Şimdi Ara

Arabada su yokken kullanilmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar sabah arabayi calistirdim bi 10km gittim .Arabayi calistirdigimdan bu yana hararet gostergesi hep yuksekteydi.Sonra eve gelip fani calistirip sicak hava uflemesini rolantide calismasini bekledim ki hararet düşsün.Fan sicak uflemiyordu sonra da arabadan beyaz dumanlar cikmaya basladi kaputu bir actim aracta hortum yarilmis ve suyu bosaltmis.Hemen hortumu tamir edip su ekledim.Araci sogutup tekrardan surdum hararet düştü herhangi bir problem yoktu surusunde.Arkadaslar simdi 2 sorum var.10 km susuz yol gidip 5-10 dk da rolantide araba calisti muhtemelen bu sekilde conta yanmis midir.?İkinci olarak da bu hortum neden yarildi ? Eskimesinden mi yoksa baska sebep olabilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yanmamistir bir seferden bisey olmaz eskimistir sertlesip yarilmistir hortum benim 86 r9 da hararet yapmisti hava almis radyator delikti degistirip yeni taktim bir sorunu yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byburaq67 B kullanıcısına yanıt
    Hararet olması gerekenden yüksek olduğu halde 10 km kullanmaya devam mı ettiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Araci calistirip 10 km surdum surerken hararet gostergesi yukseldi onu takip ettim hararet kirmiziyi hic gecmedi ama cok yakindi rolantide de harareti indirmeye biraz calistim kaloriferi acip ama inmedi kaputtan beyaz duman cikmaya basladi sonra olayi anladim ama bu surec zarfinda zarar vermismiyimdir onu merak ediyorum

    Arabada su yokken kullanilmasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava soğuk belki yırtmıştır. Yazın başıma benzeri geldi. Suyun motora girdiği yerde demir boru çürümüş delinmiş. Önce hararet lambası yandı.(gösterge maalesef yok) Sonra klimayı sıcağa çevirdim. Sıcak da üflemiyordu. Dedim su gitmiş. Su ekledim alttan dökülüyordu. Sonra deliği gördüm. Boru değişti sorun yok. Benim araç Accent Era normalde yeşil inorganik antifriz kullanılması lazım. Kırmızı konmuş. Borunun delinme sebebi oydu. Conta yakması ile ilgili testler var. Mesela CS test alıp deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt

    Valla hararet göstergesi kirmiziyi gecmemisti ama eski araç tabi hararet göstergesine guvenebilir miyiz bilmiyorum ben en iyisi conta testi yapayım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No problem dostum. Araç bir de dizelse çok geç ısınacağı için hiçbir şey olmaz 10 dakikada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 22 Ocak 2024; 2:17:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 sene evvel 2 arabam vardı, biri efsanevi 2000 model Volvo S40 1.9 T4 + LPG idi ve çok memnundum.

    Ama paraya ihtiyaç hasıl olunca satmak zorunda kaldım ve hemen istediğim fiyata satabildim.


    Diğer araç ev halkının kullandığı 2006 model Colt 1.5 Dizel otomatik araç idi, tam bir baş belasıydı sürekli vites arızası verirdi, zaman zaman yolda bırakırdı.

    Aracı galeriden almıştım ama km düşürüldüğünü daha sonra şanzuman ustası farketmişti ve davası devam ediyordu.

    Bu araçta bir gün selde kaldı ve perte çıkarıldı. Allah' tan kaskodan biraz eksikte olsa parasını alabilmiştik.


    Bir anda arabasız kalmıştım ve bunun üzerine bir gün ben işteyken tesadüfen çocuğun havale geçirdiğini öğrendim ve apar topar yaya halde eve dönmek zorunda kalınca araba almamın şart olduğunu farkettim.


    Yine bir galeriden 2000 model Passat 1.6 otomatik-LPG aracı satın aldım. Araç 250 bin km' yi devirmişti ama diri görünüyordu ve efsaneni passat konforu vardı.

    Bu aracın zamanla su eksiltme problemleri başladı ama bir türlü neden eksilttiğini bulamadılar.

    Düzenli olarak eksilen suyu tamamlayıp idare ediyordum bunun haricinde sorunu yoktu.


    Bir gün hararet ışığı göz kırpmaya başladı ama araçta her hangi bir sorun veya su eksilmesi göremedim. Elektriksel problem diye düşünerek bu halde kullanmaya devam ettim.

    Şehir dışına ailecek 1500 km yol yaptığımızda bile bu ışık daima göz kırpıyordu ama araçta en küçük bir arıza alameti yoktu.


    Nihayetinde bakım zamanı gelince tanıdık ustaya götürdüm ve yanan hararet ikaz ışığından bahsettim.

    Usta kontrol ettiğinde "Sen bu aracı susuz kullanmışsız" deyip bana genleşme kabını gösterdi ve zerre su yoktu.

    Motoru indirdi ve devir daim pompası hizasından blok çatlağını gördü. Kaynak yaptırdı ve sadece 40 TL kaynak parasını benden aldı.


    Daha sonra sorunun genleşme kabının kapağından kaynaklandığını başka bir usta farketmişti, yeni ve orjinal kapak alınca su eksiltme sorunu da kalmadı...





  • eski araçlardaki gostergeler de cok doğru calısmıyor. belki sizin hararet kırmızıyı hayli geçti ama gösterge göstermedi.

  • sıfırdan aldığım şahin'de dumanlar çıkınca farketmiştim motorun susuzluktan hararet yaptığını. daha önceki araçlarımda hep kontrol ederdim ama bunu sıfırdan aldığım için hiç su eksiltmiyordu ve artık unutmuştum oraya bakmayı, malesef eski araçlarda sesli uyarı da yok. araba yağ saçmaya başladı ondan sonra. neyse, düzgün bir yere gitmedim sanırım, o yüzden rektefiye de para etmedi, sattım gitti. ha belki rektefiye de gerekmiyordu, başka birşeydi sorun. rektefiyeden sonra ordan yağ kaçırıyor, burdan yağ kaçırıyor dedi başka servisler de, o da para etmedi.

  • byburaq67 B kullanıcısına yanıt

    Benim 86 broadway da hararet yapmisti ayni sekil en iyisi takip et ve motor sicakken biri gaza bassin genlesme kabina bak baloncuk cikacak mi ? Egzozdan beyaz duman atma vs anlarsin. Bu skoda favoritler komple aluminyum blok hararete yatkin ve cok zayif araclar yanmis olma ihtimali yuksek.


    Sirf bu sebepten favorit,rover ve lada yi eleyip broadway aldim komple celik dokum hararet yapsada kafam rahat.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Aluminyum bloklar ısı transferi konusunda daha başarılıdır. Zaten döküm blok kullanan hemen hemen yok gibi birşey.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun ustaya goturdum radyatör hortumuna aracin suyuna vs bakti kurtarmissin conta yanmadan dedi.Kis sogugu falan derken kurtardik.Gerçekten dikkat edilmesi gereken seyler.Eski arabalara binmek zorunda kaliyoruz her an her sey olabilir gozuyle bakiyorum.Devirdaim bozar fan acmaz radyatör tikanir bitmez derdi. Hararet basit ama onemli bir konu. Favoritlerin de en büyük sıkıntısı.Kisin kolay kolay olacagini düşünmüyorum da yazin birdaha bi bakim yapacagiz bakalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeteri derecede antiftiz varsa yaz sıcağından kolay kolay hararet yapmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.