Şimdi Ara

ARABALARIMIZDAN KURTULUP MOTOR MU ALSAK? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
2.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa


    quote:

    Orijinalden alıntı: 75hp

    o değil de şöyle şehiriçi kullanılacak bir elektrikli küçük otomobil yapılsa da alsak. maruti, vivio, twingo boyutlarında... ne güzel olur

    Japonlar seneler evvel yapmış

     ARABALARIMIZDAN KURTULUP MOTOR MU ALSAK?


    13 tane +m olsada versem




  • Öncelikle motorsiklete 5 ay önce metro - metrobüs - köprü trafiği olaylarından bıktığım için başladım.. Önce honda kursuna gittim 2 günlük .. Baktım bu iş oluyor. Kıyafetleri araştırmaya başladım. Bu arada youtubedan kaza videolarını inceledim yok dedim bu iş olmaz. Sonra dur yav birde otomobil kazalarına bakıyım dedim. Ve motor gene iyiymiş dedim. Ben aşırı terleyende bir insanımdır pek sıcağa gelemem fakat güvenlik diyim geçen 4 ay boyunca çizmemi , deri montumu kaskımı giydim . Durmadığınız sürece sıcaklık rahatsız etmiyor emin olabilirsiniz.

    İstanbul anlatılandandan daha iyi geldi bana çoğu emniyet şeridi kullanan araç yol veriyor ..trafiktede sivil araçlar sağoldun yol açıyorlar ben şahsen şaşırdım. Eğer öküz gibi bağıran bir egzosunuz varsa küfürde ederler yolda vermezler, super sport tipi araçlarda da bak şu p.ç e diyip gene gıcıklık yapabiliyorlar.

    Bu arada arkaya bir çanta atarsınız bagajınız da olur. Motorsiklet ayrı bir zevktir. olur yada olmaz demegen eğitimine gidin. Honda-gispark falan. ona göre kararınızı verin derim. gidip 7-8 lt yakan motor almazsınız. Ben duke390 kullanıyorum 3lt yakıyor. yağmurdada öğle donunuza kadar ıslanmazsınız merak etmeyin. Tulum şeklinde yağmurluklar var elbisenizin üzerine giyebiliyorsunuz.

    Motor alanların asıl sorunu yağmurda ıslandım veya çok yakıyor değildir. Yav keşke kapalı otoparkım olsadır :) motoru nerde yıkabilirimdir :) Kim oynadı bunun düğmeleriyledir:)




  • Uzaktan akrabam motorsiklet ile şehiriçinde eşiyle birlikte giderken kendileri görmeyen bir aracın düşük hızlarda çarpması ile kaza yapmışlar. Eşi iki aydır yatıyor sağ kolu kırık. Basit bir hızda kaza ile kol kırılıyor. Videodaki gibi kullanılsa her halde parçalarımızı toplarlar
  • Öyle belli bir hızdan sonra motor kazasında bulunabilen parçalar toplanır. Otomobil kazalarında zaten toplu olarak bir poşetlik yere sıkışık olur vücut.. veya otobüsteyken içinden demir çubuk geçiverir. duraktayken ablanın biri fren yerine gaza basar herkezi biçer.

    Motorsiklet kullanırken benim gördüğüm durum şudur , başkalarının seni görmediğini düşünerek hareket et. Kurallara uy. Bırak kuryeci veya fastfoodcu çocuk ge.sin gitsin yanında kırmızıda sen yapma. Geçen kırmızı yanmış durdum bilmemne lahmacun yazan motor geldi geçti yanımdan birde KFC geçti .. Yanımdaki araç kornaya bastı baktım adam yapıyor. neyse geçtik yeşil yandı. İlerde keşmekeş trafik en soldan dalıyım dicem araç var, dıt korna gene aynı adam çekti burnu kenara geçtim gittim. O ışıkta geçsen ve ilerde o adama denk gelsen yok vermeyi bırak hafif dokundursa kendince haklı.

    iş yerindeyiz binanın arka tarafında olmamıza rağmen ön yoldan motorun biri basmış geçiyor.inliyor etraf. Ofisteki insanların yüzünden ettikleri bed dualar okunuyor zaten.


    hemen istatistiklere geçelim;

    Ülkemiz karayolu ağında 2013 yılında toplam 1 207 354 adet trafik kazası meydana gelmiş. Ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına karışan toplam 251 729 taşıtın %50,3’ü otomobil, %16,2’si motosiklet, %16,1’i kamyonet, %5,7’si kamyon %3,2’si minibüs, %2,9’u otobüs ve %5,6’sı diğer taşıtlardan oluşmuş.

    Birde kaza yapma oranı var tabi.. Toplam 9.283.923 otomobilin %1,4 ü (126.738) , 219.885 otobüsün % 3,3 ü(7.230) ,421.848 minibüsün %1,9 u(8.157), 755.950 kamyonun % 1,9 u ( 14.260) , 2.933.050 kamyonetin %1,4 (40.648) veee 2.722.826 motosikletin %1,5 i (40.699) ...


    veriler buradan..




  • volcano2K kullanıcısına yanıt
    Arkadaş sırtı destekli bir montla motor kullanmakta ve durduğunda ilk işi o montu sırtından atmak oluyor. Resmen şapır şapır terliyor. Etraflıca düşünüce araba gerçekten büyük rahatlık.
  • 6 aydır motosiklet kullanıyorum çok memnunum. aracımı bile sattırdı bana.
  • Motosiklet bambaşka bir dünya gezmek neymiş insana öğretir özgürlük neymiş gösterir çok sıkı bir otomobil sever olan ben bile arabayı ikinci plana atmış duruyorum 125cc bir commuter alıp camiaya katılıyorum bu ay içerisinde.
  • aslında düşünüyorum hem ucuz hem az yakıyor hem aile yok motor un ehliyeti ni almak kolay iş. bu sene istanbul da karda yağmadı 1 sene daha havalar böyle giderse neden olmasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaTaDoR

    Arkadaş sırtı destekli bir montla motor kullanmakta ve durduğunda ilk işi o montu sırtından atmak oluyor. Resmen şapır şapır terliyor. Etraflıca düşünüce araba gerçekten büyük rahatlık.

    Bu dediğini sabah işe giderken etraflıca düşündüm. ataşehirden mecidiyeköye 25dk.da gidiyorum o yüzden çok düşünme fırsatım olmadı fakat bu sabah 1. köprü yolunu kullanan 4 tekerli araç kullanıcılarının eminim etraflıca düşünecek bayağı bir vakitleri olmuştur.

    Terleme olayına gelince kendi aracında klimalı rahat yolculuk yapabilir herkes tabii. Ben ev-iş arabayla gitsem kaybedeceğim vakit , yakıt parası birde iş yerinde otopark sorunu ücretlerini düşünüp zaten arabayla gitmiyordum.. Metro metrobüs ve tabana kuvvet üçlemesinde ise daha çok terlediğimi söyleyebilirim ha bu arada yürü terle soğuk metroya bin.. in yürü terle soğuk metrobüse bin in yürü terle buz gibi ofise gir arasında hasta olma ihtimali daha yüksek.. metrobüste klima altına denk gelip sırtı boynu tutulanlarıda az görmedik.. Milletin kokusu ile terli tshirtü ile bitişik gitmekte ayrı bir sorun..


    birde ek yapıyım yukardaki araca atıfta bulunarak ben şu araca bayılıyorum..

     ARABALARIMIZDAN KURTULUP MOTOR MU ALSAK?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcano2K -- 1 Eylül 2014; 14:34:02 >




  • korkmasam alacagım bı motor. Ama otomobıl suruculerıne guvenemıyorum.

    Motora gram kadar ılgım yok ama bu devırde bu ulkede motorsıklete bınmek bence sart.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Aynen, içim bi fena oldu herifi ne zman cavlatcaklar diye :(
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.