Şimdi Ara

Arabistan İphone 7 Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir yakınım Arabistana gidecek ve iphone 7 plus aldıracağım. Ancak arabistan modellerinde facetime ın olmadığını öğrendim. Sorum şu bu arabistan çöllerinde facetime ı olan ve TR de garantisi geçerli olan model var mı? Var ise bu modeli alırken nasıl belirteceğiz ? Garanti daha öncelikli ancak facetime da olması gerekiyor. Daha önce alan birisi veya bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim.



  • 1. ABD'den alınan iPhone 7 için A1778, iPhone 7 Plus icin A1784 model kodlu GSM cihazların garantisi Türkiye'de geçerli. Cihazın sim free olması şart değil (ki şu anda SIM free cihaz mevcut değil), full price/unlocked olarak alınması yeterli. İçindeki AT&T/T-mobile SIM kartı çıkarıp kendi SIM kartınla etkinleştirmelisin. Bu durum ABD çıkışlı LL/A parça nolu cihazlara özel.

    2. ABD'de satılan A1660 ve A1661 model kodlu CDMA cihazlar ise Türkiye'de garanti dışı oluyor. Bu cihazlar ABD, Çin, Porto Riko, Hong Kong, G.Kore, Japonya pazarlarındaki operatörlere yönelik. Cihazlar Türkiye'de de çalışır ama garanti hizmeti alamazsın. Ayrıca Apple'ın sitesinde bu GSM/CDMA model ayrımı için ülke ülke kodlar mevcut. Her sene de yeni cihazlar için güncelleniyor: View countries with supported LTE networks

    3. Arap cihazlarında Facetime bulunmaz, suudi krallığının emriyle yasak (part nosu AB/A ve AE/A ile biten cihazlar). Ama cihazlar GSM'dir, dolayısıyla garantisi Türkiye'de geçerli. Arap ülkelerindeki telefoncularda çok ciddi seviyede karaborsa avrupa ve ABD cihazı da bulunuyor. Yani Dubai'den Arabistan'dan Facetime'lı cihaz da alabilirsiniz. Sadece koduna ve model numarasına dikkat edin. Avrupa ülkelerinden iPhone alırken model koduna bakmaya gerek yok. Avrupa cihazlarının hepsinin garantisi TR'de geçerli.

    4. Bir iPhone'un hangi ülke çıkışlı olduğunu nasıl anlarız? Kutunun altındaki etikete bakarız. Etikette seri no, IMEI no ve model no'nun olduğu yerde bir de Part No vardır. Her iPhone modelinin part nosu aynı olmakla birlikte, son kısımdaki harfler cihazın ülkesini gösterir. LL/A ise ABD cihazıdır. TU/A ise Türkiye cihazıdır (24 ay garantili), B/A ise İngiltere cihazıdır, ZD/A ise Fransa/Almanya/İsviçre/Hollanda cihazıdır... Liste böyle gider. Kutuyu çevirip altına bakmanız yeterli.

    Alıntıdır.




  • Arabistan çölleri mi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.