Şimdi Ara

Araç Alındı - Yeni Megane HB - Ford Focus - Yeni Citroen C4 - Opel Astra Classic III

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamun Aleyküm Arkadaşlar.
    Sıfır bir araç almak istiyorum. Bütçem 40.000 TL (belki çok iyi bir seçenek için en fazla 1-2 milyar daha yukarı çıkabilir.)

    - Öncelikle şunu belirteyim. Memurum, yılık yapacağım kilometre maksimum 15.000 km. Bu nedenle dizel mi yoksa benzinli mi bir araç alma konusunda kararsızım. Ancak alacağım arabayı uzun vadeli, Allah nasip ederse en az 10 yıl kullanma niyetiyle almak istiyorum. Bu nedenle benzinli mi yoksa dizel bir araç mı almalıyım ?

    - Dizel bir araç için düşündüğüm modelleri aşağıya listeledim. (Fiyatları internet sitelerinden alınmış, güncel fiyatlardır.)

    1- Yeni Megane HB Expression - 1.5 dci 105 hp - İndirimli bayi fiyatı - 42.000 TL
    2- Astra HB Classic III - 1.3 CDTi Dizel (90 HP) - HB Essentia (Konfor paketli) = 39.721 TL
    3- Kia Cee'd Hatchback - MOTION - Düz vites - 1.6 Dizel 115 ps = 41.600 TL
    4- Citroen C4 - 1.6 HDi 92 HP Confort M/T = 42.900 TL
    5- (Eski Kasa) Ford Focus Titanium - 1.6TDCi 109PS 5K = 44.620 TL

    - Benzinli bir araç için düşündüğüm modeller ise şöyle; (Fiyatlar yine internet sitelerinden alınmış, güncel fiyatlardır.)

    1- Citroen C4 - 1.6 VTi 120 HP Confort M/T = 38.200 TL
    2- Yeni Meriva - 1.4 120 hp - Enjoy 17" alaşımlı jantlar = 38.940 TL
    3- Toyota Auris - 1.6 Benzinli - 6 İleri Düz Vites - Comfort Extra = 42,300 TL
    4- Yeni Ford Focus - Style 1.6i 125PS 5K = 42.805 TL
    5- Yeni Astra HB - 1.6 115 HP - Enjoy Plus Paketi = 43.827 TL


    Arkadaşlar düşündüğüm modeller böyle. Araçların fiyat - performans oranı, olumlu - olumsuz özellikleri ile ilgili yorumlarınız, tavsiye ettiğiniz aracı gerekçeleriyle birlikte, varsa tecrübelerinizi de aktararak bilgilendirme yapmanızı rica ediyorum. Ayrıca sadece araca ait olumlu - olumsuz özelliklerinin yanında (Allah korusun acil bir durumda elimden çıkarmam gerektiğinde ikinci el piyasası), parça pahalılığı, markanın servis hizmetleri vs. gibi konuları da dikkate alarak bilgilendirme ve tavsiye verebilirseniz çok sevinirim. Malum araba satın alma süreci çok sıkıntılı bir süreç. Kimsenin sokağa atabileceği beş kuruşu yoktur. Herkes verdiği paranın karşılığını almayı bekler. Bu nedenle bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. Merakla cevaplarınızı bekliyorum. Herkese saygılar . . .

    Güncelleme :
    Arkadaşlar listemdeki araçlara gelen zamlar neticesinde listemi güncellemek zorunda kaldım. Özellikle ford uçmuş durumda. Limitimi belki biraz zorlayıp, bayide de indirim yaptırırım şu fiyata belki alabilirim derken. Fiyatların üzerine zam geldiği gibi bayilerde de çok komik seviyelerde indirim yapıyorlar. Citroen C4 de şu anda zamlanmış durumda. Astra Classic fiyat olarak uygun ama performansı en büyük korkum. Fiyatlar gerçekten uçmuş durumda. Zira firmalar bu aralar çok tok. Satışlar rekor kırıyor, araç bulunamıyor. Bu nedenle düşeceğini de pek zanmıyorum. Buna rağmen fiyatı biraz gerilediği için Renault Megane III'ü listeme dahil ettim. Üstelik bayide güzel indirim yapıyorlar. Bilmiyorum bana çok kararsızsın diyebilirsiniz. Ama malum bu araç tercihi çok zor bi iş. Belli bir bütçem var. Arkadaşlar bu nedenle megane tercihini de listeme ekledim. Sizden ricam aşağıdaki araç hakkında da biraz yorum yapabilirseniz sevinirim.

    Yeni Megane HB Expression - 1.5 dci 105 hp - İndirimli bayi fiyatı - 42.000 TL

    ARAÇ ALINDI

    Arkadaşlar biraz geç oldu ama anca yazabiliyorum. Araçları gidip test etme imkanı buldum. Ve de şunu söyleyeyim, araç almak isteyen arkadaşlar bir an önce gidip almak istedikleri araçları test etsin. Ben test ettikten sonra hiç aklımda olmayan bir aracı aldım. Aracım Toyota Auris 1.4 D-4D - Comfort Extra, mesaj yazan herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinmert -- 5 Ağustos 2011; 14:54:43 >







  • Listendeki araçlardan bazılarının test sürüşünü yaptım.

    İzlenimlerim şu linkte.

    http://forum.donanimhaber.com/m_49551522/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49551522


    Belki bir fikir verir arkadaşım.


    Kolay gelsin.
  • Haluk - 23 Kardeşim çok saolasın. Çok bilgilendirici oldu. Hala okumaya devam ediyorum. Ben listemdeki araçların henüz hiçbirini test edemedim. Ama nasipse en kısa zamanda mümkün olabildiğince hepsini de test etmeye çalışcam. İlgin için teşekkürler
  • 10 seneden bahsediyorsan dizel almalısın diizel seçeneklerinde 1. ve 4. daha iyi güncel yaygın bunlardan sonra kia da olabilir
  • hunter06 tavsiyen için teşekkür ederim. Aslında gönlümde yatan ford focus. Forumdan da araştırdığım kadarıyla focus bir adım daha önde. Fakat tek sorun fiyatı. En üst limitimin bile üstünde . Titanium yerine diğer baz özellikleri de bomboş, bi şeye benzemiyor. Opel Astra Clasic 3 de çok iyi ama Astradaki tek tereddüdüm 1.3 CDTİ motor. Acaba yeterli mi ? Bu sürekli kafamı kurcalayıp duruyor. Kia benim için tam bir kapalı kutu. Sunduğu özellikler, motor gücü, yakıt vs. en az focus kadar cazibeli geliyor. Fakat kia başımı ağrıtır mı ? Son olarak "haluk 23 arkadaş" Yeni C4'ü test etmiş. Anladığım kadarıyla baya memnun kalmış. Fakat bir fransız . Bu modelleri kullanan, tecrübesi olan arkadaşlardan yardım ve tavsiye bekliyorum. Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinmert -- 23 Haziran 2011; 9:24:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: derinmert

    hunter06 tavsiyen için teşekkür ederim. Aslında gönlümde yatan ford focus. Forumdan da araştırdığım kadarıyla focus bir adım daha önde. Fakat tek sorun fiyatı. En üst limitimin bile üstünde ve de eski kasa. Titanium yerine diğer baz özellikleri de bomboş, bi şeye benzemiyor. Opel Astra Clasic 3 de çok iyi ama Astradaki tek tereddüdüm 1.3 CDTİ motor. Acaba yeterli mi ? Bu sürekli kafamı kurcalayıp duruyor. Kia benim için tam bir kapalı kutu. Sunduğu özellikler, motor gücü, yakıt vs. en az focus kadar cazibeli geliyor. Fakat kia başımı ağrıtır mı ? Son olarak "haluk 23 arkadaş" Yeni C4'ü test etmiş. Anladığım kadarıyla baya memnun kalmış. Fakat bir fransız . Bu modelleri kullanan, tecrübesi olan arkadaşlardan yardım ve tavsiye bekliyorum. Teşükkür ederim.

    1.3 motor yeterli gayet güzel gidiyor tabi beklentin ona göre olmalı , biraz fazla vitesle oynuyorsun duruma göre sürekli düşür yükselt yapmak gerekir. zaten kısa oranlı en büyük sıkıntı bu, bunada sıkıntı dersen .

    kia ile başının ağrıyacağını sanmıyorum yeterince sağlam kia , arkadaşım kullanıyordu şirket vermişti araba ile türkiyede gezmediğimiz yer kalmadı arabaya yapmadığımız kalmadı tık demedi diyordu (eski cerato lardandı )

    fransızlara güvenmiyorum ŞAHSEN

    edit noktalama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 22 Haziran 2011; 16:10:49 >




  • hunter06 teşekkürler. Astra konusunda herkesin yorumları genel olarak aynı. Motorun kasayı taşıdığı, fakat fazla bir performans beklenmemeli yönünde. 40.000 TL harcayınca insan ister istemez biraz performans da bekliyor yani. Bu nedenle kiayı biraz daha araştırıcam. Şu focus biraz daha uygun olsa fazla da zorlanmıycam ama bilmiyorum sene sonuna doğru fiyatlarda bir oynama olurmu ?
  • YENİC4 ü astraclassıcle, eski focusla, kia ceedle kıyaslamanız hata... gidin inceleyin yeni C4 şuanda c sınıfı hactback araçlar içinde bence en iyisi... tavsiye ederim...
  • Focus 2. el deki kıymeti bakımından ekstra bir avantaja sahip, ancak her ne kadar fransız araçlarını sevmesemde yeni C3 ve C4 gerçekten dikkatimi çekiyor.
    Opel de ise bence meriva o parayı hak etmiyorken astranında tek sıkıntısı sadece yüzünün artık eskimiş olması.
    Auris güzel bir otomobil, belki yakıtta birazcık üzebilir, ceed hakkında bir yorum yapamam,pek ilgimi çekmiyor doğrusu.
  • Öncelikle dizel araç almanızı şiddetle tavsiye ederim. seçeneklerinize gelirsek;

    1) Astranın en önemli artısı donanımının iyi olması. motor konusunda ise aracı taşıdığı konusunda herkes hemfikir. ancak aracı 2-3 saat kullanma fırsatım olmuştu. performans konusunda can sıktığı zamanlarda oluyor. iç mekan bence basık ve ön konsol da hoşuma gitmedi.

    2) Kia Cee'd i yakın bir arkadaşıma sıfır almıştık sizin düşündüğünüz donanımın aynısından. tam 11 ay önceydi ve 35000 TL ye Antalya'dan almıştık. fiyatı gerçekten çok artmış. fakat Kia'da pazarlık payı fazladır. biz 2500 TL indirim almıştık liste fiyatına göre. Aracı aldıktan sonra direkt uzun yola çıktık ve 1500 km yaptık. 800-900 km sinde aracı ben kullandım. açıkçası araç benim umduğumdan çok daha iyiydi. performans, yalıtım, malzeme kalitesi, yol tutuşu iyiydi. süspansiyonları sert aracın. konforu olumsuz etkilese de yol tutuşu artırmış. donanım olarak birkaç can sıkıcı eksiği var. hız sabitleyici yok sonradan da servis takmıyor. benim hiç anlayamadığım eksiklik ise tavan aydınlatma mı deniliyor sürücü tarafı tavandaki aydınlatma lambaları yok. belki önemsiz bişey gibi görünebilir ancak görüntü olarak da hoş durmuyor. araçta 10 hava yastığı olması da artı bir durum.

    3) yeni c4 ü galeride inceledim. kullanma fırsatım olmadı. aracı arka tasarım dışında beğendim. donanım listesini inceledim. plus paket( + 3000 TL) olmadan donanım bence eksik kalıyor. fiyatı böyle olunca 45900 TL ye çıkıyor.

    4) 2006 model Focus 2 sahibiyim. sizin düşündüğünüz aracın makyajsız hali. Focus bence sınıfının en iyi yol tutuş ve sürüş dinamiklerine sahip aracı. ben iç ve dış tasarımını beğeniyorum. iç mekan ferah, bagaj hacmi HB araca göre gayet iyi. baktığınız araçlar içinde en iyi motora ve performansa sahip. Focus 2 nin bence en olumsuz yanı yol sesi fazla alması. uzun yolda gerçekten yorucu oluyor. yol sesi sıkıntısı olmasa 44000 TL'ye focus titaniumu hiç düşünmeden almıştım kendime. bence bu araç için fiyat çok iyi. siz çok uzun yola çıkmıyorsanız yol sesini kafanıza çok takmanıza gerek yok.

    Sonuç olarak kendimce sıralama yaparsam;

    1)Ford Focus Titanium - 1.6TDCi 109PS 5K
    2)Citroen C4 - 1.6 HDi 92 HP Confort M/T ( plus paket ile)
    3)Kia Cee'd Hatchback - MOTION - Düz vites - 1.6 Dizel 115 ps
    4)Astra HB Classic III - 1.3 CDTi Dizel (90 HP) - HB Essentia (Konfor paketli)




  • Hyundai i30'u da listene ekle derim, Accentler'le karıştırmayın sakın...

    http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=satinal&model_id=1&menu_id=21&ordercolumn=3
  • c4 güzel bir seçenek, ilk seçenek bu olmalı bence.
    ardından astra derim. kullanıcısı olarak tatmin edici bir performansı olduğunu söyleyebilirm. donanım olarak eşsiz neredeyse.
    3. seçenekte ceed olur. ikinci el kaybı en fazla olacak araç 5 10 yıl sonra bedava satarsınız büyük ihtimal. astra bu konuda en iyisidir. c4 belli değil ama ceed kadar düşmez.

    1. c4
    2.astra
    3.ceed.
  • Bu zamanda bu benzin fiyatları ile ben pek benzinli araçlara sıcak bakmıyorum.Dizel mantıklı.Dizel araçlardada ek olarak turbo sistemleri kullanıldığı için motorlar biraz daha hassas bu yüzden sağlam markalar seçilmeli bence.
  • Ford Focus Titanium derim.. HB olmasına rağmen, 385lt bagajı var, ve psikolojik mi değil mi bilemedim ama yeni kasaya göre iç hacmi çok daha ferah. Aynı zamanda eksiksiz bir donanım, muhteşem bir motor ve de dizel ekonomisi, aynı zamanda kronik sorunlarından arındırılmış bir kasa ki 10 sene rahat rahat kullanılır.

    model tercihinize saygı duyarım ama benzinli araçtan uzak durun
  • bence dizel c4
  • herkese tavsiyeleri için teşekkür ederim.
    Yazdıklarınızdan sonra öncelikle benzinli araç alma düşüncesini kafamdan çıkardım. (Zaten önceliğim dizel bir araç almaktan yanaydı, sadece yapacağım kilometreye göre bu tercihim ne kadar makul olur onu bilemiyordum.)

    1- " drchtygn " kardeşim yazdıkların çok bilgilendirici olmuş. " Ceed " kağıt üzerinde sunduğu baz özellikleri, motor performansı, yakıt vs. değerlendirdiğimizde fiyat - performans açısından belki de 1.sırada gelir. Ama dediğim gibi insanın kolayca güvenebileceği bir marka değil. Üstelik 40.000 küsür TL veriyorsanız. Ayrıca banci_doğan kardeşimin de dediği gibi 2.el piyasası düşük. Gerçi Allah bi sıkıntı vermediği müddetçe dediğim gibi alacağım aracı en az 10 yıl kadar kullanmayı düşünüyorum.

    2- "banci-doğan" kardeşim sana da yeni aracın hayırlı olsun. Astra Classic konusunda senin sayende baya bilgi sahibi oldum. Ama hala dediğim gibi motor performansı konusunda kafamda soru işaretlerim var. Henüz hiç kullanmadım, bu nedenle afaki atıp tutmak da istemiyorum. Bu araçları mümkün olabildiğince test etmeye çalışcam. İşim gereği ancak hafta sonlarımı ayırabiliyorum.

    3- Ford Focus konusunda zaten forum olarak da herkesin ortak düşüncesi. Motor performansı - yol tutuş - konfor özellikleri olarak tercihlerimin arasında lider. Yol sesini fazla sıkıntı yapacağımı sanmıyorum. Ancak tek sıkıntı yaptığım şey fiyatı. Kasasının eski olmasını ise hiç sorun yapmıyorum. Hatta bana göre dış görünüş olarak yeni kasadan çok daha güzel. (Tabi bu benim şahsi fikrim.) Şu andaki bayi fiyatı 44.500 TL. Bilmiyorum pazarlıkla kaça kadar indirebilirim. Gerçekten çok kararsızım :(

    Arkadaşlar tavsiyelerinizi ve paylaşımlarınızı bekliyorum, yorumlarınıza güveniyorum. Teşekkürler.




  • Arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var, tecrübeli ve listemdeki araçları kullanan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim, teşekkürler.
  • Ben 2009 5bin kmde full+full ve otm i30 a 32bin verip lpg taktırmıştım ve oldukça memnunum. (liste fiyatı 45bin)
    Kia Ceed e 41bin vermek intihar olur. 2 sene içinde 30bine satamazsın.
    astra III eski kasa ve zayıf motor, c4 fransız arabası motoru zayıf focus eski kasa konforsuz vs..

    bana sorarsan bu araçlar yerine 35-40bin aralığında 2009 ve üzeri 10bin km civarında premium C segmenti bir araç alabilirsin.
    örnek a3, volvo c30, bmw 1.16 vs

    bu araçların verdiği kalite, prestij ve konforu saydığın araçların hiç biri vermez..
  • sunshines35 arkadaşım bahsettiğin araçlar muhtemelen benzinli. Yakıt miktarları hakkında hiç bilgim yok. Zaten benzinli araç almayı artık düşünmüyorum diyebilirim. Alacak olsaydım bile aracın garanti süresi bittikten sonra LPG taktırıp o şekilde binmekti. Ama tamamen benzinli araç alma konusunu kafamdan sildim. Zaten bahsettiğin araçların dizellerine de benim gücüm yetmez. Tavsiyen için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sunshines35

    Ben 2009 5bin kmde full+full ve otm i30 a 32bin verip lpg taktırmıştım ve oldukça memnunum. (liste fiyatı 45bin)
    Kia Ceed e 41bin vermek intihar olur. 2 sene içinde 30bine satamazsın.
    astra III eski kasa ve zayıf motor, c4 fransız arabası motoru zayıf focus eski kasa konforsuz vs..

    bana sorarsan bu araçlar yerine 35-40bin aralığında 2009 ve üzeri 10bin km civarında premium C segmenti bir araç alabilirsin.
    örnek a3, volvo c30, bmw 1.16 vs

    bu araçların verdiği kalite, prestij ve konforu saydığın araçların hiç biri vermez..



    hocam naptın sen? c4 yeni motor BMV teknoloji ortağı 112 hp ve torku>>>>>>> 285... evet 285. Kamyonu bağlasan çıkarır bayırda bu tork. A3 güzel araba ama yeni c4 le satışları bıçak gibi kesildi.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.