Şimdi Ara

Arabadan dışarı çöp atan insanlar (!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
10.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sehir icinde cok fazla denk gelmiyorum ama ozellikle uzun yol yaparken cok denk geldigim ve sinirlerimi hoplatan bir durum.

    Bugun uzun yoldan geldim ve yolda en az 3-4 kere sahit oldum. Sehirler arasi yolda, ondeki aracla 100-120 km hizlarda gidiyoruz, bir bakiyorum camlar aralaniyor ve arabada ne kadar cop varsa (kola sisesi, pecete, sigara pakedi vs.) hepsi yol kenarina dogru firlatiliyor ve hicbir sey yokmus gibi camlar kapatilip yola devam ediliyor. Bahsettigim arabalar land rover’dan tutun, e kasa mercedes, range rover’a kadar her turlu araba olabiliyor. Hani gelir arttikca gorgu, dogayi koruma bilinci falan artar diyecegim ama yok luks araclarda da durum ayni. Yahu bir kutu kola tenekesi dogada kac yilda cozunebiliyor haberi var mi acaba bunlarin? Ya da su sisesi? Dogayi kirletirken nasil bu kadar acimasiz olabiliyoruz? Ustelik sehirer arasi yolda, dag bayir bir yerdeyiz. Yani o atilan kola sisesi belki 70-80 yil oralarda duracak... O arabanla elbet bir benzinlige gireceksin, koy çöpünü kapi icine, durdugun yerde atarsin be insan (!) evladi.

    Forumda boyle insanlar var mi yok mu bilmiyorum ama boyle bir durumla karsilastiginida tepkiniz ne oluyor merak ettim. Ben bazen selektor yaparak arkadan sovuyorum ama derdimi anlatabiliyor muyum emin degilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilish_ -- 26 Temmuz 2018; 23:4:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu iş zenginliğe, fakirliğe, üniversite okumaya filan hiçbir şeye bakmıyor. sadece ahlak meselesi.

    Arabasından dışarı çöp atan adam hem çevreyi kirletiyor. hem çoluğuna çocuğuna kötü örnek oluyor hem de sağında solunda arkasında seyreden arabalardaki çoluğa çocuğa da kötü örnek oluyor. resmen kul hakkına girmiş oluyor.
  • Geçen gün arkadaşlarla bursaya gittik gezdik geldik. Yalovadan çıktığımızda bi çöp poşeti ayarladık araba içinde tüm çöpümüzü oraya koyduk geri dönünce de poşeti direk çöp kutusuna attık. İnsanda beyin olmadıktan sonra böyle şeyler düşünemiyorlar direk dışarı fırlatıyorlar maalesef. Lüks araçlarda görgü ve hoşgörü daha düşük maalesef. Dünya onların etrafında dönüyor, yola çöpte atar kırmızıdan da geçer hiç kimseye yol da vermez o kadar para verip almış arabayı dünya onun artık (!)
  • sadece izmarit atıyorum onda da arabanın küllüğü yok.Çok özür dilerim çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı
  • Bittik abi bittik medeniyet adina ne varsa kalmadi bizde. Sifiriz yani insanlik konusunda



    1 cop poseti yap uzun yola cikarken benzinlikten rica et 1 poset versinler



    Yani bunu akil etmek zorsa rapor alsinlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben öylelerini görünce şunu yapmak istiyorum kafamda ama olmuyor tabi

    https://youtu.be/mAXknRKNDXk

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabamin ici copluk gibi valla sirf cevreyi kirletmeyim diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların bir başkalaşım versiyonu da seyir halinde kapı açarak yere tükürenler.Genelde taksici-minubusculer.

    Hayır yani bu kafa yapısına gelmek için bir insan neler yaşamış olabilir ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lüks araba olunca içindeki eğitimli insandır diye düşünüyorum ama öyle olmuyor her zaman. Geçen gün şehir içinde son model E Mercedes geçti önümden, sunroof açılmış üç tane üç beş yaşlarında çocuk dışarı çıkmış sağa sola el sallıyor, üstelik hızı da düşük değil aracın.

    Ne insanlar! var dedim. Biz çocuk ön koltuğa oturmasın aman diyoruz kaza falan olur öndeki çocuk çok tehlikeli bir duruma düşer. Adamlar sunroof açmış çocukları sarkıtıp eğleniyor. Elleri dışarıda olan o çocuklar yukarı tırmanarak düşebilir de ama düşünen kim!.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • He bir de ışıkta M kasa gemi gibi Bmw nin camını açıp içtiği sigaranın külünü dışarı silkeleyen kro tip vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celal_55

    sadece izmarit atıyorum onda da arabanın küllüğü yok.Çok özür dilerim çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı
    Mazeret değil, araç için küllük satılıyor.
  • Aynı dertten muzdaribiz. Malesef medeniyet seviyemiz yerlerde. Bunun okulla falanda bir alakası yok üniversite okuyanımızda böyle hatta akademisyenlerde böyle. Çevreyi düşünen o kadar az insan var ki. Toplumun büyük bir bölümü çevreyi kirletmede yarışıyor adeta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para ve medeniyet her zaman doğru orantılı değil malesef...



    Sigara içen arkadaşlar çok uygun fiyatlı araç küllükleri var onlardan edinin lütfen...



    Diğer çevreyi çok düşünen arkadaşlara da mesajım babanız temizlemiyor yolları... Yaptığınız kul hakkı... Allahın size verdiği beyni lütfen kullanın... Yazık doğaya ve çevreye...



    Çöp atanlara Kamera ile cayır cuyur ceza yazılsın ve tespit edilip kamu cezası ile çöp toplatılsın...

    Otoyollarda ve şehir içi güvenlik şeridini kullanan sivri zekalılara kamera sistemi ile ceza yazılsın...

    Sağa ve sola dönüşlerdeki ışıklarda en öne geçip kes atmaya çalışan arkadaşlara fırsat verilmesin...



    Kasislerden geçerken tampona dayayıp sellektör/korna yapan, sollamayı tamamlarken aynı şekilde sellektör/korna yapanların kornası ve sellektörü sökülsün...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çoğu zır cahil tuvalletten sonra ellerini bile yıkamadan çıkan tipler kendine bakmayan adamlardan çevreye duyarlı olmasını beklemek aşırı hayalcilik

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an tatildeyiz,sürekli yer değiştiriyoruz,dağ bayır geziyoruz.inanın bagaj ve kapı içleri çöp dolu.kahvaltıdan sonra inip temizleyecem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahile gidiyorum her yer çöp, kampa gidiyorum her yer çöp, yolda gidiyorum araçlardan çöp atılıyor.... Uyarıyoruz yumruk yumruğa geliyoruz, sorsak hepsi Müslüman. Müslümanlığı sadece Cumaya gitmek, oruç tutmak olarak gören insanlar oldukça maalesef bir adım ileri gidemeyiz.
  • Araba da çöp biriktirenlere duyurulur ;

    Leke veya koku yapma ihtimali olan her türlü sıvı içeceği veya kutusunu araç içinde muhafaza ederken ekstra dikkatli olun yoksa örnek olarak vişne suyu lekesi krem döşemeden çıkmayabiliyor.

    Veya ayran veya süt kutularının tamamen bittiğinden emin olun dibinde kalan ufak bir bölüm döküldüğünde arabayı seyyar mandıraya çevirebiliyor. Bu sebeple servis sizden tek satılmayan kadife paspaslar için 900TL talep edebiliyor. Detaylı temizlik, Ozonlama, Koku giderme gibi işlemlere bayılan paraları daha söylemedim bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniuye

    Aynı dertten muzdaribiz. Malesef medeniyet seviyemiz yerlerde. Bunun okulla falanda bir alakası yok üniversite okuyanımızda böyle hatta akademisyenlerde böyle. Çevreyi düşünen o kadar az insan var ki. Toplumun büyük bir bölümü çevreyi kirletmede yarışıyor adeta.
    Anadolu insanı hala yerleşik düzene geçmeyi beceremediği, genlerinde göçebeliği taşıdığı için; bu gün buradayım yarın yokum mantığı ile bulunduğu yeri pisleyip gitmekte sakınca görmez. Her daim piknik yerlerinin görüntüsü meydanda iken, bu davranışlar beni şaşırtmıyor, yapanı gördüğümde işte bir görgüsüz hödük de burada doğaya imzasını atıyor düşüncesini oluşturuyor.

    Kanaatim odur ki bu tip insanlar medenileşmeyi köklerine ihanet olarak gördüğünden kendini düzeltmeyi istemiyor. Anadolu'dan Avrupa'ya göçmen işçi olarak gidip de hala oraya intibak etmemekte direnen insanlar da bunun başka bir versiyonu...




  • elinde-arabasında çöp taşıyarak çöp kovası arayan insan eğitimli insandır.
  • Bu iş zenginliğe, fakirliğe, üniversite okumaya filan hiçbir şeye bakmıyor. sadece ahlak meselesi.

    Arabasından dışarı çöp atan adam hem çevreyi kirletiyor. hem çoluğuna çocuğuna kötü örnek oluyor hem de sağında solunda arkasında seyreden arabalardaki çoluğa çocuğa da kötü örnek oluyor. resmen kul hakkına girmiş oluyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.