Şimdi Ara

Araba normal giderken balata sesi gibi ötüyor (Şahin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar.

    Şimdi benim şöyle bir sorunum var: Hani balatalar bitince frene bastığınızda viiyyk diye öter ya. Benim araba normal giderken de ötüyor böyle. Neden yapar bunu?


    Bir de ara sıra da sanki altta metal birşey başka bir metale çarpıyormuş gibi tır tır tır diye ses geliyor kalkarken falan. Seslerin kaynağını bulamıyorum. ARaç 95 Şahin bu arada.



  • Fren disklerin yamulmuş. Tornacıda diskleri traşlatabilirsin ama pek sağlıklı olmaz, sen yeni disk al. Fren balataları da yamuk diske göre geometri aldığından balataları da değiştiriver, zaten ucuz.

    Arabanın altından gelen tırrr tırrr ses için net bir şey diyemem. Görüp incelemek lazım. Ustayla beraber deneme sürüşü yapın, o sesi ustaya dinlet.

    Güncelleme: Fren merkezini baktırmayı da unutma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 13 Eylül 2011; 22:26:44 >
  • 93 doğan slx var bende,benimde arabanın altından ses geliyor.şaftta bi boşluk var.3. vitesle arabayı kaldırmaya çalış BOM edip altta bomba patlamış gibi oluyor :D veya 2 vitese at deviri çok düşür 1000rpm felan gaza hızlı hızlı bas çek bas çek hissedersin bi boşluk olduğunu.Gİttiği yere kadar kullanıcam.Artık ne kadar masraf çıkar bilemem.
  • Sevgili arkadaşlar aranıza yeni katıldım o yüzden sorunların tarihi biraz eskimiş ama araç altından gelen sorunlarınız şaftdan kaynaklanıyor şaft ıstavroz dedigimiz aksamın bilyeleri dagılmış gibi görünüyor anlattıgınıza göre fazla bir masraf degil ama daha fazla sorun çıkarmadan degiştirin derim işçilikle beraber 100 tl civarında olur.
  • SA arkadaşlar benm aracım basık doğan slx arabaya 2 veya 3 kişi oturunca altan şaftan geldigini tahmin ediyorum bi sürtünme gibi bi ses geliyo be kalkarken gaza abandıdıgında tak tak dıye vuruyo sızce bu nedendır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: savas1910

    SA arkadaşlar benm aracım basık doğan slx arabaya 2 veya 3 kişi oturunca altan şaftan geldigini tahmin ediyorum bi sürtünme gibi bi ses geliyo be kalkarken gaza abandıdıgında tak tak dıye vuruyo sızce bu nedendır

    ARABA BASTIĞIN İÇİN ALT TAKIMLARI GÖTÜRMÜŞSÜN BENCE YÜKSELT NORMAL SEVIYEDE KULLAN ARACI YENIMI ALDIN?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.