Şimdi Ara

Arabanin rolantide titremesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
84.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahir287

    Konuya bir miktar ara verilmiş ama sıkıntıyı bir türlü çözemedim.

    öncelikle aracım 2004 focus 1.6 coll otm. ve brc marka lpg var üzerinde.

    6-7 ya önce sanki fren pedalının altında ayağıma bir şey vuruyormuş gibi geliyordu ama çok hafif olduğu çin pek önemsememiştim. bu vurmalar giderek arttı. 2 ay önce aracı bakıma götürdüm sabahtan aracı bıraktım. bakımdan sonrada bi test sürüşü yapmasını istedim sorunu anlaması için ama araç o gün testte ustadan korktu yapmadı.

    daha sonra kendim aracı benzine alarak denedim ve benzinde yapmıyordu. bu sebeple aracı lpg'ciye götürdüm. enjektörden dediler değiştirdik. sorun devam etti enjektör soketini değiştirdik. sorun devam etti buji ve buji kablolarını değiştirdik. başka bir bobin denedik o da olmadı hava emiş için bir t boru vardı onu değiştirdik ama sorunu bir türlü çözemedik. bu saydıklarımı bir seferde yapmadık tabi en az 5-6 sefer sanayinin yolunu tutdum. sorunu hala çözemedim. şu an bu teklemeler hat safaya ulaştı. rolantide de sürüş halinde de sıkıntı devam ediyor. özellikle yokuş çıkarken v.s hava vuruyo gibi bi ses geliyor. ve bazen araç bu teklemeden kaynaklanırken birden kendisini ileriye de atabiliyor yani sanki devir yükselince rahatlıyor gibi oluyor. bu arada motor arıza ışığı devamlı yanıyor ama, yoldayken bazen yanıp yanıp sönüyor.

    Emin olamadım ama sanki benzinde de çok az yapıyo, hissettiriyo gibi geliyo.

    Şimdi sırada hava emiş sibobu na bi bakmayı düşünüyorum ve gazın şamandırasını söktürücem.
    (bu arada belki atlamışım ama gaz göstergesi takılmış, yani seviye göstermiyor. her zaman full, gazın ne kadar kaldığını km'den anlıyorum ve gaz biterken ötüyor)

    Başına böyle bir durum gelen veya önerisi olan varsa destek istiyorum.


    Kimse cvp vermedi ama ben sorunu bu hafta sonu buldum. Sorun : kötü usta sorunu. ilk başta gittiğim lpg'ci enjektör demişti ama hangi enjektör olduğunu anlamamış yanlış enjektörü değiştirmiş bende enjektör mevzusundan tamamen uzaklaşmıştım ancak sorunlu enjektörü kendim buldum ve çıkma bi enjektör alarak değiştirtdim.




  • Konuyu hortlatalim :)
    Ayni sorunu 1.3 multijet palio aracimda yaşıyorum. Benim aracin sorununu açıklayayım. Araç rolantide iken ve aracin icinde oturduğumda rahatsiz edici bir titreme hissediyorum ancak kaputu açıp motora dokundugumda motorun fazla titremedigini hissedebiliyorum (1.3 multijet g.punto ile kiyaslayinca motor çalışması gauet normal). Tamircoye gittiğimde sorunun motor takozundam (kulağından) olabileceğini söyledi ve arabanin altina krikoyu gecirerek motoru hafif kaldırdı (motor yükünü arabadan kısmen aldı) ve titreme neredeyse tamamen kayboldu. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyem; eğer ustaniz motorla ilgili bir sprun var derse hemen başka bir kaç ustaya gösterin. Dizel motordan anlamayan bir ustaniz varsa 100 liralik masrafi cozecem diye size 1500 2000 liralik boş masraf cikarabilir. Ustanizi dikkatli seçin ve sorunun çözülme garantisini vermezse arabanizi elletmeyin derim.
    Saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SLM araç yağ değişimi sonrası arada rolontada titreme ve sitop yapıyor bunun nedeni ne olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLM arkadaşlar ben aracım yağ değişimi sonrası arada rolontada titreme ve sitop ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.