Şimdi Ara

Araba vites aralıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternetten de araştırma yaptım ama düzgün bir şey bulamadım. Herkes farklı hızlarda ya da devirde tavsiyeler veriyor. 1 ve 2.viteste araba bağırıyor ama üst viteslerde çok bağırmıyor.
    Arabayı bağırtmak iyi bir şey mi?
    Yoksa bağırmadan geçirirsek erken vites değiştirip zarar verir miyiz?
    Linea 1.3 90hp dizel kullanıyorum. Tork eğrisini falan da bulamadım internette.
    Manuelde vites nasıl değiştirilmeli?



  • Vites düşerken genelde rastgele takıyorum.örneğin 40 ile 2ye takabiliyorum bunların bir zararı olur mu?
  • Aslında vites değiştirme alışkanlığı sürücünün aracını ve motorun tepkisini zaman içinde öğrenmesi ile kendiliğinden gelişir. Yani dediğiniz gibi şu devirde şu vitese geç şu hızda bu viteste sür demek pek doğru değildir.
    Bilinmesi gereken şu olabilir ama;
    Aracınız en iyi tork değerini verdiği tepe devir. Bu devrin üzerine çıkmak hem yakıt sarfiyatı hem de güç anlamında olumsuz sonuç verir. Yüksek devir ise gerektiğinde kullanılabilecek bir ayrıntı olarak kalmalı, Redline dedikleri uyarının anlamı uzun süre bu devir aralığında aracı kullanmayın demek olduğundan, riski göz ardı edilemez.
    Doğru vites, doğru devir meselesi aracın gaz pedalına canlı tepki verebildiği en düşük devir ve en yüksek viteste kullanma durumu olarak tanımlanırsa yanlış olmaz.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Hocam siz hangi aracı kullanmaktasınız? Hangi aralıkları kullanmaktasınız?
  • Aracım 1.5 dizel Captur, 1500-200 devir civarı kullanırım aracı.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    2000 devir üstünde vites değiştiriyorsunuz o zaman? Genelde 2000-3000 arası kullanılır algısı çok yalnış o zaman. Özellikle dizellerde bu aralık aşağıya iniyor galiba.
  • 2000 - 3000 arası kullanılan benzinli araçlardır. Dizelde tork daha düşük devirlerde üretilir o sebeple yüksek devir cansızdır ve gereksiz sarfiyat demektir. Benzinli araçlarda tork daha üst devirlerde zirveye çıkar.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Benim aracım 3500 devirde maximum beygire ulaşıyor. Düz bir yolda giderken beygir, torktan daha önemli değil mi? Araba daha performanslı gitmez mi?
  • Beygir aracın son hızını, tork ise çekiş gücünü belirler. İki kavram üzerine yapılmış açıklamaları çalışmaları incelemek gerekir. Konunun uzmanı değilim ama sarfiyat ve verimli çalışma durumu beygir değil tork eğrisine bağlıdır. Ayrıntılı bilen denk gelirse daha iyi açıklar.
  • 1.3 multijet motor son derece dayanıklı, torku hissettiren ödüllü bir motortur. Halihazırda 2008 model Albea sole araç kullanmaktayız.

    Dizel motorun bağırması motora asla bir zarar vermez. Dizel motorlar güç üretmek üzere tasarlanmış motorlardır ve benzinli motorlara göre üzerlerine yük almaya ve zorlu kullanılmaya çok daha elverişlidirler. Tır ve kamyonlar tonlarca yüke rağmen uzun yokuşları bu safi güç sayesinde zırlanarak da olsa çıkarlar.

    Performanslı kullanımda vitesi üst devirde yani motor biraz bağırırken değiştirebilirsin. Sakin kullanımda da normal vites devrinde biraz hızlanarak değiştirirsin. Araba zaten sürücüyle konuşur, vitesi yükseltirmisin abi der, yada vitesi düşür de rahatlayayım, gidemiyoz vak der. Tabi 30 yıldır araç kullanan biri olarak söylüyorum bunları, belli bir deneyimle oluşan şeyler.
  • pelstina kullanıcısına yanıt
    Vites düşürken nasıl ayarlıyorsunuz vitesi hocam? Araba sesinden tam bir şey anlayamayız. Mecbur hıza göre mi oluyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.