Şimdi Ara

Araç Alacaklar İçin Kullanıcı Yorumları (Lütfen Sizler de Yorumlarınızı Ekleyin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba;
    Otomobil alırken elbette kullanıcı yorumlarına çok dikkat ederiz. Ancak fark ettiğim kadarıyla forumlarda ortalık çok kirlenmiş durumda. Bilen-bilmeyen, kullanan-sallayan, marka fanatiği-düşmanı (fanboy), yazmış olmak için yazan-çok akademik yazıp anlaşılmayan... gibi örnekler mevcut. Eğer bu bölümde yukarıdaki konuları bir kenara ayırıp sadece sahip olduğumuz araçlar ile ilgili yorumlarımızı tarafsız kalmaya çalışarak yazarsak faydalı olacaktır.

    Lütfen gereksiz atışmalardan kaçınalım. Ayrıca yazılar hakkındaki sorularımızı yazarına PM ile sorabilirsek konu mümkün olabildiği kadar temiz kalacaktır. Burada sadece yorumlar bulunsun.

    İlk yorum birazdan geliyor.



  • HONDA JAZZ
    2006 yılında sıfır olarak aldığım Jazz'ımı iki yıl boyunca severek kullandım. Bu süre boyunca hiç bir arıza çıkarmadı ve düşük yakıt tüketimiyle yüzümü güldürdü. Ne de olsa aldığım dönemde dünyada sınıfının en az yakan otomobili ödülüne sahipti. Ekonomi yapacağım diye kasılmadan fabrika verilerini tutturabilen seyrek otomobillerdendir.

    Ben Jazz'a eğlence aracı diyordum. Gerçekten kullanması çok eğlenceli. Benimki otomatik vitesliydi, bayanların kullanımı için de oldukça uygun. Piyasa fiyatını çok kaybetmeden ikinci el fiyatlarının düşmemesi aracın tutulduğu hakkında bir ipucu olabilir. Diğer bir ipucu ise malum ilan sitelerinde iyi durumda araçların hemen satılması. Tek kötü yanı yedek parça fiyatlarının yüksekliği diyebilirim. Zamanında bir dikiz aynası için 550TL para istemişlerdi. Kasko verdi ama dikiz aynası için kaskoyu deldirmiş olduk :)




  • Honda Civic:
    2006 model Honda Civic aracımız vardı. Aracın bir kaç ilginç özelliğini paylaşacağım. İlk olarak araç yere çok yakın. İnip binerken sanki yerde oturuyormuş gibi oluyorsunuz. Tabi yere yakın olmasının da bir nedeni var. O tarihe kadar hiç bu kadar iyi yol tutuşu olan araç görmemiştim. 90 - 100 km hız ile çıkamayacağı hiç bir viraj yoktu. Döneminin en performanslı binek araçlarından biri olarak bu yol tutuşuna da ihtiyacı var. Direksiyon tepkileri ve kıvraklığı yeterli. Yere yakın olmasına rağmen süspansiyon konforuna diyecek yok. Ama içerisindeki işçilik ve malzeme kalitesi bende hayal kırıklığı yarattı. Bazı plastiklerin kenarlarında kalan çapaklar, içeriye aldığı yol sesi rahatsız edici. Bagajı sınıfına göre yükseklik olarak yetersiz. Biraz yüksek bir valizi bagaja sığdırmak sorun olabiliyor.
    Son olarak ilginç bir detay. Araçta hem CD çalar hem de kaset çalar var :)




  • CITROEN C3
    2010 yılında ikinci el olarak aldığım 2007 model C3’ümü bir buçuk yıl boyunca kullandım. Bu süre boyunca birkaç arıza çıkaran aracım çok çok düşük yakıt tüketimiyle bana bu problemleri unutturdu. 100 kilometrede Eskişehir-Bursa seyahatimde 3.7 litre, Eskişehir-Ankara seyahatimde 3.5 litre, Eskişehir-Didim seyahatimde 3.8 litre yakıt tüketen aracımın şehir dışı menzili 47 litre yakıt deposu kapasitesiyle gerçekten 1200 kilometrenin üzerinde. Şehir içindeyse hiç kasmadan 5 litre/100 km tüketim değerini yakalayarak 900 km menzile ulaşmak mümkün.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomaDoga -- 30 Ağustos 2013; 13:38:17 >
  • Kısa bir aradan sonra yeni yorumumuz;

    Toyota Corolla 1,33 Life:

    Bundan önce 1.9 TDI Skoda Octavia kullanıyordum. Bayiye gittiğimde aklımda pek çok soru işareti vardı. Auris test etmek zorunda kaldım çünkü 1.33 motorlu Corolla yoktu. Yaklaşık 5 km kullandım ve performansından memnun kaldım. Böylece almaya karar verdim.

    Önceki aracım rampada olsun düzde olsun hem 110 beygir hem de 240 Nm tork değerleriyle adeta arkadan ekstra ittiriyordu. Tabi o keyif bambaşkaydı ama ben Corolla'ya bu beklentiyle binmedim. Daha önce uzun yıllar boyunca kullandığım 9 aracın deneyimiyle yazıyorum. Küçük hacimli motoru olan araçları devirli kullanmalısınız. Eğer böyle yaparsanız çekiş problemi yaşamazsınız. Ama düşük devirle arabaya yüklenirseniz tabi çekmez. Yani biraz bağırması gerekiyor aracın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.