Şimdi Ara

Araba Satışında Plakanın Verilmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,


    Umarım konuyu doğru yere açıyorumdur. Sorum şu ki;


    Elimde 33 plaka bir Peugeot var. Arabayı satıcam lakin plakayı vermek istemiyorum. Anladığım kadarıyla Noterde plaka değişecek denilip trafikte de 33 Plakayı üzerime almak için ödeme yapmam gerekecek.

    Ben işim sebebiyle Ankara'da ikamet ediyorum. Yeni alacağım araç büyük ihtimal 06 plaka olacak ama o ayırdığım 33 Plaka ile değiştirme planım var. Benim sorunum burada başlıyor. Bir kaç başlıkta ve yerde ikamet adresi dışında bir plakayı (araç satısından sonra değiştirilerek yeni alınacak plakadan bahsediliyor) almanın mümkün olmadığı söyleniyor. Ben plakası sökülerek yeni alacağım 2. el bir araca ayırttığım 33 plakayı tanımlatmak için gerçekten Mersinde mi ikamet ediyor olmam lazım? Plaka TC'ye zimmetleniyor diye biliyorum trafiğe ödeme yapıldıktan sonra. İkamet şartı biraz saçma geldi ama bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?









  • İkamet dışı yeni plaka tahsisi yaptırmazsınız. 33 plakayı almak için ya ikametinizi oraya aldırmanız gerekir ya da yeni alacağınız aracı mersin'de ikamet eden birisi üzerine istediğiniz plaka ile alıp sonradan kendinize satış yaptırmanız gerekir. Ya da 06 olarak alırsınız, mersin'e satış yapar 33'e çevirirsiniz sonra da tekrar kendi adınıza alır ve eski plakayla devam edersiniz. Maddi manevi olarak en düşük maliyet ikameti mersin'e almakla çözülür.

  • ya da dert etmeyin ne verirlerse alın. ben hep oyle yapıyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.