Şimdi Ara

Araç Alımlarında Engellilere Tanınan Vergi İndirimi Hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
39.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkas

    Benim bildiğim kadarı ile cady ticari araç sınıfına giriyor ve onların ötvsi de düşük.Yani ötv indiriminin çok faydası olmaz gibi.
    Mesela 41 570 liralık cady nin ötv miktarı 3140 lira yani bu kadar indirim olur.Ama aynı fiyata binek araç araç alrsanız indirim 11000 lira civarı olur.



    aaa, öyle mi? tüm planlar alt üst oldu şimdi gerçekten.

    peki cady türü böyle bagaj hacmi büyük olan bir araba var mı? yoksa, sadece otomobillerin mi %37 lik ötv sinden yararlanabiliriz?

    cevap için teşekkürler.
  • WV sitesinde cady ticari araç bölümünde yer alıyor.Hatta Fiyat listesi ayrıntılı verilmiş yani ötv nekadar,kdv ne kadar ayrıntılı fiyat listesi var.Ama yine de siz bir bayiden kesin bilgi alın.
    Ama bagajı en geniş araba benim baktığım bineklerde skoda octavia.
  • Ruhsatta yandan camlı kamyonet olarak geçen araçlarda %10, hususi geçen araçlarda %37 ÖTV indiriminden faydalanırsınız.O yüzden Caddy, Connect, Doblo vs. gibi araçların pek bir avantajı olmuyor.Binek araç bakmanız sizin için daha idealdir.Raporun ise en az %90 olması ve heyet raporu olması gerekmekte.Aynı zamanda eğer araca tertibat takılması gerekiyorsa bununda proje ve tertibat masrafı oluyor.Yaklaşık 700-1000 TL arasıda bunlar tutuyor.
  • @hkas

    hocam haklısınız ticari sınıfına giriyormuş, wv bayiini aradım satış temsilcisi ile görüştüm ve cady de %10 indirim yapabiliyorlarmış.
    skoda ya da babam sıcak bakmıyor malesef.

    @207m

    raporumuz %92 oranında. trafik müşavirliğini arayıp araç alımında gerekli evrakları öğrendim.

    anne ve baba taahhütü.
    rapor aslı ve noter onaylı sureti.
    aracı kullanacak kişinin ehliyet fotokopisi
    verasetname olması ve engelli kişinin kimlik bilgileri dediler.

    bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden alınan rapor geçerliymiş bu arada. yukarda speaker hocam geçerli değil demişti bilgisi olsun.

    napalım binek araç bakacağız kısmetse :)
  • iyi günler ben de araba alacağım.peki en fazla bir araba mı alınıyor? 2 tane sıfır araba alına bilir mi?
  • Arkadaşlar merhaba,

    Benim amcam özürlü. Kendisinin adına araba almak istiyoruz. Aynı zamanda amcam özürlü maaşı da alıyor. Şayet araba alırsak, maaşından herhangi bir kesinti yapılır mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hologram8

    bıldıgım kadarı ıle 5 yılın sonunda satmak ıstedıgınde yıne vergılerı odemıyorsun...ve aracı ruhsat sahıbının 1.dereceden kan bagı olanlar kullanabılyor..

    Kayınvaldemin üzerine aracı alınca eşim aracı kullanabilecek peki ben kullanırsam bu durumda yaptırımı var mıdır varsa nedir? Aracı kilitleyecekler eşim mi gelip alabilecek?
  • bende bir şey soracağım.banada hastaneden 78 rapor verildi.aynı zamanda ağır özürlü ve vergi indirimi ibaresi yazılmış.ben selebral enfaktüs sebebiyle sol tarafım kullanım dışı.ve hiç bir şekilde toplu taşım aracına binemiyorum.h sınıfıda olsa araç kullanmam imkansız.kolum hiç oynamıyor.ben bu indirimden nasıl yararlanırım.
  • slm.dogru yeremi yazıyorum bilmiyorum.hiç anlamam bu işlerden.benim sorunum =nasipse 1 araba almak istiyorum.2.el ce 1600 cc ye kadar.72 puan elgelli kartım mevcut.vergi olayını merak etmiştim sadece.iyi gümler.hasan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medcezır

    slm.dogru yeremi yazıyorum bilmiyorum.hiç anlamam bu işlerden.benim sorunum =nasipse 1 araba almak istiyorum.2.el ce 1600 cc ye kadar.72 puan elgelli kartım mevcut.vergi olayını merak etmiştim sadece.iyi gümler.hasan

    Öncelikle vergi istisnasından yararlanmak için H sınıfı ehliyetiniz olmalı. Eğer varsa;

    Ötv indirimi sıfır araç alımlarında mevcut. İkinci el araç alımlarında herhangi bir vergi indirimi söz konusu değil. İkinci el araç alıp vergi dairesine başvurursanız 6 aylık mtv'leri ödemezsiniz. Ancak o zaman da engelinize uygun aparat yapılması, aracı ruhsat sahibinden başkasının kullanamaması gibi bağlayıcı unsurlar oluyor. Aparat dediğin de projesi uygulaması 1000-2000 lirayı buluyor. Mtv öde daha iyi.

    Özetle ikinci elde pek bi fayda sağlamaz.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.