Şimdi Ara

appple ipod cep telefonu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimşiiiiiiiiiii bişey sorucam ....ben ipod almayı düşünüyordm ama almıcam apple ipod cep telefonu çıkıyormuş doorumu demicem dooruu neyse acaba nasıı olur yani kullanışlı sağlam olurmu ve ene önemlisi ne kadar olur acaba ...ve ne kadar zaman da düşer bu fiyatarı nezaman çıkar ki bu alet

    tv de gördüm mükremmel gözüküyorrr....


    yer bulamadım siz ayarlayıverin...



  • Evet Apple'ın çıkaracak olan İPhone'un tam olarak ne zaman çıkacak olduğu konusunda yeterli bilgi bulunmuyor aynı şey fiyat içinde geçerli ama müziği kadar kendiside iyi olacaktır bu arada Sony Ericsson K750i hayırlı olsun
  • Cihaz ilk once amerikada satisa sunuluyor 4 ve 8 gb secenekleriyle.Ilk etapta 2 yillik gsm contrat ile 4gb ligi 500 $ 8gb ligi 600 $ olarak fiyatlandirilmis durumda.Amerikadaki contrat abonelikleri nasil bilemiyorum.Ancak Turkiyede fiyati 1000 ytl dan fazla olacak bence. 2007 haziraninda avrupa ulkelerinde satisa sunulmasi bekleniyor.Asya ulkelerinde ise en erken 2007 sonu 2008 basi satista olacagi yonunde internette dolasan bilgiler bu sekilde.

    Acikcasi net bir sey soylemek guc.Ancak Turkiye ye resmi olarak gelme suresi bile en iyi ihtimalle yedi sekiz ayi bulabilecek bu cihazin,nekadar zamanda fiyatinin dusebilecegini kestirmek zor.
  • TR USA nin en iyi müttefiki ve büyük bir pazar. Avrupa ülkelerinden önce TR de çıkar.
  • http://21talks.net/wordpress/wp-content/uploads/2006/03/apple_iphone.jpg

    Apple will launch iPhone, really Mar 21, 2006



    Photo credits

    Apple is preparing to launch iPhone. It was Johnny Chan, a Hong Kong based J.P. Morgan analyst, who killed the rumor. He’s the first to pronounce this set of words: “Apple”, “iPhone”, “Fourth quarter 2006″, “Apple is seeking a electronics manufacturer.” That’s enough to reformulate as: Apple is on the verge to launch its next iPod with phone features, including VoIP. Add to this, two Taiwanese manufacturers, Hon Hai and Green Point Enterprises ― the former was involved in the making of the iPod nano, the later current manufactures iPod plastic cases ― confirmed to be in discussion with Apple for a phone, still according Mr. Chan.

    Last week, Piper Jaffary analyst Gene Munster already spotted some movement form Apple by telling that there was a 75% chance that Apple would release an iPhone in the next 12 months. But this wasn’t that precise as he was speculating on how much Motorola would loose if Apple decided to introduce its VoIP phone. iLounge also reports that Apple will benefit from the new Intel-based Mac’s.

    This is of course a bit too earlier to speculate on the launching price of the VoIP iPod. But since it’s quite easy to do it, several fake VoIP iPod circulate on the Web, each trying to anticipate the next real design. The current photo is also a fake.

    (read, subscription)

    Update, March 28, 2006 ― Taiwan’s BenQ revealed (on purpose?) some more details on Apple plans. iPhone is “definitively coming”, comment a BenQ staffer in a Smarthouse.com.au forum. He also explained that BenQ would not partner Apple because of the rivalry between the two multimedia device manufacturer.


    mükemmel bişey yaaaa...








  • Apple iPhone Geldi

    iPhone

    Steve Jobs MacWorld 2007 konuşmasında uzun süredir beklenilen yeni Apple ürününü açıkladı. Job konuşmasında üç yeni ürün çıkardık dedi:

    1. Dokunmatik kontrollü geniş ekran iPod
    2. Yeni bir cep telefonu
    3. Internet iletişim cihazı

    Üçü bir arada = iPhone. Steve Jobs’un iPhone sunuşunu kısaca özetliyoruz:

    Çok Parmakla Dokunmatik Ekran

    iphone0.jpg

    iPhone plastik düğmeli telefonlara alternatif yeni bir kullanım arayüzüyle geliyor. Apple düğmeleri atıp dev bir dokunmatik ekran koyuyor. Üstelik çok parmakla dokunabileceğiniz patenti alınmış bir düzen. iPhone’da iki parmak hareketiyle farklı ve daha kontrollü işler yapılabiliyor. Bu teknoloji yazılım ve donanım arasında bir arayüz sağlıyor.

    Telefon İşletim Sistemi: OS X

    iphone1.jpg

    iPhone’da OS X çalışıyor. Bu masaüstü kalitesinde uygulama ve ağ yönetimi anlamına geliyor. OS X de kullandığınız her tür medya oynatma ve grafik kalite mevcut. Steve Jobs Alan Kay’in 30 sene önce söylediği bir şeyi hatırlatıyor: “Yazılımda ciddi olan insanlar kendi donanımlarını yapmalılar.”

    Senkronizasyon

    iphone2.jpg

    iPhone iPod gibi bilgisayarla senkronize olabiliyor. Sadece muzik veya video degil, email, notlar, adres defteri, takvim gibi her gün kullanıdığımız verileri de bilgisayarınızla iTunes üzerinden senkronize ediyor.

    Tasarım

    iphone3.jpg

    3.5 inch ekran, 160ppi çözünürlük, 11.6 mm kalınlık, arkada 2 megapiksel kamera, önde sadece bir tane “eve dön” düğmesi. Ayrıca iPhone’da yeni nesil telefonlarda daha sık görmeye başlıyacağımız üç tane algılayıcı gömülü:

    1. Uzaklık algılayıcı: Telefonu kulağınıza götürdüğünüzde ekranı kapatıyor. Hem enerji tasarrufu yapmış oluyor hem de ekrana yüzünüz değdiğinde birşey olmasın diye ekrandaki dokunma algılayıcısı kapanıyor.
    2. Ambiyant ışık algılayıcı: Ortam ışığına göre ekran parlaklığı ayarlanıyor. Yine enerji tasarrufu sağlıyor.
    3. İvme algılayıcı: Telefonu yan çevirdiğinizde “landscape” moduna geçiyor, tüm ekrandaki görüntü de yan dönüyor ve telefonu daha geniş kullanabiliyorsunuz.

    iPod özellikleri

    Klasik iPod özellikleri dışında geniş ekran film izleme ve dokunmatik film kontrolleri hemen dikkat çekiyor. “Tut at” menu kaydırma ise nerdeyse en iyi liste kullanım özelliği.

    Telefon özellikleri

    iphone4.jpg

    iphone5.jpg

    iphone8.jpg

    Steje Jobs “telefon konuşmasının” telefonda en iyi (”killer app”) uygulama olduğunun altını çiziyor. Buna odaklandıklarını ve bu deneyimi en iyi hale getirdiklerini söylüyor. Görsel sesli mesaj sistemiyle sesli mesaji kolayca mp3 gibi dinliyorsunuz, bir oynatıcı mesajin ne kadar uzun oldugunu gosteriyor. Wifi + blueetooth ile artık telefonda Internet var. Kolay konferans konuşma ile cep telefonunda toplantı. Adres defterine kayıt işlemi favorilere ekle kadar kolay hale geliyor. SMS uygulamasında daha bir kişiden daha önce atılmış mesajları bir arada görebiliyoruz. Böylece muhabbet SMS üzerinde chat gibi sürüyor. Dokunmatik klavye. Fotograf yönetimi bir kaç parmak hareketiyle çok kolaylaşıyor. Resimleri kaydırarak geçebiliyorsunuz. İki parmakla fotoğrafları büyütüp küçültüp detaylarına bakabiliyoruz.

    Internet iletişim özellikleri

    iphone6.jpg

    Internetli telefon. Jobs en çok şu dört Internet uygulaması üzerinde duruyor.

    1. Zengin HTML Email: Fotoğraflı zengin text editorü. Ayrıca bir email’deki telefon numarasına tıklayınca direk arıyabiliyorsunuz. Email yazarken klasik email adres tamamlama mevcut. Internet ile telekom burada neredeyse birleşiyor.
    2. Safari Web Browser: Bir adrese gittiğinizde tüm siteyi olduğu gibi görüyorsunuz ancak daha küçük bir şekilde. Telefonu yan çevirince bir anda otomatik site genişliyor ve rahat okunabiliyor. Bir parmak hareketiyle daha da çok yaklaşıp büyük yazılar okuyabiliyorsunuz. Ayrıca Safari’de açılmış siteler arasında yine bir parmak hareketiyle kolayca geçiş yapabiliyorsunuz.
    3. Google Harita: Aradığını harita üzerinde bul ve direk telefon et. Daha önce kaydettiğin yerlere git ve sadece cep telefonunda detaylı uydu görüntüleri al.
    4. Widgetlar: Aynı Mac bilgisayarda olduğu gibi borsa veya havadurumu widgetlar çalışıyor. Hava durumu veya borsa gibi Internet üzerinden çalışan küçük programları telefonda kullanabiliyorsunuz.

    Ayrıca Steve Jobs Yahoo Mail ile ortaklık yaptıklarını ve iPhone alana 3 IMAP Yahoo email verileceğini söyledi. IMAP sunucuda biriktirilebilien email anlamına geliyor.

    Ortaklar

    iPhone için Apple ile iş ortaklığı yapan üç şirketin başkanları kısa konuşmalar yaptı.

    Google CEO Eric Schmidt – Biz artık “birleşmeden birleşebiliyoruz” dedi. (”Merge without merging”). Internet veri servislerinden bahsetti ve dinamik içerik üretici olarak iPhone’u desteklediklerini belirtti.

    Yahoo Co-founder Jerry Yang – iPhone’da Yahoo IMAP email servisi olacağını söyledi.

    Cingular CEO Stan Sigman – Cingular’un diğer bir Amerikan telekom devi ATT ile ortaklığını anons etti ve Apple iPhone’un sadece Cingular ile çalışacağını açıkladı.

    Pazarın Durumu

    iphone7.jpg

    26 Milyon Oyun Konsolu
    94 Milyon Dijial Kamera
    135 Milyon MP3 Çalar
    209 Milyon Kişisel Bilgisayar
    1 Milyar Cep Telefonu

    Dünyada cep telefon pazarı %1′i 10 Milyon telefon demek oluyor. Apple 2008 yılında cep telefonu pazarındaki bu %1 dilime ulaşmayı hedefliyor.

    Ne kadar? Ne zaman?

    iphone9.jpg

    4GB iPhone $499

    2007 Haziran Amerika’da
    2007 Sonbahar Avrupa’da
    2008 Asya’da

    Apple Inc.

    iphone11.jpg

    Bu son ürünle Apple ürünleri Mac, iPod, MacTV, ve iPhone oldu. Mac sebebiyle Apple sadece bilgisayar şirketi olarak algılanıyor. Steve Jobs “ismimizi tekrar düşündük” dedi. “Apple bugüne kadar Apple Computer Inc. olrak biliniyordu. Bundan sonra “computer” atılıyor ve bundan sonra Apple Inc. olarak degiştik” açıklamasını yaptı.

    Sonuç olarak Steve Jobs iPhone için “cebinizdeki hayat!” (”Life in your pocket!”) dedi.

    Peki “cebimizdeki hayat” ne anlamlara gelebilir?

    2007 yılı telefon şirketlerinin ve telekom servis sağlayıcıların savaşına tanıklıkla geçecek gibi gözüküyor. Filler ve Çimen (2000) filmindeki metaforu belki hatırlarsınız, tüketicilere sözde kaliteli hayatlar sunan dev filler tepinirken insanlar bu dünyada kaliteli bir hayatı nasıl sürdürecek bu çok tartışmalı bir durum. Cebimde Internet ne anlama geliyor? Telefonu ben kullanmıyorken telefona Internet üzerinden gelen giden bilgiler nelerdir? Hangi kurallarla çalışıyor? Bu protokolleri kim yaratıyor? Telekom gibi karanlık/kapalı bir sistem ile Internet gibi açık protokollerle çalışan iki ağın birbirine bu kadar yaklaşması ne gibi sonuçlar doğuracaktır?

    * Resimler Apple ürün tanıtım web sitesinden ve orada yayınlanan Steve Jobs’un Keynote konuşma videosundan alınmıştır.

    This entry was posted on Wednesday, January 10th, 2007 at 3:39 pm and is filed under süreç, teknoloji, ekonomi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
    “Apple iPhone Geldi” (Bir Yorum)

    1. Turker Says:
    January 11th, 2007 at 8:56 pm

    “Life in your pocket!”, ne kadar da guzel secilmis etkileyici bir slogan. “Kucul de cebime gir” diye bir tabirimiz vardir ya, gitgide hayati da kucultup cebimize sokmaya calisiyoruz.

    Cok guzel ve onemli, tartisilmasi gereken sorular sormussunuz.

    “Telekom gibi karanlık/kapalı bir sistem ile Internet gibi açık protokollerle çalışan iki ağın birbirine bu kadar yaklaşması ne gibi sonuçlar doğuracaktır?”

    Bana oyle geliyor ki, telecom endustrisi, muzik endustrisinin icinde bulundugu ve henuz bir turlu tam cozume kavusturamadigi degisimin icinde. Bu yakinlasma farkli platformlarda duzeni sarsan teknolojik unsurlarin bir araya gelmesi dolayisi ile buyuk onem tasiyor. Piril piril aydinlik, ucsuz bucaksiz internette verinin Wi-fi (ayrica wimax), voip gibi unsurlari klasik duzendeki telekomu tehdit ediyor.

    Kisa vadede cikacak sonuclar yine muzikteki DRM mantigina dayanacaktir kanimca. Buyuk sirketler aralarinda anlasirlar, kapatirlar sistemi, kendi kaliteli servislerini saglarlar ve boylece yeni gelen aydinlik sistemi kendi karanliklari icine alirlar. Dunya para saydigimiz bir araci ve icindeki veriyi ozgurce kullanamayiz.

    Ama nedir? “Hayatimiz cebimizdedir”. Olay Yilin Insani tartismasindaki kontrol mevzusu aslinda. Sozde kontrol ile hayatimiz cebimizde ama karanlik ve kapali dedigimiz sistemin cizdigi sinirlar icerisinde.


    http://www.dugumkume.org/apple-iphone-geldi/


    benb böle arkada arkaya mesaj attım ama sorun olmas demi..düzenlemeyi bulamadım da..resimler herşeyi anlatıyor..




  • hey Allahım yarabbim, donanımhaber ne yazıkki çoluk çocugun mekanı oldu..(sözüm topici acan kisiye)
  • hadi ya.

    siz yaşımızı bilmeden nasıl yorum yapaliyorsunuz ki...

    böleleride var işte..




  • En fazla 15 yaşındasın, yazdıgın yazıyı tekrar tekrar okudum, yaşının ufak olması önemli mi degil tabii ki, ancak buraya gelipte lay lay laaay diyerek sorular sorarsan, mesajlar yazarsan, ben de bundan rahatsız olurum...

    quote:

    Orjinalden alıntı: serenay

    şimşiiiiiiiiiii bişey sorucam ....ben ipod almayı düşünüyordm ama almıcam apple ipod cep telefonu çıkıyormuş doorumu demicem dooruu neyse acaba nasıı olur yani kullanışlı sağlam olurmu ve ene önemlisi ne kadar olur acaba ...ve ne kadar zaman da düşer bu fiyatarı nezaman çıkar ki bu alet

    tv de gördüm mükremmel gözüküyorrr....


    yer bulamadım siz ayarlayıverin...

  • bu tel güzel ama tuş yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: izmirli mert

    bu tel güzel ama tuş yok


    o zaman sen de parmak basarsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeLLaT_1905 -- 13 Ocak 2007; 18:52:07 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CeLLaT_1905

    quote:

    Orjinalden alıntı: izmirli mert

    bu tel güzel ama tuş yok


    o zaman sen de parmak basarsın






  • keisnlikle mükemmel bişi olck ama fiat konusu biras düşündürücü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sky__walker

    En fazla 15 yaşındasın, yazdıgın yazıyı tekrar tekrar okudum, yaşının ufak olması önemli mi degil tabii ki, ancak buraya gelipte lay lay laaay diyerek sorular sorarsan, mesajlar yazarsan, ben de bundan rahatsız olurum...

    quote:

    Orjinalden alıntı: serenay

    şimşiiiiiiiiiii bişey sorucam ....ben ipod almayı düşünüyordm ama almıcam apple ipod cep telefonu çıkıyormuş doorumu demicem dooruu neyse acaba nasıı olur yani kullanışlı sağlam olurmu ve ene önemlisi ne kadar olur acaba ...ve ne kadar zaman da düşer bu fiyatarı nezaman çıkar ki bu alet

    tv de gördüm mükremmel gözüküyorrr....


    yer bulamadım siz ayarlayıverin...





    haır 16 yaşındayım bu bir ne varmış soru soruşumda siz karışamassınız bu iki bazı iyi niyetli yardım sever arkadaşlar ne güsel cevap vermişler sizde cevap vermeyi düşünebildiniz bu da 3..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: CeLLaT_1905

    quote:

    Orjinalden alıntı: izmirli mert

    bu tel güzel ama tuş yok


    o zaman sen de parmak basarsın

    barış abi yine patlattın espriyi yaw
  • çıktı şimdi
  • Hortlatmaktaki amaç nedir anlamadım? (2007'de açılmış konu)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.