Şimdi Ara

ARAÇ ALIRKEN YETKİLİ SERVİSE GÖSTERMEK KAÇ PARA OLABİLİR Kİ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
20.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar megane almak isteyen biri olarak bir arabayı göstermek üzere araba sahibinin bulunduğu yer olan gaziosmanpaşa ya gittim. Oraya en yakın "TUZCUOĞLU" Reno servisine aracı göstermek istedim. Adamlar benden araca bakmak için (bakım falan yok sadece aracı alım satım için bilgisayara bağlayacak ve kaporta motoru kontrol edecek!) tam tamına 300 TL para istediler.!!! Evet tam 300 TL. Bu fiyatında 1,5-2 yıldır standart olduğunu söylediler.

    Bu nasıl bir iştir? Bilen eden var mı? Artık araba alırken servise gösteremeyecek miyiz? Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen. Normalde servise kaç para vermemiz lazım??? Aracı göstermeden döndüm. Sonra da aracın pert olduğunu çektiğim ruhsat fotokopisini kasko şirketimden sorgulattığımda öğrendim!!!!



  • Selam

    Pendik civarında bir renault servisi bilgisayar, motor, boya, aracın geçmişine ve sağına soluna bakarak yaptığı inceleme için 50 TL almıştı benden 6 ay kadar oldu.

    Söz konusu serivisi, şikayet etmelesiniz, bazı arkadaşlar benzer durumlarda renault genel merkezinin ilgilenmediğini söylüyorlar ama bu forum ve şikayet var gibi sitelerde kendileri ciddi anlamda imaj kaybediyorlar öyleki ben bayarampaşa da oturuyorum söylediğiniz servis bize yakın ve ben bu durumda yakınında bile geçmek istemem.

    Ruhatı sorgulatmanız çok iyi olmuş internetten de bilgi toplamak mümkün ruhsat bilgileri ile http://www.tramer.org.tr adresinde poliçe sorgulaması yapabilirsiniz trafik sigortasından önceki kazaları görek mümkün olabiliyor. (poliçeleri tek tek inceleyiniz)




  • Adamlar çok insafsız. Ankara da tanıdığıma sordum. 50-60 tl den fazla verme dedi. Biz burada o fiyata bakıyoruz dedi. O da yetkili serviste çalışıyor. Adam bana ne dese gidin Ankara da gösterin o zaman! Bu kadar insafsızlık olmaz olmamalı! Adamın arabayı servise soksam herhalde o kadar para tutardı.
  • Ben bursa da servise gittiğimde bakmıyoruz falan dedi ama uygun dille rica edince baktı(sadece bilgisayardan km ve önceki bakımlarına) ve para almadı.ve bunu aynı gün iki defa yaptım.
  • Arkadaşım senden çok para istemişler , 15 Ocak tarihinde Clio için 96 nokta ekspertizini Bağdatlılar Renault servisinde 88 Ytl ye yaptılar.
  • böyle bir şey yok şikayet edin mutlaka
    2.el expretiz raporu her firma verir.fiyatlarıda max 50-60 ytl dir.
  • HAziran 2008de Nissan Note aldım. Yenibosnadaki yetkili servisinde 1 saat süren kontrol için 70 ytl ödedim.
  • bagdatlılar yenıbosna da komple kontrol için 90 ytl alınıyor
  • dikkat edinde götürdügünüz aracı kötüleyip sonrada bizim elimizde çok temiz ikinci el aynı araçtan var onu verelim demesinler.. bunuda yapiyolarmis
  • 35 liraya ernaz servis yapıyor expertis raporunu ama servisin başında durmak gerek
  • Avcılardaki yetkili servis 60 tl istedi.
  • 90 bağdatlılar
  • Demek ki 60 tl den fazla vermemek gerek.

    Zeytinburnunda bir araç almak istemiştim. Adam buradaki servis ekspertiz vermiyor, ben de şuradan aldım demişti. Bilemiyorum ne kadar doğru. Satıcının beyanı. Aracımda 4 parça boya 1 değişen var diyeninki de pert çıkabiliyor! Arlanma utanma yok artık çünkü; paranoyak oldum sanırım.

    Evet adamlar aracı kötüleyip, kendi araçlarını satmakta isteyebilirler; yada tam tersi adamın yanına araca bakmaya gidersiniz, götürdüğünüz servis adamın tanıdığı ise kötü mala kaçırma diyip size aldırmaya da çalışabilir.

    Adamlar kazalı sıfır!! araba dahi satıyorlar.( adana birmot ta çalışan eski bir askerim söylemişti. Tecrübe esnasında satış için bekleyen sıfır 9 tane marea ya çarpmış kalfa. Hepsini serviste yapmışlar, bir güzelde satmışlar.) Pert olmuş iki aracı ortadan birleştirip satıyor. Aşırı hasarlı aracın sacını işçilikle düzeltip, çizikten boyalı, değişen yok diye satıyor.

    Nasıl alacağız araba bilemiyorum!!!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: muharrem54

    35 liraya ernaz servis yapıyor expertis raporunu ama servisin başında durmak gerek



    fiyat iyiymiş! Olması gereken de başında durmak bence de. Tabii herkesi heryere götüremiyorsunuz.

    Fırsatçı servislerden nefret ediyorum.!
  • iki farklı yetkili servise göstermekte fayda var.

    yada bilindik bir aracı bilindik bir ustaya inceletmekte fayda var..
  • arkadaşlar bugün Reno anadolu bölge müdürlüğü ile konuştum. (Maltepe E-5 üstündeki) Bana bu konuda standart bir işçilik olmadığını ama kendilerinin 70+KDV aldıklarını ayrıca bu fiyattan %10 da indirim yapılabildiğini söylediler. Demek ki kontrol için 70 TL den fazla para vermemek gerek. Bunun kapsamını da aracın bilgisayara bağlanması, lifte alınıp alt takım ve aracın kontrolü, boya kaporta kontrolü, motor kontrolü olarak sıraladı.
    Reno genel merkezin (ümraniye) telefonu ise 216 645 66 66 imiş. Lazım olanlar direkt burayı arasın. Başka yerle uğraşmayın, suyun başı burasıymış:) Benim görüştüğüm anadolu bölge müd.lüğü ise 216 587 77 18.
  • servislere hiç güvenmiyorum bildiğim emin olduğum sanayideki ustalara gösteririm her zaman
  • hep renault aldım hepsindede para istemediler.
  • Bugün Kemal Tepretoğulları nı aradım. 3 saat süren bir ekspertiz için 70 TL aldıklarını ama aracın herşeyine baktıklarını söylediler. 3 saat süren bir kontrol için 70 TL normal geldi bana.
  • bağdatlılarda baktırdım ben arabayı bi sürü arızası var dediler sonra sanayide 3 ustaya görütürdü bişe yok dediler ama bu seferde sağlam dedikleri bozuk çıktı sonra 1 ay sonra bedava kontrol vardı adamlar dedilerki abi senin arabanın 2000 ytl masrafı var dedim neden 1 ay önce söylemediniz şöyle böyle dediler gittim sanayiye 1500 lira dedikleri hepsini orjinal parçalarıyle 400 e yaptırdım arabayı yaptırıkende servisin adamlarıyla karşılaştım adamları fitil edip gönderdim sakın servise admınızı bile atmayın anca aracınız garantisi varsa uğrayın




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.