daha kullanisli ulkemizde, Bilkom da Apple TV satisina baslar yakinda.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • APPLE TV yerine WD HD medya player kullanımı mümkün mü?
    Bilgisayarım windows 7 ve iphone 5 ve new ipadim var, WD Full HD playeri bu cihazlarla eşleştirmem mümkün mü?evde wireless de var, amacım itunes ve bilgisayardaki filmleri ve iphone muziklerini TV de izlemek ve ses sisteminde dinlemek, bunu WD player ile yapabilirmiyim yoksa illa Apple TV mi almam lazım? teşekkürler
  • aynı ağda olduğunuzu düşünürsek
    wifi hattınızın kalitesine bağlıdır
    wifi herhangi bir şekilde dolu veya meşgul ise takılır
    ( başka bir cihazın internete bağlı olması)
    ben mirror anında diğer cihazların wifisini kapatıyorum

    ayrıca wifi kalitesini bir ölçün

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkntz

    Bu mesaj silindi.
    Apple Tv'yi modeme ethernetle bağlayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.