Şimdi Ara

Apple Watch’lar “Kanda Oksijen” özelliği için 2028’e kadar bekleyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple Watch’lar “Kanda Oksijen” özelliği için 2028’e kadar bekleyebilir
    Apple, Masimo'ya ait patentli nabız oksimetresi teknolojisini ihlal ettiği için dava edilmişti. Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC)firmadan bu özellikleri cihazlardan kaldırmasını talep ederken satış yasağı uygulamıştı. Apple, ocak ayının ortasından bu yana Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9 modellerini “Kanda Oksijen” özelliği olmadan satıyor. Apple, satışlara devam etmek için akıllı saatlerinde yazılım değişikliği yaparak ilgili yasağı aşmıştı. Yeni gelen bilgiler ise Apple’ın bu özelliği yeniden ne zaman kullanabileceğini gösteriyor.



    Kanda Oksijen özelliği 2028’de geri gelebilir



    ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) tarafından yayınlanan belgelerde Apple’ın uyguladığı çözümün ayrıntıları yer alıyor. Görünüşe göre Apple’ın Watch Ultra 2 ve Watch Series 9 modellerinde bulunan Kanda Oksijen takibi özelliğini kaldırmak için uyguladığı yazılım değişikliği bir güncelleme ile kaldırılabilir. Bu sayede özellik cihazlarda tekrar aktif olabilir.



    Elbette saatlerde bu özelliğin yeniden etkin olması için Apple için ilgili ithalat yasağının kalkması gerekiyor. Apple'ın ihlal ettiği tespit edilen patentlerin süresi 2028 yılında doluyor; bu da Apple'ın o tarihte etkilenen modellerde nabız oksimetresini yeniden etkinleştirebileceği anlamına geliyor.



    Ayrıca Bkz.Apple, iOS uygulamalarının web sitelerinden indirilmesine izin verdi



    Apple’ın tek seçeneği 2028’e kadar beklemek de değil. Bilindiği üzere Apple, ilgili yasağın kaldırılması için bir temyiz başvurusunda bulunmuştu. Eğer temyiz başarılı olursa ilgili özellik 2028’den daha erken bir tarihte geri dönebilir. Ancak bu tip temyiz süreçleri ABD’de uzun soluklu olabiliyor ve hayli zaman alabiliyor. Dolayısıyla yakın tarihte Apple için bir çözüm çok olası görünmüyor. Bununla birlikte Apple’ın doğrudan Masimo ile lisans anlaşması da yapması mümkün ancak her iki firmanın da buna yaklaşacağı düşünülmüyor.




    Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/03/12/apple-watch-blood-oxygen-sensor-software/







  • Huawei Watch GT4 hem kanda oksijeni ölçüyor, hem Apple Watch gibi döngü takip edebiliyor, hem Apple ile tam uyumlu çalışıyor, hem de şarjı 10 günden fazla gidiyor. Yeni TruSeen 5.5+ sensörü sayesinde profesyonel sağlık ölçüm aletleri ile aynı sonucu veriyor.

  • Apple bu konuda büyük çuvalladı gerçekten. Kimsenin eksik özellikli bir ürün almak isteyeceğini sanmıyorum. Satışları çok etkiler.

  • Basit bilekliklerde bile var artık koskoca firma

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    WatchOS 10.4 akıcı çalışıyor mu?

  • Bir adamın inadı yüzünden. Satacaklardı firmayı almadılar Usa içi satışlar da düşmüştür.

  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

    WatchOS derken? Huawei'lerde HarmonyOS var, Watch GT 4'te HarmonyOS 4 var ve inanılmaz akıcı çalışıyor. Watch GT 2 zamanında saati almamı engelleyen şey arkadaşlarda gördüğüm akıcı çalışmama problemi idi.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    WatchOS derken? Huawei'lerde HarmonyOS var,


    Ben de onu diyorum. Elma ile armutu karşılaştırmanın anlamı yok. Apple Watch kullanıcılarının markayı seçmesinin asıl sebebi saatin Apple işletim sistemi kullanıyor olması, diğer kullandığı Apple cihazlarla uyumlu çalışıyor olması.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.