Şimdi Ara

Araba kullanmayı öğrenmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ehliyetim var ama araç kullanamıyorum. Daha önce babam öğretmeye çalışmıştı. Biraz sert davrandığı için öğrenmekten vazgeçtim. Fazla da hevesim yoktu zaten. Artık araç sürmek istiyorum 38 yaşındayım. En büyük sorunum debriyaj-vites olayı hala kafamda oturamadım. Çevrenizde oldu mu hiç umutsuz vaka olarak görülüp bu araç süremez denilen kişilerin araba kullanmasını öğrenmesi?




  • düzgün bir eğitmenden eğitim alın. manuel çok dert oluyorsa otomatik araç alın. eğitim sonucunda ayna kontrolünü kavrayamazsanız da araç sürmeyin geriye çok bir şey kalmıyor

  • araba kullanma hevesini artırmaya bak. heves, bol tekrar, her gün kullan. elbet öğrenirsin. araba kullanırken zevk alırsan çok daha hızlı, çok daha iyi öğrenirsin. korkma, araba senden korksun.  

  • Abim de 18'inde ehliyet alıp 35 yaşında kullanmaya başladı babamın sert tavrı yüzünden  O otomatik araba aldı rahat etti.


    Manuel için de aslında çok basit. Gözünüzde büyütmeyin hocam. Ben ehliyet alır almaz geceleri çıkmaya başlamıştım sıkça. Trafik olmayan yerlerde vites deniyordum dur kalk vs. Bir yerde dan ediyor tamam diyorsun çözdüm vitesi  Sadece pratik yapmak lazım o da çok uzun sürmüyor vites için. Gerisi zaten hep tecrübe. 20 yılllık şöför bile hergün bir tecrübe ediniyor..

  • Otomatik vites araç kullanın, öğrenmeye de gerek kalmasın. Direksiyon hakimiyeti yeterli.
  • Bence öncelikle güzel bi eğitmenden eğitim al.manueli öğrenirsin.araç sürmek zevkli ama tehlikeli.mümkün mertebe yoldaki araç ve insanların aptal olduklarını asla unutma.heran herşeyi yapabilirler.

    Mesela sağda durmuş bir araç varsa,seninde solun müsaitse sol şeride geç, dannn diye o durmuş araçtaki aptal kapısını açabiliyor yola atlayabiliyor.
  • Dizel bir araçla öğrenmeye bak. Gaza hiç dokunmadan debriyajı hafifçe bırakarak aracı götürebilirsiniz. Aslında tüm olay kavrama noktasını öğrenmekten geçiyor. Ayağınızı debriyajdan yavaşça çekin ve aracın en fazla titrediği yerde freni de bırakın. İlerleyecektir. İşte o nokta hem aracı sıfırdan kaldıracağınız nokta, hem de vites geçişleri yapacağınız nokta. İyi bir eğitmen kolayca öğretebilir, kolay gelsin.

  • Hiç uğraşma otomatik birşeyler al kullan hocam. Bu saatten sonra manuel öldü zaten. 3-4 seneye hiçbir modelde manuel vites diye bişey görmeyeceğiz. Bu sebepten manuel öğrencem diye kendini paralamana gerek yok. Otomatik arabayı sürmek de çocuk oyuncağı zaten. 100-200 km sürdükten sonra alışırsıniz.
  • SAY10 kullanıcısına yanıt

    yokuşta ard arda 20 kere arabayı stop ettiren gördüm ben. acemi için en büyük sıkıntı manuel vites.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.