Şimdi Ara

Araba kullanırken ayağa kramp girmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hız limitleyici kullanın çok faydalı olur. hız sabitleyci gibi ama limitleyeni

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Yoğun ağır vasıta trafiği olan bir güzergah olduğu için sürekli olarak bir şeritte gitmek mümkün değil ne yazık ki. Limitleyici bu sebeple sıkıntı yaratabilir gibi geliyor. Oturma pozisyonu baştan düzenledim (pek bir şey değişmedi gerçi ama küçük dokunuşlar oldu) bir de frene basarken ayak topuğunu yerden keserek kullanmaya çalışacağım. Ha bir de maden suyu takviyesi deneyeceğim 🤦‍♂️🤦‍♂️

    Bir de yokuş aşağı inerken olan hızlanma arabanın motoru yerine yer çekimi nedeniyle olduğu için ya benim ya aracın bir şekilde fren yapması gerekiyor. Bu araçta ACC olmadığı için kendi kendine fren yapamıyor. Hız limitleme gaz pedalını iptal ediyor (kickdown ile devreden çıkıyor) ama frenle işi yok.

  • Hocam spor/egzersiz yapmıyorsanız en azından youtube dan aletsiz yapılabilecek bacak antrenmanlarına bakın veya 5lik su bidonu ile vs çalışın derim ama yerinzde olsam bunlardan önce emin olmak adına bi doktora görünürdüm. Araç ile de alakalı olabilir bazı araçların pedal konumları berbat oluyor hatta sırf o yüzden zamanında clio yerine başka araç tercih etmiştik.
  • Bahsettiğiniz bu kas ağrısı sebebi ile iş arkadaşım aracını satmıştı.


    Doktor tavsiyesi ile fren pedalı yukarıdan sarkan değil, tabandan çıkan türde araç almak zorunda kalmıştı.

  • Bugün işten dönerken bir sorun yaşamadım!! Evvela frene basma tekniğini değiştirdim (topuğu yere koymadım), koltuk ayarını düzelttim ve mineral eksikliği olabilir diye maden suyu içtim yol esnasında. Bir hafta böyle devam edip gözlemleyeceğim. Sonra sorun olmazsa maden suyunu denklemden çıkarıp bir de öyle deneyeceğim.

    Verilen hareket önerilerini de doktor yeğenime sorayım o da yap derse onları da yaparım. Her şeye rağmen sorun devam ederse uzman doktora giderim artık.

    Öneride bulunan herkese teşekkür ederim
  • Otomatik alın kafanız rahat olsun hocam
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Tahminimce gaz fren pedalı karışmasın diye, zira fren yerine gaza bastı olayları dikkat edin genelde otomatik araçlarda oluyor, hatta bazı kadın şöförler iki ayak kullanıyorlar o daha da riskli.
  • Hayat temponuz nasıl bilmiyorum ama yeterince dinlenememiş de olabilirsiniz.
    Benzer bir durum bir kere benim de başıma gelmişti. Yetiştirmemiz gereken bir iş sebebiyle günlük uyku sürem 3-4 saate inmişti ve taksi şoförü gibi her gün yaklaşık 400 km yol yapıyordum İstanbul içerisinde. Araç da uzun süredir kullandığım bir araçtı. Yani oturuş pozisyonumun sebep olacağını düşünmüyorum. 10. Günün sonunda yorgunluktan olsa gerek gece vakti eve dönerken sağ ayağıma kramp girdi. Şanslı olduğum nokta TEM Gaziosmanpaşa sapağının oradaydım ve zorla yavaşlayıp emniyet şeridinde durarak yarım saat dinlendim. Sonrasında böyle bir yoğunluk ve uykusuzluk yaşamadım tekrar. Kramp girmesiyle de karşılaşmadım. Ama sol ayağımı geliştirdim ve şu anda özellikle otomatik araçlarda her iki ayağımla da araç kullanabiliyorum. Size de tavsiye ederim.
  • Fren pedalı yüksek ve pedalın çalışma mesafesi uzun araçlarda bana da oluyor bu durum. Kendi görüşüme gore tamamen aracın kalitesiyle ilgili. Kaliteli araçların hiç birinde bu sorunu yaşamadım. Bazı üreticiler maliyetten kısmak için çok uğraşmıyorlar.

  • Sodayla vs çözülecek işler değil bunlar.
    Geçen sene bacağımda damar tıkanıklığı oldu. İlk zamanlar ufaktan kramp gibi başladı. sallamadım. Ortopediye gittim ilaç verdi. Baktı geçmiyor. Sinir uzmanına yolladı. Oda benlik değil dedi. Kalp damara yönlendirdi. O arada 2ay geçti. En son doktora bacağımı kessinler de kurtulayım diye gittim. O derece...
    Üstüne basıp yürüyemiyorum, oturamıyorum, anca yükseğe uzatıp uzanın biraz rahat ediyordum.

    Birşeylerin başlangıcındayken vakit kaybetmeden teşhisinizi koydurun bir doktora.
    Kalp damara gözükmenizde fayda var.

    Araba modeliyle alakası yok bu işin. Ha frene basma şekliniz değişince ağrı azalıyordur ama o ağrı yine var olacak. Bence hiç ihmal etmeyin. 2 ay umursamadım. Sonrasında ne çektiğimi ben biliyorum.
    Aynı şey olmayabilir ama sağlık konusunun ihmale gelmediğini yaşayıp öğrendim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.