Şimdi Ara

Apple Zorlu'daki Tamirden Sonra İphone 14 Pro Max SU GEÇİRDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 Senelik kullandığım iPhone 14 Pro max cihazım, Apple Zorluda garantiden ekranın yeşil hata vermesinden dolayı değiştikten sonra cihazım su geçirdi. Cihazı Apple zorluya geri götürdüğümde cihazın içine hiç bakmadan cihazı bana vererek cihaz kadar tamir masrafı çıkardılar. Oraya gittiğimde cihazıma hiçbir müdahale etmedikleri için açılan çalışan cihazım şu an kullanılamıyor. Kendi yaptıkları işçilik hatasından dolayı 1 senelik su geçirmeyen cihazım ekran tamir edildikten sonra 20 gün sonra ufacık yağmurdan dolayı bence ahize kısmından su aldı. Sadece buharlanma vardı ama arkadaşlar müdahale etmedikleri için su geçirdi. Apple Türkiye'den Kıdemli Danışman Alperen Bey tarafından da yardımcı olunmadı. Cihazı kendi hatalarından dolayı kullanıcı hatası gibi göstererek garanti dışı bıraktılar. Konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdım. Sonuçlanınca buradan da bilgilendirme yapacağım.









  • https://support.apple.com/tr-tr/109350

    Sonuç almanız mümkün gözükmüyor hocam bu sitelerinde açıkça belirtilmiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 senedir su geçirmeyen 14 pro max ekran değişimi sonrası 20 gün içinde su geçiriyor ise, hemde çok az suyu ahize gibi bir kısımdan alıyor ise bu sıvı koruma bandı takmadıkları yada ekranı tam oturtmadıkları anlamına geliyor. Ben işçilik hatası yaptıklarını düşünüyorum bilirkişi cihazı gördükten sonra daha net bir bilgi verecektir zaten.

  • Yasinhaski Y kullanıcısına yanıt
    Tamir gören cihazın su gecirmezligi kalmiyor hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Aksine cihazın daha sağlam olduğunu ve su testinden geçtiğini iddia ediyor apple zorlu

  • geçmiş olsun.

  • 8 sene evvel indirimli olunca meraktan 3.000 TL ödeyerek Macbook Pro laptop aldım.

    Ancak bir türlü ısınamadım, işletim sistemi Windows gibi pratik ve kullanışlı değildi.


    Bir gün yemek masası üzerinde kapağı kapalı halde duran Macbook' un başına bir küpa dolusu kaynar çay ile geçeyim derken çayı komple masanın üzerine devirdim.

    Hemen kurulama bezi alıp masaya döndüğümde masa üzerinde biriken kaynar çayın usulca Macbook Pro' nun altına doğru ilerlediğini farkettim.

    Cihazı hemen kaldırıp başka bir yere koydum, bu esnada cihazdan 1-2 damla çay damladı.


    Masayı kuruladıktan sonra cihazı açtığımda herşey normal olduğu halde bir türlü Wifi' ye bağlanmıyordu.

    Sistem ayarlarında Wifi kart görünmüyordu.

    Tamir masrafı çıkarmaktansa kablo ile internete bağlanırım diyerekten Aliexpress' ten yan sanayi ethernet - usb çevirici aldım. Ancak orjinal olmadığı için cihaz tanımıyordu. Benim düşünceme göre sistemi fabrika ayarlarına alsam sorun düzelecekti. Ancak lanet işletim sistemi internet bağlantısı olmadan fabrika ayarına dönmüyordu.


    Apple Center Akasya AVM' ye götürdüm, ücretsiz baktılar ve sıvı temasından anakartın zarar gördüğünü ve komple değişmesi gerektiğini bu nedenle 700 TL masrafı olduğunu söylediler.

    Tamir ettirmedim, cihazı rafa kaldırdım.


    Kısa bir süre sonra ilanda unuttuğum cihaz için genç biri aradı.

    Durumu anlattım ve bana "Abi Almanya' da gerçekleştirilen bir tasarım yarışmasına davet edildim ve bu cihaz bana acilen lazım, masrafın yarısını ben karşılayayım sen bana sat" dedi, vicdan yapıp kabul ettim. Cihazı aynı gün tamire verdim.


    Ertesi gün buluşup cihazı Apple Store Akasya AVM' den beraber teslim aldık. Yalnız genç arkadaşın 50 TL' si çıkışması "Abi sen ver ben sana sonra havale ederim" dedi.

    Cihazı sattım ve bir daha benimle irtibat kurmadı, 50 TL' yi de göndermedi. Ben bir yükten kurtulduğum için sorun etmedim.


    Aradan 5 sene geçti;

    Bir gün Whatsapp' tan tanımadığım bir numara mesaj attı: "Abi tanıdın mı beni?"

    Ben telefon değiştirdiğim için numara kayıtlı değil diye düşünerek "Tanımadım" dedim.

    Kendini tanıttı ve cihazı sattığım genç arkadaş olduğunu anladım.

    Bana "Abi Allah senden razı olsun. Verdiğin cihaz ile yarışmayı kazandım ve Alman vatandaşı oldum. IBAN ver de havale geçeyim 50 TL' yi" dedi.

    Gerek yok dediysem de ısrar edince IBAN verdim ve 50 TL' yi gönderdi...





  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Süper 😎

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Atma ZiyaaaApple Zorlu'daki Tamirden Sonra İphone 14 Pro Max SU GEÇİRDİ Apple Zorlu'daki Tamirden Sonra İphone 14 Pro Max SU GEÇİRDİ  Şaka bir yana çok fazla sıvı temaslarında cihaz açılmalı sıcak su daha kötü çok sıcaksa aşırı ısıdan cihaz alev bile alabilir bi köşeye koyayım kurusun olmaz öyle oksitlenme yapıp cihazı mahvediyor sıvı temasıMacBook iPhone farketmez devreler yanıyor cihaz pert oluyor

  • En çok çekindiğim konuydu. Umurlarında değilmiş kaçak testi apple servisi de olsa. iPhone’larımın pilini değiştirmek için dahi olsa içini açtırmadım hiçbir zaman. Su geçirmezliğini etkileyeceğini düşünüyordum çünkü. Burda apple servis çalışanı konu açmıştı ona sorduğumda; ‘kaçak testi yapıyoruz’ felan diye zırvalıyordu yapmıyorlarmış demek ki. Geçmiş olsun.

    Apple Zorlu'daki Tamirden Sonra İphone 14 Pro Max SU GEÇİRDİ

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157613568

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle hocam bana da yapıyoruz dediler ama külliyen yalan

  • +

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.