Şimdi Ara

Araba alırken yaşadığım olumsuz deneyimim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • münzevii M kullanıcısına yanıt

    Nerde o günler. Denk geldi bugün Dallas Texas’ta 2017 model Honda Civic Sedan LX 7998$ ilk arabamı alacağım nasıl sizce yazmış birde. Bizde dandik motorlu Clio 29000 dolar.

    Araba alırken yaşadığım olumsuz deneyimim


    Araba alırken yaşadığım olumsuz deneyimim


    Araba alırken yaşadığım olumsuz deneyimim


    Araba alırken yaşadığım olumsuz deneyimim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 11 Nisan 2024; 11:23:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eski araçlar için hem eksper hem iyi bir tanıdık motor ustasına gitmek gerektiğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım 98 model araba alıyorsun, 26 yaşında. ne ekspertizi ne boyası :)

    O arabayı ne kadar yaptırırsan yaptır 2-3 ayda bir arıza çıkaracak ve yaptıracaksın.

  • daswagen kullanıcısına yanıt
    Araba alırken yaşadığım olumsuz deneyimimGokhan Unveryoutube
    Herkese iyi seyirler, arcınızı ya da herhangi bişeyinizin satarken çok dikkatli olun lütfen. Çünkü çok gergin bir durum. :) BEĞENENLER YORUM VE TAKİP LÜTFEN. instagram burası https://www.instagram.com/gokhanunver/?hl=tr
    https://www.youtube.com/watch?v=yDVBuomxrBw
  • O araçta motor ve şanzıman kontrolü yapıp alacaksınız. Alt takım bozmaz istese dağa taşa çıksın. Boya filan bakacak adam o araçlara direk bakmasın. Millet araç eski diye spreyle kendisi boyuyor.

    Araba işi şanstır. Ben arada görmeden alır yikatıp satarım. Benim öyle isim çoktur. Bazısı yikamacida musteri bulur bazısı sokakta iken. O yaşta arabaya asla iyi demem. Mal bu iyice baktır al ben gerisini bilmem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk arabamı alırken ismini vermeyeyim meşhur bir expertiz firmasının PLATİN PAKETİNİ satın aldım. Noter devir bedelinin 5 katını expere ödedim. (verdiğim paraya halen acıyorum) Yaptırdım falan filan içime sinsin diye sanayide 2 ustaya götürdüm 100'ewr lira bakma parası aldılar. 2 ustaya 200 lira para verdim 5bin tllik experden daha eksik bir şey söylemediler. Bana da ders oldu bir daha 2.el araba alırsam önce anladığım kadarıyla kendim sonra da ustalara baktıracam. Bu experlerin çoğu çakal olmuş. Havadan para kazanıyorlar cidden. Ülkede her sektör soygun düzeneği gibi kuruluyor. Milyonluk araç almadıktan sonra çokta gerek yok expere sanayideki ustalar işini görür. Yine o yoklukta verdiğim paraya canım sıkıldı. ah ah

  • souledge S kullanıcısına yanıt

    Google yorumları aldatıcı oluyor. 3 sene önce araç alırken bulunan muhit evime uzaktı. O yüzden araç sahibinin oturduğu muhitteki experlerin Google yorumları en çok ve iyi olanına ve skoru yüksek olana gittim. Ayrıca kurumsal marka bayiliği olan biryerdi. Hiç memnun kalmadım. Adamın boyalı dediği iki parcayi bulamadı. Buralar boyalı olması lazım usta dedim. Exper kağıdına boyasız yazdım, satarken sıkıntı yaşamazsın falan gibisinden deli saçması cümleler kurdular. Tiplerde, konuşmalarda tam barzo tiplerdi. Ayrıca parayı ilk verdik. Sonra sıkıntı oluyor falan dediler.


    Biryer daha vardı. Orası da ismi butik biryerdi. Deli gibi yorum vardı. Sonra öğrendim. Konu komşu, akraba, çevre esnaflar. Herkesin telefonlarını alıp alıp dükkanlarına iyi yorum yapıyorlarmış. Bunu çok yapan yer var. Google yorumları da yalan oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke r19 u almadan önce napmalıyım diye konu açsaydın. Buradakilerin yüzde 99 u sanayiden bir motor ustasına baktır , motor şanzımanda sıkıntı yoksa al kullan diyecekti. Sana Exper fikrini veren uyanık arkadaşı tokatlaman lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    İyi usta motor + kaportadan anlayabilir. Bir bakışta sesinden motoru, görerek de kaportayı anlayan nice ustalar var. Eksperlerde anlamayan çok koftici var. Arkadaşın darbesiz aracına darbeli demişti eksper. Bir keresinde ustayım diye geçinen bir arkadaş yüzünden kazık yemiştim. İki müşterim vardı servisçi ikisine de birer müşteri ziyareti yaptığımda ikisi de araban darbeli demişlerdi ve öyle çıkmıştı. Motoru da beğenmediler, o da doğruydu. Anlayan anlıyor yani. Golf’ümü sattığım adam motoru dinledi, kaputu bile açtırmadı. Kaportada sıfır darbe olduğunu da anladı. Sürmek bile istemedi. Bak dedim bagajı açayım gör stepnesi bile kullanılmadı, ona da bakmadı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

    yorum satın alan da çok ama belli oluyor, kötü yorum oldu mu locationu değiştiriyorlar ve aynı isimle ya da harf değiştirerek aynı konuma ekliyorlar.

  • Experler genellikle boya, değişen ve kazaya bakıyor. Yürüyen aksam ve motordan anlamayan çok var. Bi nevi göz kontrolü yapıyorlar sadece. Bu yüzden eski model araçları değişene veya boyasına bakmaktan ziyade motor ustasına göstermekte fayda var.

    geçtiğimiz ay Dynobile araç götürdük. Yeni araçlara dyno testine sokmayi tavsiye etmiyorlar. Bunun yerine sadece alıcı ve exper görevlisi 10-15 dakikalık tecrübe seyahatine çıkıyorlar. Görevli Yokuşta dur kalk testi, dip gaz, vites geçişi vb hususlara baktı. Muhtemelen sizin aracın modelinde bir araç gelse dyno testine sokarlardı. Her experin yoğurt yiyisi farklı olabiliyor. Şahsen ben dynobilden çok memnun kaldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 12 Nisan 2024; 8:49:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef en başta hata yapmışsın. O yaşta arabanın değisenine boyasına bakılmaz. Motoru sağlıklı mı, düzgün yürüyor mu ona bakılır. Ülkede herkes değişen boya diye kafayı sıyırdığı için yakında Toroslarda bile değişen boya soracaklar. Eski araba alıyorsan önemli olan motordur. Gerisi boş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gördüm ki forumda takılanların kalitesi gerçekten yerlerde ve hepsi alım satım uzmanıymış


    Ben yinede yazayım arabayı satın alırken emsallerinden fazla fiyata aldım sebebi boya değişen ve motor temizliği iyi denilmesiydi bu yüzdende ekspere götüreyim oda baksın garanti olsun dedim gittiğim ilçedeki ( google yorumu bi tık fazla olan ve genelde olumlu olan) ekspertize götürdüm ve o sebeple baktırıp aldım

    yani özellike boyasız olsun demedik.


    yinede Belirteyim çok bilmiş arkadaşlar aracı sattım ve alan şahıs kapısında reno özel servisi yazan ustaya götürdü adam baktı etti sonra bunu götürüp ekspertize göstermeniz lazım dedi..


    size göre yani ne ekspertize götürelim ne motor ustasına götürelim o zaman bu durumda ustaya götürsek ve konuyu öyle açsak burdakiler ekspere götürülmeden araba mı alınır diye yorum yazardı eminim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 17 Nisan 2024; 19:43:45 >




  • Türkiye'de ikinci el arac almayın diye çok söyledim hemen galericiler şikayet edip bu konuları kaoattiriyor o nedenle zaten Millet başka forumlara gitti buradan ama ben kaldım milletin dolandirilmasina engel olmaya çalışıyorum. Ulkede hukuk sıkıntılı savcı hakim asayiş hepsi sıkıntılı anca 3-5 işini yapan olursa haberlereb cıkıyor zaten

    İkinci el araçta km ile oynamaktan tut motor nosunu silip taksi motoru bile atman çok kolay zaten .
    E blok çatlak tıkayıcı lar var bor katkısı vs var yani bunlarla araba 15-20 bin km daha idare edebiliyor yani 200-300 bin TL harcama riskin var en az . Normal olarak diğer masraflarda 1-2 yil icinde 100 de öyle harcarsin trigerdi , amortisördu vs yani zaten sıfır araba parası harcadın ve eskimesindenndolayi daha çok harcamaya devam edersin sanayide rezil olamaya devam edersin hatta sağlam yerleride bozarlar artık burası Türkiye standartları böyle yani dolandiricilik artık normal hale geldi otomobil sektöründe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.