Şimdi Ara

Araba ne zaman stop eder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
16.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,
    Araç kullanımı ile ilgili bir kaç sorum olacak. Kıyaslama yaparak sorucam ki daha iyi anlaşılsın.
    1-) araba viteste iken stop etmeden en fazla ne kadar yavaslayabilir?
    -ben ehliyet almaya daha yenice hak kazandım ama kursta iken bu sorduğum soruya deneme fırsatı bulamıyorsun. Rutin sinavi geçmek için yapman gereken şeyleri yapıyorsun. Bu yüzden ben mesela dönerken vites 2de hep hızlı dönmeye çalışırım. Mesela vites 2de veya 1de iken Farkeder mi çok bimiyilorum, arabaya stop etmeden en fazla ne kadar yavaş bir hale getirebiliriz. (ayağımız debriyajda değil) yani mesela arabayi ilk debriyajla kaldırdığımız ki hareket yavasligi kadar yavaslasak stop eder mi? Dar sokaklarda bazen dönerken çok çok yavaş dönüyoruz mesela oralarda vites 2 veya 1 debriyaja basmadan dönmemiz de bir sakınca var mı araba durur mu?
    2-) arabayı sarsma ile ilgili bir durum. Vites artırırken debriyaj kavrama noktasına gelince gaza hafiften yüklenmeye başlayınca normal bir şekilde yol alıyorum. Ama vites düşürünce mesela 3ten 2ye veya 1e incem vitesi attım debriyaji yine yavaşça çekiyorum tam kavrama noktasında bırakınca biraz sarsılıyor. Orada da yine hafif gaza basma işlemini yapıyorum acaba ondan mı kaynaklanıyor yoksa hızı makul bir seviyeye indirmeden debriyaj dan ayağımı çektiğim için mi?
    3-)arkadaşlar bu sorum hızlı kalkis için. Arkadaşlar debriyaj dan ayağımızı hızlıca cekersek araba istop eder tamam. Ama ben ilk kalkis ta mesela kırmızı ışıkta durdum yeşil yandı tekrar kalkicam önce yavaşça debriyajla hareket ettirip sonra hafif gaz filan derken arkamdan korna sesleri filan gırla gidiyor. Sınavda yine aynısı oldu stop ettiriyordum az kalsın. Daha hızlı kalkmak için ayağımı hemen kavrama noktasına getirip gaza bassam sonra çeksem araba stop eder mi? Yani hızlıca kavrama noktasına getirdiğim için. Veya siz hızlıca nasıl kaldırıyorsunuz arabayı?
    4-)dördüncü ve son sorum : yarım debriyaj olayı tam olarak nedir ve nerelerde kullanılır? Yarım debriyaj ayağını kavrama noktasında tutmak mıdır? Yokuşta kalkarken yaptığımız gibi. Dönerken falan mı kullanılır ya da hızlı kalkarken? Yoksa ben yanlış mı biliyorum doğrusu nedir ve nerelerde kullanılır?
    -arkadaşlar temel şeyleri yapıyorum. Arabam da yok etrafımda da pek yok. Ama bu tarz şeyleri tam kavrayamadim. Hani ben arabayı stop ettirmem belki ama bu incelikleri bilmeden de kendimi halkıyla ehliyet almaya hak kazanmış görmüyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ehliyetimi yeni aldım ve bu soruların cevabını bende merak ediyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac 2. Viteste rölantide düz bir yolda belirli hızda ilerleyebilir. Yani frene basmadığın sürece kolay kolay stop etmeZ düz bri zeminde. Ama frene basıp debriyaja basmazsan devir rölantiyi zorlamaya başladığı an (titrer araç ) stop etme eğilimine düşer.



    2. Sorun ise aslında normal bir durum ancak vites düşürürken ara gaz verip devrini ayarlarsan sarsılmadan düşürme gerçekleştirebilirsin.



    3. İse yaptığın hareketler uzun vadede pratikleşiyor ve farkına bile varmadan aynı hateketleri hızlıca yapıyorsun. Pratiksiz hızlı kalkıcam diye bence uğraşma kontrolünü kaybedebilirsin, heyecan yapıp öndekine vurabilirsin. Vs vs. Arkada korna çalanlarıda takma çalsın dursun. Ralli pilotu veya ambulans sürücüsü değilsin trafikte.



    4. Yarım debriyaj dik bir yokuşta kalkmak için kullanılır genelde.( patinaja düşmeyi engellemek için ). Buda yine ileride pratikleşicek bir olay.





    Unutmadan virajları dönerken sol ayağınla debriyaja bas öyle yavaşlasın araç ( düz bir yerde ise) duruma göre fren yapıp gaz verebilirsin.



    Panik yapma sakin ol. İsteyen korna çalaın isteyen sellektör atsın sen kurallara uy gerisi zamanla pratikleşicek olaylar.



    Ben uno da öğrenmiştim sürmeyi araç gaz vermeden kıpırdamıyordu bile. Nerdeyse ilk haftalarda her kalkıştan 10 kez stop ediyodum. Ama sonradan alışınca farkına bile varmıyorsun. Tamamen pratikte bitiyor olay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3. için çalışman lazım. rampada kavrama noktasını gecikmeden hızlı bulup hafif gaz ile kalkarsın. ışık trafik harici bol bol çalış. ışık olmazsa sen kavramayla uğraşırken 3 araba fark yersin trafiğin akışı bozulur. düzde ise kavrama noktası çok önemli değil, ayağını debriyajdan yavaşça çekip kavramayı bulur gibi olduğunda o sırada beklemeden gaza dokun. ama abanma ki öndeki vurmayasın.

    bir de ilk gaza basıp sonra ayağını debriyajdan kaldıranlar var ben bunu kullanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 29 Mart 2017; 11:21:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.