Şimdi Ara

Arabanın el freni çekili vitezde bırakılmış park halindeyken kontakt çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,
    Bu konuda ilk defa yazdigimdan ve bu kadar zengin icerikli alt basliklar bulundugundan forumda nereye yazacagimi bilemedim. O nedenle aklima ilk genel kisma yazmak geldi.
    Sorum su; Arabami el frendi cekili ve geri viteze takili sekilde yokus asagi bir noktada park etmistim. Saatler sonra arabaya bindigimda vitezde kaldigini unuttugumdan kontagi normal kosullardaki gibi (debraja basmaksizin) calistirdim. Haliyle arac yerinden hafiften vitezin yonununde etkisiyle geriye dogru hoplayip sicrayip stop etti. Sonra normal bir sekilde calistirip devam ettim.

    Bu hareket acaba arabaya zarar vermis midir ? Surekli yapilan bir hata degil, ayda yilda bir onu da merak ettigim icin sormak istedim.

    Tesekkurler



  • 1 kereden birşey olmaz.
  • bugün öyle bir hata yaptım birşey olmadı
  • arada olur öyle birşey olmaz. yanlız aracı çalıştırmadan debriyaja basmakta fayda var. marş motorunun yükünü oldukça azaltmış olursunuz. hemde viteste kalma gibi bir durum olmaz.
  • bilmeden arada bir yapmandan dolayı bişi olmaz... marş motoruna çok fazla yük bindiği için zarar vermen kaçınılmaz.. biraz daha dikkatli davranmanda yarar var.. marş normal bir şekilde basıyorsa şu anda bişi olmamıştır
  • Aracı çalıştırırken debriyaja basmayı alışkınlık haline getirin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: /Bulut\

    Aracı çalıştırırken debriyaja basmayı alışkınlık haline getirin.


    +1
  • en kötü ihtimal volan diş kırar,motor-şanzıman kulağı kopar,şanzıman senkromeçi gider v.s. bişe olmamıştır..garip birtakım mekanik sesler kulağına ilişti mi?
    ben işyerimin L300ünü bilerek gideceğim yönünü vitesine takıp ,el frenini indirip,debriyaja basmadan marş yapıp tek hamlede(debriyaj vites uğraşmadan) hareketli hale geçiriyordum; onda çift akü ve fena kuvvetli bi marş motoru vardı,evde denemeyin
    bu aynı hareketi dci kangooda yaptım o daha geç ve nazlanarak ;hem çalışıp hem hareketli hale geçiyordu..
    aynı şekilde 2. veya 3. viteste debriyaja basmadan frenleyip durursanız;kontak,vites,el freni,debriyaj dörtlüsüyle uğraşmadan sabitliyorsunuz arabayı sonra ver elini sanayi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 26 Temmuz 2010; 23:50:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: /Bulut\

    Aracı çalıştırırken debriyaja basmayı alışkınlık haline getirin.


    aynen. ilk çalıştırmadaki sarsıntı da azalıyor bu şekilde.
  • Aynısını acemilik döneminde yapmıştım, boşa aldım sanıyordum çalıştırmadan ancak almamışım vites 1 deyken bir bastım marşa yarım metre ilerledi araç seke dura.Normalde parkettiğim yerde önümde araba olur ancak o gün ters tarafa parketmiştim, şans eseri durduk yere bir araca bindirmekten kurtuldum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.