Şimdi Ara

Arabamla kaza yaptım, şimdi ne olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, geçenlerde yeni araba almıştım, bugün malesef kaza yaptım ve aksilikler üstüste bindi sayesinde.
    Polis galiba beni suçlu buldu 10mt falan fren izin var ana yolda giderken tali yoldan tofaş kartal çıktı ve sinyaline çarptım, kartalın sadece sinyal kırıldı tampon eğrildi, benim ise sağ ön far, sağ sis, sinyal, kaput kağıt gibi katlandı, tamponda falan eziklik var. kartal burnunu çıkardı yolun ortasına kadar geldi ben frene basmama rağmen duramadım ve kıramadım direksiyonu girdim, 60-70km hızımdı sanırsam 3. vitese atıyordum. burada polis beni suçlu gösterdi büyük ihtimal tutanak tuttular, yarın sigortacınıza gideceksiniz dediler, şimdi ne olacak beni mi suçlu buldular, bulsalar bu hasarları kim ödeyecek, beni suçlu bulurlarsa karşıyı da mı ben ödeyeceğim, her ikiside suçlu gibi bir durum olur mu? yani kafamda bir sürü sorun var,
    Allah kimsenin başına en ufak bir şey vermesin gerçekten çok zormuş.







  • bana da aynısı olmuştu, yeni yağmur başlamıştı, hafif yokuş bir yoldan aşağı iniyorum yokuşun sonunda da ışıklar vardı. bende viteste frene basmadan iniyorum, birden bi palio kafasını çıkardı yandan, selektör, korna durmadı çıktı, frene asıldım ancak yeni yağmur yağdığı için araç durmadı tabi, bende ön kapı ve çamurluktan çarptım.( flash vardı o zaman bende) benim far, sinyal kırıldı, kaput gerildi, açılmıyordu ancak eğik yoktu. çamurluk çok hafif eğilmişti.

    palionun kapı çamurluk içine göçtü, kapısı zor açılıyordu. ustamı çağırdım, baktı dedi 100 ytl civarı tutar, adamlarla baya bi tartıştık, sonra 100 ytl aldım, verdim ustama, anahtarı da verdim. ertesi gün kapıya çekti arabayı birşey olmamış gibi.

    100 ytl almayıp polis çağırsaydık, polisi bekleyecektik , hem ceza yiyecektik, hem rapor yazılacaktı falan filan birsürü uğraşacaktık.. kısa sürede çözdük aramızda.


    sana tavsiyem polis rapor tutarken bak, kime ne yazıyo, sonra biraz muhabbet et adamla , çünkü o raporda yazdığı çok önemli




  • farla sinyal 80 ytl tuttu, kaportacı akrabamız vardı 200 ytl de o aldı, bakalım nasıl olacak araba
    polise gitmedim adamla konuşacağım vazgeçme gibi bir seçeneğimiz var mı? tamam biz anlaştık şikayetten gibi.
  • polisin raporu sigortada işe yarıyor olmalı, cezanız filan varsa ödedikten sonra , ölüm, yaralama , şikayet... filan yoksa polisle ilişkiniz kalmıyor diye biliyorum.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin.

    Suçlu siz bile olsanız Trafik sigortanız karşı tarafın hasarını öder. yanlış bilmiyorsam 8000 YTL`ye kadar olan kısmını sigorta ödüyor. Sizinde kaskonuz varsa kendi hasarınızı kaskoya ödetirsiniz. Eğer suçlu karşı tarafsa bu sefer onun sigortası sizin hasarınızı öder. Çokta kafanıza takmayın. Anlaşma yolu bence riskli. Parayı alamamak veya masrafı karşılamama riski var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desevigne -- 9 Ekim 2007; 16:47:35 >
  • çok büyük geçmiş olsun.yeni aldım demişsiniz.ama arkadaşında dediği gibi cana geleceğine eğer gelecekse mala gelsin.allah beterinden korusun
  • Anayoldan giden herhangi bir durumda yanyoldan aniden girene çarparsa herzaman yan yoldan gireni suçlu bulurlar,anayoldan gidenin hızı fazlaysa da ceza oranını %80 yanyoldan gelene %20 anayoldan gelene verirler.
  • kasko ve trafik sigortan varsa anlaşma faln yapmanıza gerek yok suclu olsanızda olmasızda hasarınız karsılanacak zabıt tutturduktan sonra sorun yok,trafik sigortanız karsı tarafın aracının hasarını karsılar kaskoda sizin aracın hasarını
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.