Şimdi Ara

Apple yapay zekada hata yaparsa Nvidia’ya geçilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple yapay zekada hata yaparsa Nvidia’ya geçilebilir
    iPhone 16 serisinden devrimsel özellikler beklenmiyor. Elektrikli otomobil planları süresiz olarak iptal edildi. Yatırımcılar en mutlu dönemlerinde değiller. Apple, alışık olamadığı bir dönemden geçiyor ve şirket üstündeki beklenti giderek artıyor. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, yakın zamanda yatırımcıları yapay zeka ile şaşırtamazsa piyasa değeri açısından Nvidia’nın gerisine düşebilir.



    Nvidia, Apple’ı geçebilir



    Bu yılın başlarında Apple’ın yıl içinde 220 milyon ila 225 milyon adet iPhone ürnitesi sevk edeceği tahmin ediliyordu. Ancak analist Ming-Chi Kuo, daha önceki tahminleri revize ederek şirketin bu yıl yalnızca 200 milyon adede ulaşabileceğine inanıyor. Apple'ın iPhone 16 serisinde piyasaya süreceği söylenen A18 yongasının, iOS 18'in üretken özelliklerini işleyecek yeni bir Neural Engine'e sahip olacağı bildiriliyor. Ancak bunlar çok da devrimsel ve etkileyici şeyler değil.






    Apple'ın haziranda gerçekleştireceği WWDC 2024 kapsamında kendi sohbet robotu Apple GPT’yi göstermesi de bekleniyor. Apple’ın üretken yapay zekayı sonrasında diğer hizmetlerine eklemesi bekleniyor. Ancak Kuo’ya göre Apple’ın gösterdikleri yatırımcıları etkileyemezse piyasa değeri bakımından firmanın Nvidia’ya geçilmesi işten bile değil.



    Apple yapay zekada hata yaparsa Nvidia’ya geçilebilir
    CEO Tim Cook, şimdiye kadar firmanın yapay zeka çalışmaları hakkında çok fazla detay vermedi ancak Apple’ın bu yıl yapay zekada çığır açacağını söyledi. Dolayısıyla firmanın da bu alandaki beklentileri yüksek. Ayrıca Cook, bir süredir bu alanda ciddi paralar harcadıklarını da açıkça söylüyor. Apple’ın açıklamaları umut verici olsa da açıkçası firma Google ve Microsoft gibi rakiplerine yetişmeye çalışıyor.



    Ayrıca Bkz.iPhone 15 vergisi ne kadar? İşte zam sonrası iPhone’lardan alınan vergi miktarı



    Her iki rakip de üretken yapay zekada erkenden konum aldı ve bu sayede Microsoft, dünyanın en değerli şirketi unvanını Apple’dan aldı. Bu arada üretken yapay zekanın donanım tarafındaki ana tedarikçisi Nvidia ise en büyük atılımı yaptı. Firmanın hisseleri bir yıl içinde yüzde 260 artarak rekorlar kırdı. Nvidia halihazırda Apple’ın arkasında dünyanın en değerli üçüncü şirketi ve değeri artmaya devam ediyor. Öte yandan Apple’ın hisseleri düşmeye devam ediyor. An itibariyle Apple’ın piyasa değeri 2,63 trilyon dolar seviyesindeyken Nvidia ise 2.150 trilyon değere sahip.




    Kaynak:https://wccftech.com/apple-may-lose-most-valuable-company-title-if-ai-services-fall-expectations/







  • Umarım gerçekten iddia ettikleri kadar büyük atılımlar yaparlar. Apple'dan kötü bir şey beklemiyorum açıkçası.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nvidia hisseleri uçuşta. Resmen bayram yaşatıyor bana.

  • Bugün Nvidia firmasının 2 trilyon dolar parası olduğu biliniyor.adamların ülkemizi 2 kez satın alacak kadar parası var ya ne kadar acı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1 yıl içinde 7 katı değer artmış nasıl olabilir bu kdar büyük bir firmada böyle bişey :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashris -- 6 Mart 2024; 23:50:07 >
  • Yeni bir dil modelini ve hatta bunun Siri ile entegrasyonunu garanti sayıyorum ben. Geçen aylarda yayınladıkları çalışmalardan yerel olarak çalışan bir dil modeli için mevcut donanımı nasıl kullanabilecekleri konusuna kafa yordukları görülebiliyor. Fakat bu kadar sessizliğin arkasına beklentilerin ötesinde bir şey duyuramazlarsa çok zor durumda kalabilirler.

  • Apple'dan yapay zeka konusunda bir atılım beklemiyorum. Millet sanki OpenAI'ye rakip olacakmış gibi bir beklentiye sokuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu nasıl başlık

  • Apple'ın en büyük avantajları bağlı bir kitlesi olması (zaman kazandırır),devasa bir nakit havuzu,onu farklılaştıran yazılım/donanımı kendi tasarlaması. Yalnız yapay zeka durumunu en iyi okuyup pozisyon alan Microsoft oldu Satya Nadella şirketi resmen tekrar şaha kaldırdı.Ben bir Samsung kullanıcısı olarak döküm tarafında Samsung'un yazılım tarafında Google'ın batmasını /dağılmasını umuyorum bu şekilde geleceği okuyamayan/sırtını aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp yenilikmiş gibi tüketiciye yedirmeye çalışarak dayayan bu sülüklerden kurtuluruz. Kimbilir bunların işgal ettiği/boğduğu bir çok proje belkide bu şekilde hayat bulur tüketici lehine.

  • Apple'ın en önemli ürünü iPhone ancak birkaç senedir dişe dokunur yenilikler bulamıyorlar. Nvidia ise AI sayesinde son sürat yardırıyor,

    bence Apple'ı her türlü geçecek tabloda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.