Şimdi Ara

Arabayı stop ettim hala fren lambaları yanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
25.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ne yapmalı acil deminde sanki frene basa basa gidiyormusum gibi yaniyor stop ettim hala ayni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 23 Mayıs 2017; 23:56:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bi sertçe bas bırak yapın. fren müşürü arıza yapmış olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

    bi sertçe bas bırak yapın. fren müşürü arıza yapmış olabilir.

    hocam sertce kac kere bastim olmadi en son fren pedalini yukari dogru cektim salladim sondu simdi basinca yanmiyor tamamen bozuldu galiba yangin falan cikartmaz degilmi sasi falan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fren müşürü bozulmuş, yangın çıkarmaz merak etme şasi yaparsa bile sigortası atar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    Fren müşürü bozulmuş, yangın çıkarmaz merak etme şasi yaparsa bile sigortası atar.

    çok saolun bu kadar herkese yardım etmeniz fikirlerinizi paylasmaniz bizler icin velinimet teşekkürler ilginiz icin.



    fren musurune gelirsek degistirdim yeni taktim calisti fakat benim anlamadigim eskisi erimiş yay da plastik butona yapismis bu erime seklinde bozulması normal mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer takılı kaldığını farketmeseydiniz ve kontak kapalı iken sönmüyorsa yangın bile çıkartabilirdi. Kaliteli malzeme burada devreye giriyor. Örneğin alev almayan bir plastik ile yapılmış bir anahtar yada bağlantı kabloları sonradan sıradan yanabilen kablolarla yapılmış bir ek nasıl sorun çıkartabilir görüyorsunuz. Parçaları varsa ve ranstabl ise o tip parçalarla değiştirin herzaman. Aracınız yerli imalat bir araç mı yada yedek parçası yerli imalat özensiz bir parça mı?

    Bağlantılar konnektörlü olduğundan soketini de kontrol edip yanma, kararma, gevşeme var mı diye bakarsanız iyi olur. Yüksek akım ve gevşek bağlantı/kötü temas ısı oluşturur. Bu da plastik kısımları eritebilir sizdeki gibi.
  • pejo mu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    Eğer takılı kaldığını farketmeseydiniz ve kontak kapalı iken sönmüyorsa yangın bile çıkartabilirdi. Kaliteli malzeme burada devreye giriyor. Örneğin alev almayan bir plastik ile yapılmış bir anahtar yada bağlantı kabloları sonradan sıradan yanabilen kablolarla yapılmış bir ek nasıl sorun çıkartabilir görüyorsunuz. Parçaları varsa ve ranstabl ise o tip parçalarla değiştirin herzaman. Aracınız yerli imalat bir araç mı yada yedek parçası yerli imalat özensiz bir parça mı?

    Bağlantılar konnektörlü olduğundan soketini de kontrol edip yanma, kararma, gevşeme var mı diye bakarsanız iyi olur. Yüksek akım ve gevşek bağlantı/kötü temas ısı oluşturur. Bu da plastik kısımları eritebilir sizdeki gibi.

    Çıkan müşür ark yapmış bir haldeydi. soketlerde bir sıkıntı yoktu .müşürün içi hafiften erimiş ve demir yay ısınıp butona kaynamış.Bu tabi sürekli lambaların yanması sonucu oluştu . arkıda en son yapıp müşürü çalışmaz hale getirdi. Parça orjinal müşürü gibi duruyor.Neden bu kadar ısınır bu parça anlamadım acaba radionun ışığı gidiyor bazen bastırıyorum yanıyor (sallantıdan gidiyor) böyle gidip gelmeler mi müşürü tetikledi.? Açıkçası korkuttu beni bu arada araç peugeot değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Müşir aslında gösterge niyetine kullanılan bir kelime herkesin diline yerleşmiş. Mesela hararet müşiri demek arabada ısıyı gösteren gösterge demek. Isıyı algılayana da algılayıcı yada ölçer demek lazım. Bir de algılama yada ölçme işi yapmayan basit elektrik anahtarı olan fren ve el freni ile geri vites anahtarları var bunlara da yanlış olarak müşir deniyor. Müşir kelimesi büyük ihtimalle ingilizcedeki ölçme anlamına gelen MEASURE kelimesinin okunuşunun Türkçeleştirilip kullanılması sonucu dilimize girmiş.

    Neyse konuya dönecek olursak en nihayetinde bu bir anahtar ve üzerinden 4-5 amper gibi bir akım geçiyor (2 adet stop lambası ve bir adet orta fren lambası) Dolayısıyla bu akımlar altında bir de parça bir şekilde kaliteli değil yada imalat hatası/tasarım hatası varsa ısınıp yanması karşılaşılan bir durum. En nihayetinde taktığınız parçayı ara ara kontrol edip deformasyon var mı bir bakın. Yanmasındaki en büyük sebep kullanımında pedala basma miktarına bağlı olarak kontakların birbirine basma sertliği değişkenlik gösterebildiğinden ark yapması olabilir. Kaliteli bir düğmede hareket mesafesi uzun bile olsa belirli bir baskıdan sonra kontak temas gücünün yeterince güçlü olması gerekli. Eğer 1-2 ay içinde yine aynı deformeyi gösterir ise kaliteli bir marka düğmeyi oraya sağlıklı bir şekilde monte edin derim.




  • cok tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.