Şimdi Ara

Apple Watch Cellular ve Türk Telekom Kullanılmaya Başladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
8
Favori
5.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • epilvaç E kullanıcısına yanıt

    Ben whatsapp bildirimini ve arama özelliğini denedim. Onlarda sorun yok. Sms’i denemedim, onunla ilgili bir fikrim yok açıkçası.


    Türk telekom’un volte ve vo-wifi özellikleri de turkcell kadar stabil değil. Umarız tüm hizmetlerini geliştirirler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: epilvaç

    Sevgili @sarslan724


    Telefon ile saatin bağlantısı kesildiğinde normal SMS bile gelmiyor. Alelacele acele kullanıma alınmış bir sistem. Maalesef yurtdışında böyle değil. Bunuda ayrıca belirtmek istedim.

    İphone ile Apple Watch'ın bağlantısı yeri geldiğinde tabii ki kesilecek. Aksi bir durumda zaten Apple Watch'a hücresel planlamanın bir anlamı yok.


    Fakat mesafe fark etmeksizin İphone'un bir yerlerde açık, hücresel kapalı olsa bile en azından wifi'den internete bağlı olması gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 28 Aralık 2023; 13:49:53 >
  • bence ücretsiz olması lazım yapılan bir şey yok neticede

  • BlackEagle kullanıcısına yanıt

    Merhaba;


    Telefon uçak modundayken saat üzerinde hücresel veri alışverişi ayrıca faturalandırılıyor ve fatuıranıza yansımaya başlıyor. O faturanın gün içinde artışını dehşet içerisinde görmeye başlıyorsunuz :).


    Bu sistemi kullanıma almadan nasıl düzgünce test etmemişler yahu??


    Durumu bildirdiğim müşteri temsilcisi robotlar "Hazır metinleri" bülbül gibi okumaktan öteye gidemiyor. Eğitim sıfır koskoca şirketi resmen oyuncak etmişler. Bu "Apple Watch Cellular" olayında Türk Telekom!a bulaşmayın. Aleni soygun niteliğinde......


    Ben çözüm bulamadım. Apple Watch Cellular kullanımı yurt dışında böyle değil; en azından soygun niteliğinde değil...


    Bu servisi aktive ettiyseniz telefonunuzu sakın ha sakın uçak moduna alıp saatten görüşme, veri alımı vs yapmayın.. O fatura kol olmaya başlıyor.

    Gerçekten üzücü...


    BTK üzerinden bildirim yapmak durumunda kaldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epilvaç -- 29 Aralık 2023; 9:14:41 >




  • Birileri güncel faturama duuuur desin;


    Hizmeti aktif ettiğime bin pişman ettiler... (Hizmeti aktif ettim sonra iptal ettim. Bir aktiflik 1 iptal 490 TL fatura)

    İptalden sonra bir ay içerisinde tekrar aktif edersem vergi ödemeyeceğim konusunda yazılı bilgilendirme var ama ııııhııhhhh hizmet için tekrar vergilendirme yapıldı dörtyüz küsur tl...


    Bir yerde durur dye umut ettim alelacele ikinci kez iptal ettim. Tekrar vergilendirmeye girdi....


    Arkadaş bu nasıl rezilliktir.


    3 Kez dörtyüz kusur vergilendirildi hala devam ediyor...


    Muhattap yok, müdahale yok, dur diyen yok...

  • epilvaç E kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun hocam. Turk Telekom un yeni bir servisi kullanima sundugunda kesinlikle saçma sapan sorunlar cikacagini bildigimden hiç yaklaşmadim bu servise. Dedigin gibi koskoca TT gibi bir sirket oyuncak olmus boyle ciddiyetsizlik umursamazlik kabul edilemez. Duzletirler bu sorunlari ama ne zaman kismet artik.
  • crepeer39 C kullanıcısına yanıt

    Merhaba @crepeer39


    Gerçekten bulaşmamakla çok iyi yapmışsınız. Bende acı şekilde tecrübe etmiş oldum. BTK'ya durumu bildirdim ama sırf şikayeti kapatmak için yuvarlak cevap vermişler. Ekran görüntüleri ile itiraz ettim iyi ki ekran görüntüsü almışım.


    Sonuçlanınca yazarım.


    Bu servise asla bulaşmayın...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epilvaç -- 3 Ocak 2024; 11:47:9 >
  • Arkadaşlar merhaba.Bende Turkcell den Turk Telekoma geçtim.Apple watch uktrayı turkcelde hücreseli kullanıyordum ve çok işime yarıyordu.15 ocak itibariyle turk telekomda aktif edemedim hep hata veriyor.yardımcı olurmusunuz turk telekomun sayfasına bağlanıyor giriş yapıyorum sonra deneyin diye hata veriyor

  • fogos F kullanıcısına yanıt
    Saat uygulamasından gene tıklayın, en alttan sıfırlaya tıklayıp, hücresel planları sil deyin, sonrasında saati hard reset yöntemiyle dijital Crown ve denetim merkezi tuşuna basarak yeniden başlatın.
  • Vendetta29 kullanıcısına yanıt

    hücresel plan yok zaten şu anda saatte. sıfırla menüsünde tüm içerik ve ayarları sil var hücresel planı sil yok.saati zaten yeni kurdum

  • tarife mi değiştirmem lazım yardımcı olcak yokmu

  • Hücresel kurulum ekranın da "Şu anda işleminizi gerçekleştiremiyoruz" sorununu nasıl aşacağız arkadaşlar?
  • fogos F kullanıcısına yanıt

    Çözüm buldunuz mu aynı sorunu yaşıyorum

  • 2308321 2 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, şu kombinasyonu deneyin şansınıza, telefonunuzun ayarlarından kalıcı bluetooth ve wifi bağlantısını kapatın ( Denetim merkezinden kapatınca tamamen kapanmıyor) ayalar, hücresel kısmından ses ve veri bağlantı türünüzü 3G ye düşürün, telefon ve saatinizi hard reset yönetemiyle yeniden başlatın, saatinizde hücresel bağlantı kısmını kontrol edip kurulum denemesi yaptıktan sonra, 3G olan hücresel şebekenizi eski haline döndürebilirsiniz.
  • olmadı maalesef . galiba kullandığım ğaket ile ilgili dakika ve internet faydasının birlikte kullanıldığı paketler diyor sitede

  • Varmı sorunsuz kullanan. Geçmeyi düşünüyorum
  • murlek kullanıcısına yanıt
    ben ilk geldiği gün çok uzun uğraşlar sonucu kullanmaya başladım birdaha herhangi bir sorun yaşamadım fakat en son baktığımda appleın sitesinde türk telekom desteği görünmüyor eğer aktif edebiliyorsanız sistem şu anlık sorunsuz çalışıyor
  • Merak edenler için bende bugün uzun uğraşlar sonucu aktif edebildim 🙂
  • murlek kullanıcısına yanıt
    süreç nasıl ilerledi ben de türk telekom kullanıyorum. Daha çok yeni cellular modele geçtim (aslında paslanmaz çeliğin sadece bu şekilde gelmesinden kaynaklı (: ) eğer mantıklı bir fiyatlandırma varsa ben de kullanmayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.