Şimdi Ara

Apple Watch Seri 3 Inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple Watch Series 3 Inceleme

    Apple Watch Seri 3 Inceleme

    Design

    Design konusundan bahsetsemmi bilemedim aslinda tamamiyle subjektif bir konu ama yinede kendi goruslerimi belirtmek istiyorum.

    Kullandigim model 42mm Space Gray Aliminyum ve Siyah band only gps (ilerde neden only gps sectigimide aciklicam). Renk seciminden gayet memnunum zaten siyah rengi sevdigimden dolayi severek aldim ve gene olsa gene bunu alirdim. Alabilecegim diger bir model paslanmaz celik olurdu sanirim. Fakat en ucuz apple watch bile bana pahali geldigi icin o modelleri almayi dusunemedim bile.

    2015 de ilk tanitildiginda dikdortgen yapi banada garip geldi herkes gibi. Ozellikle samsung gear, motorola ile karsilastirdigimizda saat gibi durmuyor hatta bircok kisiye gore cirkin bir yapisi var. Oncelikle ben cirkin oldugunu dusunmuyorum ya gozumuz alisti yada apple guzel empoze etti bize😄 Aslinda akilli saatlerin normal saat gibi gozukmesi gerekmiyor kendimce. Akilli saatler klasik analog saatleri piyasadan silmeyecek. Hala ozel gunlerde yada bugun sik olayim dediginiz zamanlarda klasik saat takmaya devam edicek insanlar. Kisacasi diktorgen yapi bana artik garip gelmiyor hatta suan sevmeyede basladim diyebilirim. Diger saatlerden farkli olmasi onu ayri bir yere koyuyor. Birinin kolunda rastladiginizda aha bu apple watch diyorsunuz. Apple her zaman pazarlama konusunda iyiydi zaten ve saat konusunda da kendini diger sirketlerden ayri bir yere koymayi beceriyor. Simdi gelelim saatin performansina ve bize ne gibi ozellikler sagladigina bana gore 2017 yili itibari ile piyasadaki en iyi akilli saatlerden biri oldugu kanaatindeyim.

    Neler icin Kullanilir?

    "Abi bir saate o kadar para verili mi? Kafayi mi yedin sen" diye dusununler icin saatin hangi ozellikelrini kullandigimi belirtmek istedim. Bu kisim kisiden kisiye gore degisim gostericektir. Benim kullandigim bazi ozellikler size sacma yada kullanissiz gelebilir. Yinede az cok bir fikir verebilecegini dusunuyorum. Bir saate 400 euro para vermek lukstur ama bir akilli saate vermek degil. Tum olay saati ne kadar kullandiginizda ve hayatinizi gercekten kolaylastirip kolaylastirmadiginda. Ayni durum tabletler icinde gecerliydi. Ama cogu kisi tabletsiz yapamiyor gunumuzde.

    1. Bildirimler, arama, mesaj

    Apple watch un en kullanisli ozelligi budur sanirim. Tum bildirimlerin telefona degil bileginizdeki saate dusmesi. Bildirimler geldiginde bileginize ufak bir titresim geliyor ve saate baktiginizda bildirimi goruyorsunuz. Bu bildirim, imessage ve whatsapp mesahlari olabilecegi gibi haberler yada kullandiginjz diger app lerin de bildirimi de olabilir. Bildirim kismi ozellestirilebiliyor. Sadece gormek istediginiz app lerin bildirimlerini aktif hale getirebilirsiniz.

    Whatsapp yada imessage dan gelen mesajlari dictation ile cevaplayabiliyorsunuz. imessage isterseniz sesli mesaj da gonderebiliyor. Maalesef whatsapp da yok bu ozellik. Ayni sekilde whatsapp app i apple watch da olmadigi icin mesaj baslatmak mumkun degil ama gelen mesajlari cevaplayabiliyorsunuz.
    Diger bir ozelligi aramalara saatten cevap verilebiliyor olmasi yada direk saatten arama yapabilmek. Gercekci olalim kimse telefon varken saatten arama yapmicak. Bu ozellik gelen aramalari gormek, reddetmek yada aramayi kabul edip siz telefonunza ulasana kadar karsi tarafi bekletmede kullanisli. Onun disinda birini aricaksam telefondan ariyorum.

    2. Siri

    Evet biliyorum siriyi kullanan mi var diyorsunuz ve haklisiniz siri gercekten salagin teki. 😄 Yinede bazi temel ozellikleri kullanmada gercekten yardimci oluyor. Telefonum varken siriyi cok kullandigim soylenemez ama saatle birlikte kendimi biraz zorladim ve bazi temel seylerde siri yi kullanmaya basladim. Su an artik aliskanlik haline geldi direk saate bakip "Hey Siri" diyerek yada digital crown tusuna basili tutarak komut vermek gercekten cok kullanisli ve kolay.

    Peki ne gibi ozellikleri kullaniyorum? Kullandigim komutlar; hava durumu, alarm ve timer kurma, hatirlatici listesine yeni yapilacaklar ekleme ve takvimde yeni bir etkinlik olusturma. Mesaj gondermek ve birini aramak icin de kullanabilirsiniz gayet duzgun calisiyor ama ben hala alisamadim telefonu acip yaziyorum mesaji.

    Onun disinda Watch OS 4 ile birlikte gelen siri face de cok kullanisli. Tum hatirlaticilar, takvimdeki aktiviteler, alarmlar, hava durumu, haberler sirali halde gozukuyor. Ornek vermek gerekirse, sabah ilk kalktiginizda siri gunun havadurumunu ilk siraya aliyor boylece hava durmunu direk gorebiliyorsunuz. Gun ilerleyince hava durumunu size gostermeyi birakiyor ve eger gun icinde toplanti yada hatirlatici listenizde herhangi birsey var onu size gosteriyor. Eger gun icinde yagmur yagicaksa gene su saate yagmur var diye bu bilgiyi one aliyor. Borsa fiyatlarini gormekte mumkun ve siri gene biraz akilli bu konuda new york borsasi basladiginda size acilis fiyatini gostermek icin borsa bilgisini one cekiyor ayni sekilde kapanis fiyatinda da oyle. Buradaki tek elestirim sadece apple in app lerini burada gorebiliyoruz. 3. parti appler cikmiyor ama bu tamamen yazilimla ilgili oldugu icin ilerde siri watch face i daha fazla ozellestirebilecegimizi dusunuyorum.

    Bir diger ufak not, turkce siri ingilizce siriye gore cok daha fazla sacmalayabiliyor ve turkce siri saatden konusmuyor (yada ben yapamadim). Biraz ingilizceniz varsa ingilizce siriyi oneriyorum herkese. Yeni iOS 11 ile birlikte bayagi dogal konusmaya basladi siri. Turkce siri hala cok robotik maalesef.

    3. Spor faliyetlerini takip etme

    Bu konuda fitbit, garmin gibi diger saatler cok daha kullanisli olabilir ama apple 3. parti app ler ile bu farki kapattigini dusunuyorum.

    Bildiginiz uzere apple watch, yaptiginiz exercise lari, kac kalori yaktiginizi, attiginiz adimlari, kalp atis ritminizi, geceleyin de saati takarsaniz uyku ritminizi 3. parti applicationlar la olcmek mumkun. Bunlar disinda kandaki oksijen degerinide olcebiliyor ama sanirim hala betada bu ozellik cunku bazi gunlerde bu degeri gorurken, bazi gunler uzun sure kosu yapsam bile "Health" app de cikmiyor bu statistik.

    Oncelikle apple watch heart beat sensor gayet duzgun olcuyor kalp ritmini (cok az bir sapma var). Arayipta bulamadiginiz bir app olacagini dusunmuyorum. Her spor egzersizi icin ucretli ucretsiz bir suru app var.

    Apple hala kendi "sleep cycle tracker" ini cikarmadi. Sanirsam bu kismi tamamen 3. parti sirketlere birakti. Appstore da ucretli yada ucretsiz bircok app bulabilirsiniz. Benim favorim "Autosleep". Ucretli bir app fakat otomatik olarak olcuyor uyku surenizi ve gayet detayli sonuclar veriyor.

    Apple in kendi exercise app i gayet kullanisli ama cok daha ciddi kullaniclar 3. parti app lere yonelebilir gene. Benim tek eksik buldugum nokta, fitbit exercise yaptiginizda otomatik olarak ne tip exercise yaptiginizi algiliyor ama apple watch kategorisel olarak anlamiyor. Yani gunun sonunda 90 dakika exercise yaptiniz diyor ama 20 dk yurume, 30 dk kosma gibi bir siniflandirma yapamiyor. O yuzden kosmadan yada yuruyuse cikmadan once elle exercise baslatmak zorundasiniz.

    Cihazi havuzda da kullandim ve gayet duzgun calisiyor, kac metre yuzdugunuzu hesapliyor. Bilerek havuzda yurudum ve onu yuzme mesafesine katmadi. Bu konuda zeki gayet, bilek hareketlerinden ne yaptiginizi duzgun yorumluyor. Ayrica yine bilek hareketinden ne tip yuzdugunuzu anliyor (kurbaga, kelebek vs.) ve exercise sonunda telefonunuzdan detayli olarak bakabiliyorsunuz.

    Seri 3 ile birlikte barometre geldi yani saat basinci olcebiliyor. Kisacasi tepe yada merdiven cikarsaniz bunu hesapliyor ve kalori hesaplarken bu veriyide kullaniyor ve size daha duzgun bir sonuc veriyor.

    Son olarak, app store da yeni kesfettigim bir app i de burada bahsetmek istiyorum. Ismi "Gymatic". Diger gym app lerinden farki, yaptiginiz hareketleri otomatik anliyor. Ornegin, exercise i baslattiniz ve 20 sinav cektiniz, bilek haraketinden bunu anliyor. Ayni sekilde kac tane cektiginizide kaydediyor. Sonra siz yeni bir exercise baslatmadan mekik cekiyorsunuz ve bunuda anlayip otomatik kaydediyor. Ayni sekilde barfiks, squad vs. hepsini anliyor. Sadece agirlik kaldirirsaniz ne kadar kaldirdiginizi elle girmek zorundasiniz.

    4. Diger ufak ama ise yarayan ozellikler

    Telefonunuza kurdugunuz alarmi saatten durdurmak yada ertelemek
    Maps uygulamasini kullanirken bileginize titresim gondererek donmeniz gereken sokakta size haber vermek
    Telefonuzdan yada saatden muzik dinlerken parcalari ilerletmek yada muzik sesini degistirmek
    DIger 3. parti uygulamalarin sagladigi ozellikler (cok spesfik oldugu icin belirtme gereki duymadim)

    Performans

    Ilk akilli saatim oldugu icin eski serielere gore karsilastirma yapamiyorum maalesef ama saat gayet hizli. Herhangi bir yavaslik hissetmiyorsunuz. Apple in dedigine gore seri 2 ye gore yuzde 70 daha hizli.

    Alinir mi alinmaz mi?

    Ciktigi ilk gun aldim ben ve aldigim icin memnunum ve hergun takip kullaniyorum. Seri 3 ile birlikte akilli saatlerin biraz daha alinabilir durumda oldugunu dusunuyorum artik. Ama hala en az 5 senesi var yayginlasmasi icin. Herkes gibi batarya suresinin daha uzun olmasini isterdim bende ama 2 gune yakin gittigini soyleyebilirim. O yuzden rahatsiz etmiyor batarya konusu beni. Okuldan yada isten gelince dinlenirken, yemek yerken filan sarja takarsaniz geceleyinde kolunuzda uyuyabilirsiniz.
    Daha once akilli saat kullanmadiysaniz ve bu teknolojinin bir parcasi olmak istiyorsaniz ben seri 3 un baslangic icin ideal oldugunu dusunuyorum. Seri 2 niz varsa hic gerek yok. Seri 1 icinse suya dayaniklilik ve gps ozellikleri en buyuk artiniz olucaktir o yuzden almak mantikli.

    Neden only-gps adim?

    Suan Turkiyede e-sim teknolojsi yok o yuzden celluar modeller calismiyor zaten ama amerikada bile aylik ekstra 10 dolar gibi rakam odemek zorundasiniz. Buda su demek eger e-sim turkiyeye gelirse en az 20 tl aylik esktra masraf demek hatta 30. Bircok kisinin aylik telefon parasi oldugunu dusunursek, celluar modelleri mantikli bulmuyorum ben. Ayrica apple celluar modelleri 1 saat lik konusma suresi sunuyor. Yani ben telefonu evde birakayim tum gun disarda dolasayim derseniz sizi yari yolda birakan bir cihaz oluyor. Fiyat ve batarya suresini hesaba katinca bana celluar model mantikli gelmedi ve yurtdisinda yasamama ragmen only-gps model aldim.

    Yazim hatalari icin kusruma bakmayin. Redakte etmek icin zamanim yoktu maalsef. Umarim, hala karar veremeyen arkadaslar icin ise yarar bir yazi olmustur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knaak23 -- 8 Aralık 2017; 15:12:14 >







  • Teşekkürler çok yararlı bir yazı olmuş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı bi konu olmuş. Bende henüz watchos3’lü seri2 saatimi satıp watchos4’lü seri3 saatimi aldım.hem daha hızlı hemde Yazılım farkı olduğu için bana daha farklı ve yeni bi ürün gibi geldi.

    Benim için artık bi vazgeçilmez. İşim gereği telefonla aramda mesafe olması gerekiyor. Bu durumda telefona gelen arama ve bildirimler çok önem arz ediyor. Her çalan telefon yada bildirim için işimi bırakıp telefonun yanına gitmek zorunda olmamak benim için velinimet. Ayrıca şarkılarımıda yönetmek çok hoş.

    Bu cihazı alırken iyi düşünmek lazım. Ya bi heves alınıp ne gerek varmış diyip satarsınız yada olmazsa olmazınız olur.
    Bu arada uzun soluklu kullanacaksanız mutlaka milano loop kayış kullanın. Telefona aşırı şıklık katıyor. Tabi aliexpres gibi bi yerden alın;)
    Apple Watch Seri 3 Inceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador_mirkhan -- 24 Mart 2018; 20:37:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seri 1’den seri 3’e geçtim. Arada müthiş hız farkı ve pil tüketimi var geri kalanı siz saymışsınız zaten. Seri 3’te takılma felan hızla ilgili bşr sorun yok gerçekten çok akıcı. Ama en çok hoşuma giden yeniliği pil oldu. Seri1’i her akşam şarja takmak gerekirken seri 3 ise 3 gün kesin gidiyor. Her akşam şarj edilen saat 3 günde bşr şarj edilen bir cihaza döndü. Tasarım zaten aynı, seri 3’ü space grey aldım daha güzel oldu açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok faydalı bilgilerle dolu gayet objektif bir dille anlatmışsınız tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi. Almayı düşünen arkadaşlar için çok yararlı olacaktır.
    Bende kendim açımdan olması gerekenleri sayacak olursam;

    Öncelikle Pil ömrünün daha uzun olması ve buna bağlı olarak uyku takibinin gelmesi.
    Yine Pil ömrü ile alakalı "always on display" (devamlı açık ekran) özelliğinin gelmesi gerekir ki bu piyasadaki bütün muadil cihazlarda mevcut
    Yazılımsal olarak daha detaylı ve güzel fitness takip uygulaması. Örnek seçili kalp atım aralığı içinde spor yapabilme.
    Takvimde önceki ve sonraki ayları görebilme ki bu watchOS 4 olmuş halen yok sebebini çözmüş değilim.
    Sizinde dediğiniz gibi Türkçe sesli yanıt verebilen Siri nin Türkiye ye gelmesi.
    Ve Türk operatörlere bağlı olarak telefonumuz yanımızda yokken bile tanımlı Wifi ağına bağlanarak telefon görümesi yapabilmek ve gelen çağrıları almak.

    Hiçbiri olmayacak şey değil ozaman bu saat oldukça faydalı bir cihaza dönüşecektir.




  • Hocam bu gymatic uygulamasını watch üzerinden tam ayarlayamadım dediğiniz gibi sınavmış mekikmiş nası sayıyor. Hep premium diyip duruyor. Siz ücretli abonelik mi aldınız? Ve diğer kullandığınız aktivite uygulamaları hakkında biraz daha bilgi verir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    Hayir bedava surumu kullaniyorum bende. Saat uzerinden freeform u secin sonra mekik cekin. Ilk basta yaptiginiz egsersizi tanimlamaniz lazim. Ondan mesea 10 tane mekik cektiniz. saate bakin. app size sen bir egsersiz yapiyor gibisin bunu bana ogret diyecek. oradan mekik diye adlandirin yaptiginiz egersizi. (app ingilizce bu arada ingilizce mekik seciceksiniz). Bundan sonra her mekik cektiginizde otomatik olarak saymaya baslicak ve egsersiz sonunda su kadar mekik cektiniz diye soyleyecek. Ayni sey sinav icinde gecerli yada squad. Bayagi bir egsersiz ogretebiliyorsunuz.

    Baska egserzi uygulamalari olarak. Kosu, yurume ve yuzmede kendi app ini kullaniyorum. Gayet basarili bence. Onun disinda Seven diye app var ama ucretli. Ucretsiz kismini yapiyorum arada. 7 dklik egsersiz yaptiriyor.
  • 3 mü 4 mü kararsız kaldım. Çok fark var mı bu fiyata değer mi? Ağırlıklı olarak spor içi boş kullanacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AVUKAT SEMIH A kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer ki sıfır alacaksanız; ne seri 3 2500₺ eder benim gözümde nede seri4 3500₺. Ben sıfır saat almaZdım. Ha ama ben parayı bayılcam diyorsanız ben gider seri4 alırdım, o aradaki 1000₺ farkla seri4’e özel kadranlar, daha geniş ekran, daha ince gövde, daha hızlı işlemci, düşme algılama ve elg cekme gibi özellikler için alırdım. Ama bence gidin ucuz yollu 2. El bi seri 3 saat alın. Piyasa bi sürü temiz 1400-1500’e seri3 var. Ben mart ayında 2.el 1250’ye almıştım vede bozulana yada güncelleme almayana kadar kullanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.